Το καλοκαίρι μόλις έχει ξεκινήσει και το EURO 2024 πλησιάζει όλο και πιο πολύ. Για άλλη μία φορά οι «μπλε» θα μπουν σε μία μεγάλη διοργάνωση, ως ένα από τα φαβορί για τον τίτλο, κάτι στο οποίο συμφωνεί και ο Νικολά Ντιγκινί. Ο Γάλλος επιθετικός μίλησε στο BN Sports για τη δυναμική της εθνικής ομάδας της χώρας του, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο όλα λειτουργούν τόσο… αρμονικά.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η αντίστροφη μέτρηση για το EURO 2024 έχει ήδη ξεκινήσει. Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι μόλις μερικές μέρες μακριά και μετά το φινάλε της σεζόν, ολόκληρο το ποδοσφαιρικό φίλαθλο κοινό της ηπείρου, περιμένει καρτερικά πότε θα έρθει η 14η Ιουνίου και η πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Ένα από τα φαβορί, για άλλη μία χρονιά, είναι η Γαλλία. Οι «μπλε» θέλουν να επιστρέψουν στους τίτλους μετά το Μουντιάλ του 2018, με την παρουσία τους στα μεγάλα «ραντεβού» να είναι σταθερά εντυπωσιακή.

Ο Ντιγκινί είναι ο Γάλλος με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου (143) και ο πλέον κατάλληλος για να περιγράψει από τα δικά του μάτια, πώς και τι περιμένει να δει από την εθνική του ομάδα, στα γήπεδα της Γερμανίας.

Ο Νικολά Ντιγκινί μίλησε στο BN Sports για την αγαπημένη του Γαλλία όλων των εποχών, για τις χώρες που «φοβάται» περισσότερο, αλλά και για την «αξέχαστη», όπως ο ίδιος περιέγραψε, εμπειρία του στην Ελλάδα.

4337080.jpg

Η Γαλλία σταθερά τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στις μεγάλες διοργανώσεις. Θα καταφέρει και στο EURO 2024 να έχει την ίδια εντυπωσιακή παρουσία, όπως μας έχει συνηθίσει;  

«Πιστεύω πως και φέτος η Γαλλία θα είναι πολύ ανταγωνιστική. Έχουμε για άλλη μία φορά μία πολύ δυνατή ομάδα και πιστεύω είμαστε το φαβορί για την κατάκτηση του EURO 2024».

Ιστορικά ποια θεωρείτε την πιο εντυπωσιακή ομάδα που είχε ποτέ η Γαλλία; Μπορείτε να την συγκρίνεται με την τωρινή;

«Από αυτά που έχω δει, η ομάδα της Γαλλίας του 2000, όπου είχαν κερδίσει και το EURO, ήταν πραγματικά τρομερή, δεν υπήρχε. Πάρα πολύ δυνατή ομάδα και ολοκληρωμένη σε κάθε γραμμή και θέση του γηπέδου. Ήταν πραγματικά το κάτι άλλο. Σαφώς και φέτος έχουμε επίσης μία πολύ καλή ομάδα, όμως συγκριτικά με αυτή του 2000 η άμυνα μας δεν είναι τόσο καλή. Οπότε αν έπρεπε να επιλέξω θα διάλεγα σίγουρα εκείνη την ομάδα».

Χωρίς_τίτλο_14.png

Η Γαλλία είναι γεμάτη με αστέρες του ποδοσφαίρου, παγκόσμιας κλάσης. Πώς μπορούν όλες αυτές οι ισχυρές προσωπικότητες να λειτουργούν τόσο αρμονικά μεταξύ τους;  

«Αυτό είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό. Αυτά μας μαθαίνουν στη Γαλλία από πολύ μικρή ηλικία, στις ακαδημίες και παντού. Ειδικά αν μιλάμε και για την εθνική ομάδα, όχι μόνο των αντρών αλλά και σε αυτές μικρότερων ηλικιών. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας, να υπάρχει αλληλοσεβασμός και ένα πολύ καλό κλίμα. Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις όπως τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στο Μουντιάλ του 2010, όμως ακόμη και αυτό ήταν η εξαίρεση στον κανόνα».

BvveR7VywM3pP5A64PauU5-1200-80.jpg

Ποια χώρα θα θέλετε οπωσδήποτε να αποφύγει η Γαλλία στο επερχόμενο EURO;

«Δεν θα ήθελα σίγουρα να πετύχουμε την Αγγλία, πιστεύω είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί. Βέβαια και η Πορτογαλία είναι αρκετά δυνατή, οπότε θα επέλεγα να αποφύγουμε αυτές τις δύο».

Ιστορικά είστε ο Γάλλος με τις περισσότερες εμφανίσεις στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όταν πρωτοήρθατε στην Ελλάδα, περιμένατε πως θα μείνετε στην χώρα μας για τόσα πολλά χρόνια;

«Τρομερό δεν το ήξερα (γέλια). Όταν ήρθα στην Ελλάδα ο σκοπός μου ήταν να δοκιμάσω τις ικανότητες μου σε ένα καινούργιο περιβάλλον και να κάνω τα πάντα για να πετύχω. Το ότι κατάφερα να μείνω τόσο χρόνια ήταν κάτι που δεν είχα στο μυαλό μου όταν πρωτοήρθα στη χώρα. Πίστευα πως θα έφευγα μετά από ένα ή δύο χρόνια. Τελικά έμεινα για έξι, μία ολόκληρη ποδοσφαιρική ζωή. Χαίρομαι όμως για τις εμπειρίες που αποκόμισα».

www.bnsports.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η UEFA αποφάσισε για Σίτι, Γιουνάιτεντ και... Ευρώπη, για τη νέα σεζόν - Επίσημη τοποθέτηση και για Τζιρόνα-Νις!-ThemaSports
05/07 @ 18:51

Η UEFA αποφάσισε για Σίτι, Γιουνάιτεντ και... Ευρώπη, για τη νέα σεζόν - Επίσημη τοποθέτηση και για Τζιρόνα-Νις!

Κανονικά θα αγωνιστούν στην Ευρώπη τη νέα σεζόν, τόσο η Μάντσεστερ Σίτι, όσο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τις συζητήσεις με την UEFA, αναφορικά με το «κοινό» διοικητικό καθεστώς, να ευδοκιμούν και… επίσημα. Κανένα ζήτημα για Τζιρόνα και Νις, άπαντες παίζουν κανονικά, στην διοργάνωση στην οποία ανήκουν.

Από τον Απόλλωνα, στην Αγγλία ο Νταρίκουα! Η νέα του ομάδα...-ThemaSports
05/07 @ 17:51

Από τον Απόλλωνα, στην Αγγλία ο Νταρίκουα! Η νέα του ομάδα...

Στην Αγγλία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Τεντάι Νταρίκουα.

Το ζεύγος Μπέκαμ φόρεσε ξανά το εμβληματικό νυφικό look του για τα 25 χρόνια από τον γάμο του-ThemaSports
05/07 @ 09:21

Το ζεύγος Μπέκαμ φόρεσε ξανά το εμβληματικό νυφικό look του για τα 25 χρόνια από τον γάμο του

Ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια Μπέκαμ φόρεσαν, 25 χρόνια μετά, το εμβληματικό νυφικό look τους με αφορμή την επέτειο τους.

«Όλα έδειξαν πως έπρεπε να το έχουμε πάρει...»: Ο Αρτέτα ξέρει ότι χάθηκε τεράστια ευκαιρία για την Άρσεναλ (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
04/07 @ 17:31

«Όλα έδειξαν πως έπρεπε να το έχουμε πάρει...»: Ο Αρτέτα ξέρει ότι χάθηκε τεράστια ευκαιρία για την Άρσεναλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η περασμένη σεζόν είτε θα τον στοιχειώνει, είτε θα τον πεισμώσει για τα επόμενα χρόνια. Ο Μικέλ Αρτέτα ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πώς χάθηκε ο τίτλος της Πρέμιερ για το 2024, βλέπει και ξαναβλέπει στοιχεία κι επιδόσεις, αλλά η πραγματικότητα είναι τέτοια που έγραψε ότι η Σίτι θριάμβευσε ξανά...

Μόνο για ένα πράγμα ΔΕΝ μίλησε ο Σλοτ και ο κόσμος της Λίβερπουλ ανησυχεί: «Έχουμε πολύ καλό ρόστερ»!-ThemaSports
05/07 @ 16:02

Μόνο για ένα πράγμα ΔΕΝ μίλησε ο Σλοτ και ο κόσμος της Λίβερπουλ ανησυχεί: «Έχουμε πολύ καλό ρόστερ»!

Μπορεί ο Άρνε Σλοτ να μίλησε για όλους και για όλα, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου του ως προπονητής της Λίβερπουλ, όμως μία ερώτηση μοιάζει μόνο να… απέφυγε. Αυτή που αφορούσε τις μεταγραφές, κάνοντας απλώς λόγο για «πλούσιο» σε υλικό ρόστερ, λόγω Γιούργκεν Κλοπ!

Νέα ομάδα για τον Γιώργο Δώνη! Οσονούπω η ανακοίνωση...-ThemaSports
04/07 @ 13:50

Νέα ομάδα για τον Γιώργο Δώνη! Οσονούπω η ανακοίνωση...

Σύντομα ο Έλληνας τεχνικός θα βρίσκεται στον πάγκο της Αλ Καλίζ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ