Ο Ολυμπιακός έχει θέσει ως προτεραιότητά του να κρατήσει τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Αυτά είναι τα δεδομένα για τον Μαροκινό σέντερ φορ και τους ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η παραμονή του Φορτούνη (μετά τις συμφωνίες με τον Πασχαλάκη και τώρα με τον Τζολάκη) όπως και των Ποντένσε, Όρτα και Κάρμο αποτελούν προτεραιότητα στον Ολυμπιακό. Παράλληλα, υπάρχουν κινήσεις για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού, εξ ου και οι διαδικασίες για τον Ντάνι Γκαρθία και τον Αθανασίου.

Ταυτόχρονα, όμως, στην κορυφή της ερυθρόλευκης ατζέντας βρίσκεται η υπόθεση του Αγιούμπ Ελ Κααμπί και, γενικά, η τριάδα των σέντερ φορ με την οποία θα πορευτεί η πειραϊκή ομάδα τη νέα περίοδο.

Ο Ολυμπιακός έχει το +1 στο συμβόλαιο του Μαροκινού επιθετικού μέχρι το καλοκαίρι του 2025, με βάση την μεταξύ τους περυσινή συμφωνία.

Όμως από την άλλη, πληροφορίες από το εξωτερικό αναφέρουν ότι ο ποδοσφαιριστής έχει τη δυνατότητα αν φέρει ένα συγκεκριμένο ποσό στους ερυθρόλευκους να φύγει. Ωστόσο, η πειραϊκή ομάδα όμως δεν στέκεται απλά στην οψιόν του ενός χρόνου ακόμη.

Στρώνει χρυσάφι για τον Ελ Κααμπί ο Ολυμπιακός

Η ερυθρόλευκη ΠΑΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, στρώνει "χρυσάφι" στα πόδια του Αφρικανού στράικερ προκειμένου να τον κρατήσει στο Ρέντη τουλάχιστον μέχρι το 2026.

Κατά πληροφορίες, η προσφορά του Ολυμπιακού για την επόμενη διετία ξεπερνάει συνολικά τα πέντε εκατομμύρια ευρώ, μαζί με το πριμ υπογραφής. Δηλαδή, οι Πειραιώτες δίνουν στον Ελ Κααμπί το τελευταίο συμβόλαιο που είχε ο συμπατριώτης του Ελ Αραμπί, συν μπόνους, που θα τον κάνουν τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή της ομάδας.

Ο Ελ Κααμπί είναι ευχαριστημένος στον Ολυμπιακό, κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο με τους "ερυθρόλευκους", γνωρίζει ότι υπάρχει η προοπτική για καλή πορεία στο Europa League όπου η πειραϊκή ομάδα θα συμμετάσχει στο League Stage, τα ζυγίζει όλα αυτά και θα πάρει τις αποφάσεις του μετά τα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας του Μαρόκου με τη Ζάμπια (7/6) και τη Δημοκρατία του Κονγκό (11/6). Μάλιστα, τον παίκτη θα παρακολουθήσουν εκπρόσωποι αγγλικών ομάδων.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Αφρικανός ποδοσφαιριστής δέχεται πρέσινγκ από πολλές ευρωπαϊκές ομάδες από την Ιταλία, την Αγγλία, την Γερμανία και την Ιταλία, όπως υπάρχουν κρούσεις από την Αλ Αχλί και την Αλ Σαμπάμπ που του προσφέρουν πολλά χρήματα. Ο εκπρόσωπός του, όπως είναι λογικό, θέλει να εκμεταλλευτεί την εξαιρετική σεζόν που έκανε ο παίκτης με τον Ολυμπιακό (50 αγώνες, 33 γκολ, 3 ασίστ), είτε για να κλείσει νέα καλή συμφωνία με την πειραϊκή ομάδα είτε με άλλο ευρωπαϊκό σύλλογο.

Ο Ελ Κααμπί προτιμά να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη, γι΄ αυτό δήλωσε στην πατρίδα του πως ελπίζει "να μην είναι ο τελευταίος τίτλος μου στην Ευρώπη", όταν ρωτήθηκε για την κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό. Βέβαια, από την άλλη υπάρχουν τα πετροδόλαρα που βάζουν σε σκέψεις έναν ποδοσφαιριστή, ειδικά όταν βρίσκεται στη ηλικία που είναι ο Μαροκινός ο οποίος σε λίγες ημέρες θα κλείσει τα 32.

Ο Μεντιλίμπαρ θέλει να ξεκαθαρίσει με την τριάδα των φορ

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την πλευρά του Ελ Κααμπί και αναμένονται εξελίξεις. Παράλληλα, η διοίκηση των ερυθρόλευκων και ο Μεντιλίμπαρ θέλουν να ξεκαθαρίσει μέσα στον μήνα η κατάσταση με την τριάδα των σέντερ φορ ενόψει της νέα περιόδου.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε λίγες ημέρες ολοκληρώνονται τα συμβόλαια του Γιόβετιτς (που είναι 34 στα 35) και του Ελ Αραμπί (είναι 37 στα 38), ενώ ο Ναβάρο θα επιστρέψει στην Πόρτο στην οποία ανήκει.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, θέλει να κρατήσει τον Ελ Κααμπί και, ταυτόχρονα, να κλείσει κι άλλο αξιόλογο σέντερ φορ. Και, παράλληλα, να ανεβάσει στην πρώτη ομάδα πιθανότατα τον 17χρονο Χαράλαμπο Κωστούλα ο οποίος πανηγύρισε με την ομάδα Κ19 την κατάκτηση του UEFA Youth League. Επίσης, υπάρχουν και οι λύσεις του 21χρονου Αλγκασίμ Μπα και του 19χρονου Γιώργου Χαραλαμπόγλου.

sport24.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαρύς, ασήκωτος και… χωρίς παίκτες ο Παναθηναϊκός έχασε από ομάδα Β´ Εθνικής-ThemaSports
06/07 @ 19:54

Βαρύς, ασήκωτος και… χωρίς παίκτες ο Παναθηναϊκός έχασε από ομάδα Β´ Εθνικής

Χωρίς τα βασικά φορ, εξτρέμ, χαφ και μπακ ο βαρύς Παναθηναϊκός δεν έκανε φάση όπως και στο προηγούμενο φιλικό και η Μπραουνσβάιγκ τον νίκησε με 1-0.

Η απροσεξία και τα… μποφόρ οδήγησαν την ΑΕΚ σε φιλική ήττα (4-1), από την Κλαμπ Μπριζ -ThemaSports
06/07 @ 17:37

Η απροσεξία και τα… μποφόρ οδήγησαν την ΑΕΚ σε φιλική ήττα (4-1), από την Κλαμπ Μπριζ

Σε μία φιλική αναμέτρηση 120 λεπτών, που πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο… αέρας, η ΑΕΚ ηττήθηκε από την Κλαμπ Μπριζ (06/07, 4-1). Το ανεπίσημο ντεμπούτο του πραγματοποίησε κάτω από τα «κιτρινόμαυρα» γκολπόστ, ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Η Ένωση εξετάζει και το ενδεχόμενο δανεισμού του Κορέα, σύμφωνα με το Sky Sport Italia-ThemaSports
06/07 @ 15:49

Η Ένωση εξετάζει και το ενδεχόμενο δανεισμού του Κορέα, σύμφωνα με το Sky Sport Italia

Ο Χοακίν Κορέα φαίνεται πως είναι για την ΑΕΚ ο μεγαλύτερος μεταγραφικός της πόθος για την επίθεση, με τους Ιταλούς και συγκεκριμένα το Sky Sport να αναφέρουν σε σημερινό τους δημοσίευμα ότι μία από τις φόρμουλες απόκτησης του Αργεντινού είναι δανεισμός.

Αυτά ισχύουν με Τσέριν και Σπόραρ: Οι ενδιαφερόμενες, η προεδρική επιθυμία και τα 1.5 εκατ. ευρώ-ThemaSports
06/07 @ 13:26

Αυτά ισχύουν με Τσέριν και Σπόραρ: Οι ενδιαφερόμενες, η προεδρική επιθυμία και τα 1.5 εκατ. ευρώ

Δεδομένα στο στόχαστρο των Μπολόνια και Ουντινέζε βρίσκεται ο Άνταμ Τσέριν, με ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε ο Σλοβένος μέσος του Παναθηναϊκού να αποτελέσει και μεταγραφική προτεραιότητά τους. Κάτι που αποτελεί για την Σλόβαν ο Άντραζ Σπόραρ. Πόσα ακριβώς είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν στους «πράσινους» οι πρωταθλητές Σλοβακίας.

Υπογράφει ο Κεντζιόρα, ενσωματώνεται στην προετοιμασία της Ολλανδίας-ThemaSports
06/07 @ 12:48

Υπογράφει ο Κεντζιόρα, ενσωματώνεται στην προετοιμασία της Ολλανδίας

Λευκός καπνός για τον ΠΑΟΚ στην υπόθεση του Τόμας Κεντζιόρα, καθώς ο Πολωνός αμυντικός αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Δικέφαλο του Βορρά για 2+1 χρόνια και να ενσωματωθεί από σήμερα (06/07) στην προετοιμασία της Ολλανδίας.

Οριστική η συμφωνία της ΑΕΚ με τον Περέιρα-ThemaSports
06/07 @ 12:17

Οριστική η συμφωνία της ΑΕΚ με τον Περέιρα

Η ΑΕΚ τα βρήκε σε όλα με τον Ρομπέρτο Περέιρα, ο οποίος έρχεται για δύο χρόνια.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ