Το EURO 2024 πλησιάζει, η μεγάλη ώρα έρχεται και στην Αγγλία αναρωτιούνται αν το τρόπαιο θα έρθει – επιτέλους – στο… σπίτι. Ο Ματ Ντάρμπισαϊρ είναι αισιόδοξος και το εκφράζει. Μιλά αποκλειστικά στο BN Sports, στηρίζει πολύ την ταλαντούχα «φουρνιά» της χώρας του, θυμάται τα… παλιά και δεν ξεχνά τον Ολυμπιακό. Απολαυστικός, σε μία συζήτηση με έντονο, ελληνικό χρώμα!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Πιθανώς, δεν χρειάζεται συστάσεις. Όλοι τον γνωρίζετε, όλοι τον θυμάστε. Ακόμη και όσοι δεν υποστηρίζετε τον Ολυμπιακό ή δεν έχετε άμεση σχέση με το ποδόσφαιρο, θα έχετε στην μνήμη σας πως… κάποτε, πέρασε ένας ποδοσφαιριστής από την Ελλάδα, που ήταν Άγγλος.

Ακούει κανείς το όνομα του Ματ Ντάρμπισαϊρ και αυτομάτως, έχει εικόνες από το πέρασμά του από την χώρα μας. Το γκολ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, την ικανότητά του με το κεφάλι, την κεφαλιά απέναντι στην ΑΕΚ, στον πιο «δραματικό» τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, που παρακολουθήσαμε ποτέ.

Πλέον, εδρεύει στο «Νησί», πέρυσι βρισκόταν στην Μπράντφορντ, αποτέλεσε μέχρι και παίκτη – προπονητή του club, μετά την αποχώρηση του Μαρκ Χιουζ από την τεχνική ηγεσία. Μίλησε λοιπόν στο BN Sports και τον Δημήτρη Μανάκο, για όλους και για όλα. Από την εθνική Αγγλίας μέχρι και το αλησμόνητο γκολ του στο «Wembley», και από τον Ολυμπιακό μέχρι τις συζητήσεις του με Άγγλους φίλους του, για την ατμόσφαιρα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

sddefault_1.jpg

Αρχικά, θα ήθελα να σε ρωτήσω την άποψή σου για την εθνική ομάδα της Αγγλίας, τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ποια είναι η γνώμη σου, τι πιστεύεις για το EURO 2024;

«Έχουμε εξαιρετική ομάδα, πολύ ταλέντο και είμαι σίγουρος πως μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Το θέλει πολύ ο κόσμος, το έχει ανάγκη η χώρα και πιστεύω πάρα πολύ σε αυτό το σύνολο!»

Μπορείς να μας πεις ποια είναι η αγαπημένη σου ομάδα της Αγγλίας, που ο ίδιος έχει παρακολουθήσει;

«Η κορυφαία ομάδα της Αγγλίας που έχω δει, ήταν αυτή που παρατάχθηκε στο EURO του 1998. Ήμουν παιδί τότε, μεγάλωσα μαζί τους και είναι αδιαμφισβήτητα αναμνήσεις που δεν θα ξεχάσω ποτέ.»

Έχεις φορέσει το εθνόσημο σε 14 περιπτώσεις και έχεις σκοράρει έξι φορές. Υπάρχει κάποια στιγμή που ξεχωρίζεις με την φανέλα της Αγγλίας; Κάποια ιστορία που θα μπορούσες να διηγηθείς;

«Δεν θυμάμαι ακριβώς μία συγκεκριμένη ιστορία, αλλά έχω μία πολύ δυνατή ανάμνηση. Είχα σκοράρει απέναντι στην Ιταλία, σε μία ισοπαλία με 3-3. Είχε συμβεί στο Wembley, δεν μπορώ ακόμη να περιγράψω το πώς ακριβώς είχα αισθανθεί.»
skysports-gary-cahill-matt-derbyshire-england-italy_3915088.jpg

Ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής που έχεις συνεργαστεί ποτέ; Είτε στο «Νησί», είτε σε κάποια άλλη χώρα, και γιατί;

«Με διαφορά ο κύριος Ερνέστο Βαλβέρδε. Γιατί; Διότι μου έμαθε πώς πρέπει να παίζεται το ποδόσφαιρο και παράλληλα, απολάμβανα να μαθαίνω δίπλα του. Λάτρευα τις τακτικές και τις προπονήσεις του!»

Θα ήθελες να μεταφέρεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού και στον σύλλογο γενικότερα, μετά την κατάκτηση του Europa Conference League;

«Για εμένα, ο Ολυμπιακός είναι μία τεράστια ομάδα και θα τον έχω για πάντα στην καρδιά μου. Είμαι τόσο υπερήφανος που τους παρακολούθησα να σηκώνουν το τρόπαιο του Europa Conference League. Ήμουν στην Κύπρο και έβλεπα το παιχνίδι. Πάντα βλέπω την ομάδα και συνεχώς μιλάω στους Άγγλους φίλους μου για τον Ολυμπιακό. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος!»
article-1253049-069E0F11000005DC-875_468x329.jpg

Τέλος, αν θες, κάνε μας και μία πρόβλεψη για τον τελικό του EURO; Ποιες χώρες πιστεύεις πως θα φτάσουν μέχρι τέλους;

«Πιστεύω στο Αγγλία – Γαλλία και φυσικά ελπίζω να πανηγυρίσουμε στο τέλος!»

www.bnsports.gr 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΙΚΟ: Ρουμανία-Ολλανδία (0-3, Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ)-ThemaSports
02/07 @ 20:56

ΤΕΛΙΚΟ: Ρουμανία-Ολλανδία (0-3, Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ)

Ρουμανία και Ολλανδία αγωνίζονται (19:00) για τη φάση των «16» του EURO.

Euro 2024, Αυστρία - Τουρκία: Οι Τούρκοι με "όπλο" τους την απειλή, οι Αυστριακοί την υψηλή πίεση-ThemaSports
02/07 @ 12:50

Euro 2024, Αυστρία - Τουρκία: Οι Τούρκοι με "όπλο" τους την απειλή, οι Αυστριακοί την υψηλή πίεση

Η Αυστρία και η Τουρκία μονομαχούν στη φάση των 16 του Euro 2024. Ας δούμε μερικά χρήσιμα στοιχεία, για να είστε πανέτοιμοι για την μεγάλη αναμέτρηση

Ρονάλντο: "Και οι πιο δυνατοί άνθρωποι έχουν αυτές τις ημέρες, αυτό θα είναι το τελευταίο μου Euro"-ThemaSports
02/07 @ 10:08

Ρονάλντο: "Και οι πιο δυνατοί άνθρωποι έχουν αυτές τις ημέρες, αυτό θα είναι το τελευταίο μου Euro"

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μιλώντας μετά την πρόκριση επί της Σλοβενίας εξήγησε τους λόγους που συγκινήθηκε, αλλά και την επιθυμία του να εκτελέσει εκείνος πρώτος το πέναλτι.

Πλάνταξε στο κλάμα ο Ρονάλντο μετά το χαμένο πέναλτι, προσπαθούσαν να τον συνεφέρουν (Φωτογραφία)-ThemaSports
02/07 @ 09:10

Πλάνταξε στο κλάμα ο Ρονάλντο μετά το χαμένο πέναλτι, προσπαθούσαν να τον συνεφέρουν (Φωτογραφία)

Απίστευτες σκηνές στην παράταση της Πορτογαλίας με την Σλοβενία, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να βάζει τα κλάματα μετά το χαμένο πέναλτι

Απίστευτες εικόνες: Έκλαψε και η μάνα του Ρονάλντο μπροστά στην εικόνα του καταρρακωμένου γιου της-ThemaSports
02/07 @ 09:06

Απίστευτες εικόνες: Έκλαψε και η μάνα του Ρονάλντο μπροστά στην εικόνα του καταρρακωμένου γιου της

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έβαλε τα κλάμματα μετά την χαμένη εκτέλεση πέναλτί του στην παράταση, με την μητέρα του να μην αντέχει στην εικόνα του καταρρωμένου γιου της.

Euro 2024: Η αντίπαλος της Πορτογαλίας, το πρόγραμμα και όλες οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό-ThemaSports
02/07 @ 08:58

Euro 2024: Η αντίπαλος της Πορτογαλίας, το πρόγραμμα και όλες οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό

Δείτε ποιο είναι το τρίτο ζευγάρι των προημιτελικών του Euro 2024, μετά την πρόκριση της Πορτογαλίας. Αναλυτικά το πρόγραμμα και όλες οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ