Πιο δυνατή και ενωμένη βγήκε η FIFPRO στην Παγκόσμια Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 05-06/06/2024 στα κεντρικά γραφεία της παγκόσμιας ένωσης ποδοσφαιριστών στην Ολλανδία.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π., Σπύρος Νεοφυτίδης, υπό την ιδιότητά του αντιπροέδρου της FIFPRO Europe, συμμετείχε και σε αυτήν την πολύ σημαντική συνέλευση, η οποία θα ανοίξει μία νέα εποχή για την παγκόσμια ένωση ποδοσφαιριστών.

Συγκεκριμένα, μετά από μελέτη της εταιρίας συμβούλων διαχείρισης Oliver Wyman, την οποία εξουσιοδότησε η FIFPRO, τα μέλη ενέκριναν μία σειρά αλλαγών που σκοπό έχουν να βελτιώσουν και να εξορθολογήσουν τον τρόπο λειτουργίας της διοίκησης, καθιστώντας το παγκόσμιο συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών πιο δυνατό και ευέλικτο όσον αφορά την υποστήριξη που παρέχει προς τα μέλη του ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των εισηγήσεων που εγκρίθηκαν ήταν η ενίσχυση της εκτελεστικής ομάδας διαχείρισης της FIFPRO και η μείωση του αριθμού των ατόμων του διοικητικού συμβουλίου, τα μέλη του οποίου θα έχουν πλέον όριο τριών θητειών.

Για την ομαλή μετάβαση στη νέα δομή, το διοικητικό συμβούλιο παραιτήθηκε για να διευκολυνθεί η διαδικασία και θα αντικατασταθεί από μία προσωρινή επιτροπή. Στη γενική συνέλευση του Νοεμβρίου στο Μπαλί θα εκλεγεί το νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα αποτελείται από 12 άτομα και όχι 18 όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Μετά την Παγκόσμια Γενική Συνέλευση, ο Σπύρος Νεοφυτίδης έδωσε το παρών του στη σημερινή Γενική Συνέλευση της FIFPRO Europe, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε εκλογική διαδικασία για να εκλεγούν οι δύο αντιπρόσωποι που θα εκπροσωπήσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο νέο Παγκόσμιο Συμβούλιο που θα καταρτιστεί σε σώμα τον Νοέμβριο.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η θέση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενδυναμώνεται και αναβαθμίζεται στο Παγκόσμιο Συμβούλιο μετά τη νέα μορφή που θα πάρει το τελευταίο.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι η Σουηδία θα είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει την επόμενη Γενική Συνέλευση της FIFPRO Europe, ενώ, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα στρατηγικής και πολιτικής που αφορούν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Από ιστοσελίδα ΠΑ.Σ.Π.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποστάρισμα για το φιλικό με ΠΑΟ-ThemaSports
02/07 @ 16:53

Ποστάρισμα για το φιλικό με ΠΑΟ

Η Πάφος FC δίνει το τελευταίο της αγώνα επί Αυστριακού εδάφους αύριο στις 17:30, με αντίπαλο τον κυπελλούχο Ελλάδας, Παναθηναικό.

Παρελθόν ο Γιούρσεβιτς-ThemaSports
02/07 @ 15:14

Παρελθόν ο Γιούρσεβιτς

Η ανακοίνωση.

Συμφώνησε με τον Περέιρα η ΑΕΚ!-ThemaSports
02/07 @ 15:58

Συμφώνησε με τον Περέιρα η ΑΕΚ!

Παίκτης της ΑΕΚ μπορεί να θεωρείται ο Ρομπέρτο «Τούκου» Περέιρα! H «Ένωση» ολοκλήρωσε το deal με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό ως το 2026.

ΒΟΥΡΟΣ: «Ο Απόλλωνας μου έδειξε ένα σεβασμό που δεν περίμενα…»-ThemaSports
02/07 @ 14:40

ΒΟΥΡΟΣ: «Ο Απόλλωνας μου έδειξε ένα σεβασμό που δεν περίμενα…»

Kαλεσμένος στην εκπομπή του SPORT24, Euro Morning Show, ήταν ο Πραξιτέλης Βούρος, ο οποίος μίλησε για τη μεταγραφή του στον Απόλλωνα, το Euro 2024, τον Κριστιάνο Ρονάλντο κι άλλα.

ΦΑΜΠΙΑΝΟ: Μεγάλη συνέντευξη με τον Βραζιλιάνο «γίγαντα»!-ThemaSports
01/07 @ 15:21

ΦΑΜΠΙΑΝΟ: Μεγάλη συνέντευξη με τον Βραζιλιάνο «γίγαντα»!

Ο Φαμπιάνο παραχώρησε συνέντευξη στο OMONOIA TV.

«Στόχος μας πρόκριση στο Τσάμπιονς λιγκ, το πρωτάθλημα και το κύπελλο»-ThemaSports
29/06 @ 21:35

«Στόχος μας πρόκριση στο Τσάμπιονς λιγκ, το πρωτάθλημα και το κύπελλο»

Το 2ο επεισόδιο της πρωτοποριακής εκπομπής της Cablenet, ΑΠΟΕΛ Pre Season Show «The Journey» ανάμεσα σε άλλα είχε καλεσμένο τον Ελλαδίτη άσο Τάσο Δώνη. Μίλησε στον Άρη Κυριάκου και είπε πολλά και ενδιαφέροντα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ