Η Ελλάδα έχασε (2-1) στο φιλικό πρόβα-τζενεράλε της διοργανώτριας Γερμανίας, αλλά έδειξε ότι μπορούσε και να πάρει αποτέλεσμα απέναντι της και ότι μπορούσε να είναι και αυτή εκεί...

Ακολουθήστε μας στο Google news

Απέδειξε ξανά ότι μπορούσε και ότι πέταξε στα σκουπίδια μια ιστορική ευκαιρία... Στο Euro απέτυχε να πάει μετά την ήττα από τη Γεωργία, όμως η Ελλάδα κόντρα στη Γερμανία έδειξε ότι είχε την ομάδα για να βρεθεί στην τελική φάση. Στο φινάλε βέβαια και πάλι τα χάλασε, γνωρίζοντας τελικά την ήττα 2-1 από τη διοργανώτρια, «Νατσιονάλμανσαφτ», στο φιλικό του κατάμεστου «Μπορούσια Παρκ» στο Μένχενγκλαντμπαχ.

Άσχετα πάντως από το τελικό αποτέλεσμα και την ήττα, η γαλανόλευκη ήταν καλύτερη σε μεγάλο διάστημα του αγώνα, προηγήθηκε στο σκορ με το γκολ του Μασούρα στο 34' ενώ είχε και τις περισσότερες σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει τουλάχιστον ένα ακόμη γκολ και να μην ηττηθεί.

Οι κυνικοί και αποτελεσματικοί Γερμανοί, στο δεύτερο ημίχρονο έφτασαν στην ανατροπή με γκολ των Χάβερτς (56') και Γκρος (89') εκμεταλλευόμενοι δύο από τις λιγοστές φάσεις που είχαν στο 90λεπτο. Καλά δείγματα συνολικά από την ομάδα μας στο πρώτο ματς της μετά-Πογέτ εποχής, με υπηρεσιακό στον πάγκο τον Νίκο Παπαδόπουλο, με καλή πίεση, καλά στημένη άμυνα και πλάνο αντεπιθέσεων που προβλημάτισε τους Γερμανούς.

Καλύτερη από το ξεκίνημα η Εθνική μας

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, μόλις στο 6ο λεπτό η Ελλάδα βρήκε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία και μάλιστα διπλή. Μετά από εξαιρετική συνεργασία των Τζόλη-Μασούρα, ο πρώτος βγήκε τετ-α-τετ με τον Νόιερ, όμως ο Γερμανός γκολκίπερ απέκρουσε και το αρχικό σουτ και την επαναφορά του νεαρού επιθετικού.

Στη φάση αυτή τραυματίστηκε ο Φώτης Ιωαννίδης στον ώμο και λίγο μετά αντικαταστάθηκε από τον Παυλίδη. Στο 22' ένα σουτ του Μουσιάλα μπλόκαρε εύκολα ο Βλαχοδήμος, ενώ στο 26' άουτ πέρασε αυτό από τον Μασούρα από μακριά.

Η επόμενη κρίσιμη φάση στο ματς ήταν αυτή που έφερε το γκολ που άνοιξε το σκορ για την Εθνική μας. Στο 33', μετά από εξαιρετική πίεση Παυλίδη και Ρότα και κλέψιμο κοντά στη γερμανική περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Τζόλη που έκανε την κίνηση και το συρτό σουτ, ο Νόιερ έπεσε αλλά δεν κατάφερε να μπλοκάρει και ο Μασούρας που είχε κάνει κίνηση πήρε το ριμπάουντ για να κάνει το 0-1.

Στο 40' οι Γερμανοί είχαν την καλύτερη φάση τους στο πρώτο 45λεπτο με μια κεφαλιά του Τα λίγο άουτ, μετά από εκέλεση φάουλ. Τρία λεπτά αργότερα σωστά ακυρώθηκε γκολ του Χάβερτς για οφσάιντ, ενώ το πρώτο μέρος έκλεισε με μια ακόμη ευκαιρία της Εθνικής. Στο 45', ο Παυλίδης έκανε πολύ ωραία ατομική προσπάθεια και το πλασέ από το ύψος του πέναλτι, με τη μπάλα να κοντράρει και να περνάει λίγο έξω σε κόρνερ.

Η Ελλάδα τις φάσεις, η Γερμανία τα γκολ...

Με την Ελλάδα μπροστά στο σκορ, στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αναμενόμενο το ματς να «ανοίξει», με τους Γερμανούς να κάνουν και αλλαγές προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή την φουλ επίθεση. Ωστόσο, η γαλανόλευκη ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα και πάλι, βρίσκοντας τις πρώτες της δύο ευκαιρίες. Στο 46' μετά από σέντρα του Μασούρα η κεφαλιά του Τζόλη κόντραρε στον Κίμιχ και πέρασε κόρνερ, ενώ στο 53' το διαγώνιο σουτ του Παυλίδη πέρασε άουτ.

Μάλλον κόντρα στη συνολική ροή και εικόνα του αγώνα, οι Γερμανοί τελικά έφτασαν στην ισοφάριση στο 56', μάλλον στην πρώτη τους πραγματικά καλή ομαδική επίθεση στο ματς. Ήταν το 56ο λεπτό, όταν μετά από εξαιρετική επίθεση και κυκλοφορία της μπάλας οι γηπεδούχοι έβαλαν τη μπάλα στην περιοχή μας με πολλές κοντινές πάσες, αυτή έφτασε στον Χάβερτς που γύρισε το σώμα και σούταρε και μετά από κόντρα στον Σιώπη η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1. Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στη γερμανική ομάδα που στα επόμενα λεπτά έμεινε σε θέση επίθεσης και πίεσε, όμως χωρίς αποτέλεσμα, αφού η άμυνα της ομάδας μας άντεξε και απορρόφησε όλους τους κραδασμούς.

Γρήγορα η Εθνική ανέκτησε την αυτοκυριαρχία της και άρχισε πάλι να κάνει το παιχνίδι της, κυρίως στον κενό χώρο. Μάλιστα βρήκε και δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ. Η πρώτη στο 64' όταν ο Μάνταλος έκλεψε, η μπάλας έφτασε στον Τζόλη που πλάσαρε μέσα από την περιοχή, όμως ο Νόιερ έσωσε και πάλι.

Η δεύτερη δέκα λεπτά μετά, στο 74', όταν σε αντεπίθεση δύο εναντίον ενός, ο Δουβίκας τη σπατάλησε με κακή πάσα. Προς το τέλος, μετά από πολλές αλλαγές και για τις δύο ομάδες, οι άμυνες χαλάρωσαν κάπως και οι Γερμανοί εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός. Στο 83' ο Χένριχ είχε σουτ στο δοκάρι και στο 89', μετά από ένα ακόμη εξαιρετικό σουτ, από τον Γκρος αυτή τη φορά, η Γερμανία έκανε το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Γερμανία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ (68' Χένριχς), Τα, Ρίντιγκερ (69΄Σλότερμπεκ), Μίτελσταντ (46' Ράουμ), Άντριχ (68' Γκροος), Κροος, Γκιντογκάν (68' Φίλκρουγκ), Μουσιάλα, Χάβερτς, Βιρτς (46' Σανέ).

Ελλάδα (Νίκος Παπαδόπουλος): Βλαχοδήμος (78' Αθανασιάδης), Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Σιώπης, Μπακασέτας (68' Μπουχαλάκης), Μάνταλος (78' Κουρμπέλης), Μασούρας (68' Δουβίκας), Τζόλης, Ιωαννίδης (10' Παυλίδης).

Διαιτητής: Χοσέ Λουίς Μουνουέρα (Ισπανία)

Πηγή: sdna.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι είπε ο Μπέλιγχαμ στον κόσμο, αφού έκανε το 1-1 για την Αγγλία; Δύο λέξεις και το γκολ της ζωής του! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
30/06 @ 23:05

Τι είπε ο Μπέλιγχαμ στον κόσμο, αφού έκανε το 1-1 για την Αγγλία; Δύο λέξεις και το γκολ της ζωής του! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ σκοράρει και απευθύνεται στο κοινό της Αγγλίας, δευτερόλεπτα μετά το 1-1 και το καλύτερο γκολ της καριέρας του. Τι λέει; Έχουμε την απάντηση!

«Όλοι πανηγύριζαν, εκτός των δύο της... Λίβερπουλ» - Το βίντεο πέντε δευτερολέπτων που κάτι δείχνει στην Αγγλία! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
30/06 @ 22:16

«Όλοι πανηγύριζαν, εκτός των δύο της... Λίβερπουλ» - Το βίντεο πέντε δευτερολέπτων που κάτι δείχνει στην Αγγλία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αγγλία προκρίνεται, τα καταφέρνει απέναντι στην Σλοβακία και πανηγυρίζει. Όλοι «ξεσπούν» σε πανηγυρισμούς. Εκτός από δύο ποδοσφαιριστές της. Συμπτωματικά, αμφότεροι είναι της Λίβερπουλ. Μήπως έχει να κάνει με τη μη αξιοποίηση του Αλεξάντερ Άρνολντ από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ;

Το Αγγλία-Σλοβακία έγινε... Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι: «Λέγατε για τον Φαν Ντάικ, είδατε τον Γουόκερ;» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
30/06 @ 20:04

Το Αγγλία-Σλοβακία έγινε... Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι: «Λέγατε για τον Φαν Ντάικ, είδατε τον Γουόκερ;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρομερή συζήτηση στο Twitter για τον Κάιλ Γουόκερ και το λάθος του στην φάση του γκολ της Σλοβακίας, που θύμισε... Φαν Ντάικ!

Δείτε το γκολ του... πρώην ΑΕΛίστα Ιβάν Σρανζ κόντρα στην Αγγλία (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
30/06 @ 19:28

Δείτε το γκολ του... πρώην ΑΕΛίστα Ιβάν Σρανζ κόντρα στην Αγγλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί η Αγγλία να έχει την κατοχή της μπάλας και να επιχειρεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία, όμως προς το παρόν, βρίσκεται πίσω στο σκορ...

Οι ενδεκάδες στο Αγγλία-Σλοβακία-ThemaSports
30/06 @ 18:15

Οι ενδεκάδες στο Αγγλία-Σλοβακία

Αγγλία και Σλοβακία κοντράρονται για τη φάση των «16» στις 19:00.

ΕΞΑΛΛΟΣ ο προπονητής της Δανίας για το οφσάιντ και το πέναλτι: «Έχω κουραστεί με τους γελοίους κανόνες...»-ThemaSports
30/06 @ 16:32

ΕΞΑΛΛΟΣ ο προπονητής της Δανίας για το οφσάιντ και το πέναλτι: «Έχω κουραστεί με τους γελοίους κανόνες...»

Τη διαφορά μεταξύ του γράμματος και του πνεύματος των κανονισμών στο ποδόσφαιρο θέλησε να επιδείξει ο προπονητής της εθνικής Δανίας, Κάσπερ Χιούλμαντ, ο οποίος σε δηλώσεις του μετά τον αποκλεισμό από τη Γερμανία στάθηκε στις αποφάσεις του VAR, που όπως είπε "έκριναν το αποτέλεσμα".

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ