Σύμφωνα με πληροφορίες το τριφύλλι ενεργοποιεί την συμφωνία του με τον Ουρουγουανό προπονητή που είναι θέμα χρόνου να έρθει στην Ελλάδα, από τη στιγμή που δεν απέδωσαν ούτε οι τελευταίες επαφές για την υπέρβαση με τον Μαουρίσιο Σάρι.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ονειρο ήταν και πάει ο σπουδαίος Ιταλός Μαουρίτσιο Σάρι, για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο εν γένει, με τις τελευταία εξελίξεις να φέρνουν προ των πυλών του πάγκου του τριφυλλιού τον Ουρουγουανό Ντιέγκο Αλόνσο. 

 

Ο Αλόνσο έρχεται άμεσα στη χώρα μας για την επισημοποίηση της ήδη υπάρχουσας συμφωνία του με τους πράσινους. Και δη τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Γιάννη Παπαδημητρίου, του οποίου αποτελεί προσωπική επιλογή. 

 
 

Για την ακρίβεια ο Αλόνσο ήταν εδώ και καιρό η πρώτη και βασική του εισήγηση, μια και η υπέρβαση με τον Σάρι ήταν κάτι διαφορετικό που προέκυψε στο σύλλογο και δεν αποτέλεσε προϊόν σκάουτινγκ ασφαλώς ένας προπονητής όπως ο Ιταλός με την εμβέλεια που έχει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. 

 

Ο 65χρονος Ιταλός «προφεσόρ» απάντησε ευγενικά «no» στους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού στην τελευταία επαφή των δύο πλευρών μέσα στο Σαββατοκύριακο, με συνέπεια η υπέρβαση που πάλεψαν οι πράσινοι να μην ολοκληρωθεί, με τον Σάρι να επικαλείται εκ νέου τα οικογενειακό του ζητήματα αλλά επί της ουσίας να μην πείθεται από την προοπτική της χώρας μας και το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αλλωστε, μόνο μία φορά έχει δουλέψει εκτός Ιταλίας κι αυτή ήταν για το Λονδίνο, την Πρέμιερ Λιγκ και την Τσέλσι….

Ο Παναθηναϊκός ήταν αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να κινηθεί παράλληλα για να μην μείνει ξεκρέμαστος κι έτσι κύκλωσε την επιλογή του τεχνικού διευθυντή του. Ο Παπαδημητρίου έχει σκανάρει πολύ καιρό τον Αλόνσο, πιστεύει πολύ στο προπονητικό του προφίλ κι έτσι ο Ουρουγουανός θα αποτελέσει το νέο προπονητή των πράσινων υπογράφοντας και τυπικά το συμβόλαιό του στις αρχές της εβδομάδας. 

 

Ο Αλόνσο είναι ένας προπονητής που του αρέσει το άμεσο και το κάθετο ποδόσφαιρο. Θέλει λίγες και γρήγορες επαφές των παικτών με τη μπάλα, δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η κατοχή της μπάλας, αλλά δίνει μεγάλη σημασία στην οργάνωση, τις αποστάσεις και τις μεταβάσεις (τρανζίσιον). 

Ο 49χρονος τεχνικός έχει στο παλμαρέ του μία εξαιρετική πορεία στο Μεξικό τόσο με την Πατσούκα (2014-2018, πρωτάθλημα 2016, Champions League CONCACAF το 2017) όσο και με την Μοντερέι (Champions League CONCACAF του 2018). Κατόπιν βρέθηκε στον πάγκο της Ίντερ Μαϊάμι στο MLS με καλά αποτελέσματα, που του έδωσαν και τη δουλειά στην Εθνική Ουρουγουάης. Ο Αλόνσο οδήγησε τη «σελέστε» στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022, όπου αποκλείστηκε στο όριο στη φάση των ομίλων, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο διαδέχθηκε τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο της Σεβίλης.

Από τη Σεβίλλη αποχώρησε τον περασμένο Δεκέμβριο χωρίς νίκη στο ενεργητικό του, αλλά σε μία «άρρωστη» κατάσταση ποδοσφαιρικά από το ξεκίνημα της σεζόν, μένοντας μόλις 67 ημέρες στον πάγκο της. Μετά τη Σεβίλλη σειρά παίρνει ο Παναθηναϊκός. 

 

 

sdna.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το "γράμμα" του Αλεξανδρή στον Ελ Κααμπί: "Μείνε στην ομάδα που σε πίστεψε, ο Ολυμπιακός είναι στο σπίτι σου"-ThemaSports
05/07 @ 15:12

Το "γράμμα" του Αλεξανδρή στον Ελ Κααμπί: "Μείνε στην ομάδα που σε πίστεψε, ο Ολυμπιακός είναι στο σπίτι σου"

Ο Αλέξης Αλεξανδρής έστειλε το δικό του μήνυμα στον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ζητώντας του να παραμείνει στον Ολυμπιακό και τα επόμενα χρόνια.

Ο Αμρ Ουάρντα στο ΣΕΦ με φανέλα Αιγύπτου για το Προολυμπιακό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
04/07 @ 19:58

Ο Αμρ Ουάρντα στο ΣΕΦ με φανέλα Αιγύπτου για το Προολυμπιακό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ο Αμρ Ουάρντα δεν έχασε την ευκαιρία να δει από κοντά την εθνική ομάδα της Αιγύπτου απέναντι στην Ελλάδα στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Εντοπίστηκε και οδηγείται στη φυλακή ο 27χρονος που καταδικάστηκε για τον θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου-ThemaSports
04/07 @ 11:32

Εντοπίστηκε και οδηγείται στη φυλακή ο 27χρονος που καταδικάστηκε για τον θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου

Στη φυλακή οδηγείται ο 27χρονος που καταδικάστηκε την περασμένη Δευτέρα από το Εφετείο για τον θάνατο του 24χρονου Νάσου Κωνσταντίνου, ύστερα από οπαδικό επεισόδιο, τον Απρίλιο του 2017, στη Θεσσαλονίκη.

«Αμπουμπακάρ αντί Ελ Κααμπί στον Ολυμπιακό»!-ThemaSports
04/07 @ 11:24

«Αμπουμπακάρ αντί Ελ Κααμπί στον Ολυμπιακό»!

Eάν ο Ελ Κααμπί αποχωρήσει, τότε τη θέση του στον Ολυμπιακό θα πάρει ο Αμπουμπακάρ της Μπεσίκτας!

The Incredibles movie: Το ντοκιμαντέρ του πρωταθλητή ΠΑΟΚ (BINTEO)-ThemaSports
04/07 @ 11:00

The Incredibles movie: Το ντοκιμαντέρ του πρωταθλητή ΠΑΟΚ (BINTEO)

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έβγαλε στη δημοσιότητα την ταινία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League 2023-24.

 Προβάρει τα «κιτρινόμαυρα» ο Στρακόσα-ThemaSports
04/07 @ 08:04

Προβάρει τα «κιτρινόμαυρα» ο Στρακόσα

Στην τελική ευθεία είναι η μεταγραφή του Αλβανού τερματοφύλακα στην «Ένωση», την ώρα που φουντώνουν οι φήμες για την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ