Τον περασμένο Δεκέμβριο, ένα από τα κορυφαία οικονομικά ιδρύματα στον κόσμο (σ.σ. το Lloyds) πραγματοποίησε εκδήλωση βράβευσης. Σε αυτή, ο Μάριος Ηλιόπουλος και ο Βαγγέλης Μαρινάκης έλαβαν τιμητική διάκριση.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Μάριος Ηλιόπουλος μονοπωλεί το αθλητικό ενδιαφέρον τις τελευταίες ώρες, αφού ο ίδιος ετοιμάζεται να αναλάβει τις τύχες της ΑΕΚ. Μετά την ανακοίνωση του Δημήτρη Μελισσανίδη για αποχώρηση από τον σύλλογο, ο λάτρης των ράλι αγώνων και γνωστός επιχειρηματίας θα αποτελέσει τον νέο ιδιοκτήτη της Ένωσης, όπως έκανε γνωστό ο, πλέον, πρώην μεγαλομέτοχός της.

 Βέβαια, η κύρια επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Ηλιόπουλου δεν είναι - φυσικά - το ποδόσφαιρο, αλλά η ναυτιλία. Ο πλοιοκτήτης είναι ο ιδρυτής και υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης στην εταιρία «SeaJets», η οποία από το 1989 διαχειρίζεται το μεγαλύτερο στόλο ταχυπλόων παγκοσμίως. H ενασχόλησή του με τα πλοία ήταν δεδομένο πως θα του φέρει και κάποια στιγμή τα βραβεία.

 Σε μία από τις βραβεύσεις του, λοιπόν, έτυχε να λάβει τιμητική πλακέτα την ίδια μέρα που την πήρε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Αναλυτικά, τον Δεκέμβριο του 2023 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα 20α Lloyd’s List-Greek Shipping Awards 2023, όπου το πασίγνωστο οικονομικό ίδρυμα τίμησε τους κορυφαίους για εκείνη τη χρονιά.

 Σε πρώτο χρόνο, λοιπόν, η «Seajets», η οποία ανήκει στον Μάριο Ηλιόπουλο, βραβεύτηκε ως συμμέτοχος σε μία καινοτόμα ιδέα. Συγκεκριμένα η εταιρεία «Black Rope», η οποία κατασκευάζει σκοινιά και εστιάζει στην ασφάλεια των πλοίων κατά την διάρκεια ελλιμενισμού με ειδική επιστημονική εφαρμογή που δίνει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, έλαβε βραβείο στην εκδήλωση. Η «Seajets» ήταν η επιχείρηση που κρυβόταν πίσω από το όλο εγχείρημα, όντας ο χορηγός της «Black Rope».

 Την ίδια ώρα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρέλαβε την τιμητική του πλακέτα, ως ο πλοιοκτήτης που κατάφερε να φέρει εις πέρας την κορυφαία συμφωνία της δεκαετίας με την εταιρεία του «Capital». Συγκεκριμένα, με την απόσχιση του κλάδου δεξαμενόπλοιων μεταφοράς αργού και προϊόντων, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός δημιούργησε μία από τις μεγαλύτερες εισηγμένες στο αμερικάνικο χρηματιστήριο εταιρείες δεξαμενόπλοιων στον κόσμο με 68 δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού και προϊόντων.

sportal.gr

 
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάλυψε εξ ολοκλήρου την ΑΜΚ ύψους 30 εκατ. ευρώ-ThemaSports
01/07 @ 09:41

Ολυμπιακός: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάλυψε εξ ολοκλήρου την ΑΜΚ ύψους 30 εκατ. ευρώ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάλυψε εξ ολοκλήρου την ΑΜΚ ύψους 30.000.000 ευρώ της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Μαροκινός δημοσιογράφος «στέλνει» τον Ελ Κααμπί στην Πόλη για υπογραφές με τη Φενέρ!-ThemaSports
01/07 @ 00:03

Μαροκινός δημοσιογράφος «στέλνει» τον Ελ Κααμπί στην Πόλη για υπογραφές με τη Φενέρ!

Συνεχίζονται τα σενάρια γύρω από το μέλλον του Αγιούμπ Ελ Κααμπί, με Μαροκινό δημοσιογράφο να τονίζει πως θα βρεθεί αύριο (01/07) στην Κωνσταντινούπολη για να υπογράψει στη Φενέρμπαχτσε.

Δημοσίευμα για Καρέλη: «Πλέον ζορίζεται ακόμα και για ένα 150άρι στην Κύπρο»-ThemaSports
30/06 @ 17:52

Δημοσίευμα για Καρέλη: «Πλέον ζορίζεται ακόμα και για ένα 150άρι στην Κύπρο»

Σημερινό (30/06) δημοσίευμα της ελλαδικής εφημερίδας «Sportime», αναφέρεται στον Ελλαδίτη επιθετικό, Νίκο Καρέλη, για τον οποίο η ομάδα του Αγρινίου πέρσι είχε ρίξει «άκυρο» σε πρόταση 150.000 ευρώ και φέτος - όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται - ζορίζεται να βρει ανάλογη πρόταση ακόμα και στην Κύπρο...

Ποια... Τράκτορ; Βλέπει Ελλάδα ή επιστροφή στην Κύπρο ο Ανσαριφάρντ!-ThemaSports
30/06 @ 17:08

Ποια... Τράκτορ; Βλέπει Ελλάδα ή επιστροφή στην Κύπρο ο Ανσαριφάρντ!

Σύμφωνα με σημερινό (30/06) δημοσίευμα της ελλαδικής ιστοσελίδας sdna.gr, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του σε σύλλογο της Super League ή στην Κύπρο, με τα δημοσιεύματα από το Ιράν για προχωρημένες επαφές με την ομάδα... Τράκτορ (!), να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

ΑΕΚ: Συμφωνία με τον Άμραμπατ για νέο συμβόλαιο-ThemaSports
30/06 @ 15:40

ΑΕΚ: Συμφωνία με τον Άμραμπατ για νέο συμβόλαιο

Η ΑΕΚ συμφώνησε με τον Νόρντιν Άμραμπατ για νέο συμβόλαιο, με το deal να οριστικοποιείται τις επόμενες ημέρες.

Ολυμπιακός, μεταγραφές: Έρχονται ο Κοστίνια και ο Ντάνι Γκαρθία-ThemaSports
30/06 @ 15:00

Ολυμπιακός, μεταγραφές: Έρχονται ο Κοστίνια και ο Ντάνι Γκαρθία

Ώρα αφίξεων για τον Ολυμπιακό, καθώς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να βρίσκονται στον Πειραιά για τους ερυθρόλευκους, ο Ντάνι Γκαρθία και ο Κοστίνια

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ