Το προφίλ του άνδρα που συνελήφθη οπλισμένος και απειλούσε την ασφάλεια αστυνομικών και φιλάθλων στο Αμβούργο, πριν από αγώνα του Euro.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένας 39χρονος Γερμανός με ιστορικό σχιζοφρένειας είναι ο άνδρας που συνελήφθη στο Αμβούργο οπλισμένος με σκαπτικό εργαλείο και αυτοσχέδια βόμβα μολότοφ απειλώντας αστυνομικούς που περιφρουρούσαν συγκέντρωση φιλάθλων.

Το περιστατικό συνέβη κοντά στον σταθμό Ρέεπερμπαν, ένα χιλιόμετρο μακριά από την fan zone που έχει δημιουργηθεί για το Euro 2024. Στην περιοχή είχαν πραγματοποιήσει ειρηνική πορεία περίπου 40.000 Ολλανδοί, ενόψει του αγώνα της ομάδας τους εναντίον της Πολωνίας.

Ενώ η πορεία διαλυόταν, άνδρας ο οποίος βγήκε από μπαρ κρατώντας σκαπτικό εργαλείο και αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό κινήθηκε απειλητικά προς αστυνομικούς που περιφρουρούσαν την συγκέντρωση των φιλάθλων.

Οι αστυνομικοί του ζήτησαν να αφήσει την αξίνα και τον εκρηκτικό μηχανισμό, έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού και όταν αρνήθηκε, πυροβόλησαν στον αέρα. Ο δράστης άφησε στο έδαφος το εργαλείο και φάνηκε να προσπαθεί να πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Σε αυτό το σημείο ακούστηκαν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πυροβολισμοί και, όπως έγινε κατόπιν γνωστό, ο άνδρας ακινητοποιήθηκε καθώς τραυματίστηκε στο πόδι.

«Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου», διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας και τόνισε ότι το επεισόδιο δεν σχετίζεται με το ποδόσφαιρο.

Πηγή: sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σλοβακία-Ρουμανία: Έτοιμες να γευτούν το... μπισκότο της πρόκρισης!-ThemaSports
26/06 @ 08:51

Σλοβακία-Ρουμανία: Έτοιμες να γευτούν το... μπισκότο της πρόκρισης!

Σλοβακία και Ρουμανία κοντράρονται γνωρίζοντας πως με ισοπαλία, θα περάσουν χέρι-χέρι στα νοκ άουτ του Euro.

Ουκρανία-Βέλγιο: Σπουδαία μάχη για την πρόκριση στα νοκ άουτ-ThemaSports
26/06 @ 08:36

Ουκρανία-Βέλγιο: Σπουδαία μάχη για την πρόκριση στα νοκ άουτ

Η Ουκρανία κοντράρεται με το Βέλγιο για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 5ου ομίλου (19:00), με τη νικήτρια του ματς -αν υπάρξει- να εξασφαλίζει εισιτήριο για τους «16» του Euro 2024.

Τσεχία-Τουρκία: Μονόδρομος η νίκη για τους πρώτους, περνά ακόμα και με ήττα υπό προϋποθέσεις η ομάδα του Μοντέλα-ThemaSports
26/06 @ 08:05

Τσεχία-Τουρκία: Μονόδρομος η νίκη για τους πρώτους, περνά ακόμα και με ήττα υπό προϋποθέσεις η ομάδα του Μοντέλα

Η Τσεχία αντιμετωπίζει την Τουρκία σε ένα κομβικό παιχνίδι για την πρόκριση στους «16» του Euro 2024, με τους τυπικά γηπεδούχους να ψάχνουν μόνο τη νίκη για την παραμονή τους στη διοργάνωση.

Euro 2024: Η κατάταξη των τρίτων μετά την ολοκλήρωση του τρίτου ομίλου, αποκλείστηκε η Κροατία-ThemaSports
26/06 @ 00:05

Euro 2024: Η κατάταξη των τρίτων μετά την ολοκλήρωση του τρίτου ομίλου, αποκλείστηκε η Κροατία

Ο τρίτος όμιλος ολοκληρώθηκε και η Σλοβενία τερμάτισε τρίτη πίσω από τη Δανία με βάση την καλύτερη θέση από το ranking των προκριματικών, ωστόσο αμφότερες κατάφεραν να προκριθούν στους "16" του Euro 2024.

Άντεξε η Δανία, πέρασε στους «16» και πέταξε εκτός την Σερβία!-ThemaSports
25/06 @ 23:59

Άντεξε η Δανία, πέρασε στους «16» και πέταξε εκτός την Σερβία!

Η Δανία πήρε το 0-0 που της έφτανε, αντέχοντας στην πίεση της Σερβίας, εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» και άφησε εκτός συνέχειας τη Σερβία, η οποία αποχαιρέτησε το Euro 2024.

Πέρασαν σβηστά και... χέρι-χέρι στους «16» οι Αγγλία και Σλοβενία-ThemaSports
25/06 @ 23:57

Πέρασαν σβηστά και... χέρι-χέρι στους «16» οι Αγγλία και Σλοβενία

Σ' ένα παιχνίδι με ελάχιστες καλές στιγμές, η Αγγλία -που προβλημάτισε εκ νέου- και η Σλοβενία έμειναν στο 0-0 και προκρίθηκαν ως 1η και 3η στους «16».

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ