Ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes F1, Τζέιμς Άλισον, είπε ότι η ομάδα του Μπράκλεϊ γνώριζε πολύ καλά ότι το διετές συμβόλαιο που πρότεινε και υπέγραψε πέρσι το Σεπτέμβριο με τον Λιούις Χάμιλτον έδινε στον Βρετανό την επιλογή να αποχωρήσει στο τέλος του 2024 - κι έτσι, ο Άλισον δεν εξεπλάγη όταν ο Λιούις πήρε την απόφαση να φύγει για τη Ferrari.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Με άλλα λόγια, η Mercedes F1 ήταν κάλλιστα προετοιμασμένη να περάσει στο επόμενο κεφάλαιό της, στη μετά-Χάμιλτον εποχή της, αφήνοντας στο συμβόλαιο αυτό την οψιόν στον επτάκις πρωταθλητή να αποχωρήσει μετά τον πρώτο χρόνο του, που διανύουμε φέτος. Ως γνωστόν, στις αρχές του 2024 ο Λιούις ενεργοποίησε την οψιόν, για να υπογράψει στη Ferrari για το 2025.

Σε αντίθεση με όλους εμάς που δεν γνωρίζαμε τις παρασκηνιακές κινήσεις του περασμένου χειμώνα, σε ερώτηση στο podcast "Beyond the Grid” της F1 αν εξεπλάγη όταν έμαθε τα νέα της αποχώρησης του Χάμιτον από τη Mercedes, ο Τζέιμς Άλισον είπε “όχι, όχι ιδιαίτερα, με εξέπληξε ο τρόπος με τον οποίο συνέβη, ο χρονισμός, αλλά γνώριζα τη φύση του συμβολαίου που του είχαμε προτείνει, η οποία επέτρεπε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Οπότε, αν αυτό συνέβαινε, δεν θα έπρεπε να εκπλαγούμε διότι ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτό, διαφορετικά δεν θα το προσθέταμε ως οψιόν στο συμβόλαιο. Συνεπώς, ο ακριβής χρονισμός και η συστοιχία των γεγονότων όταν αυτά συνέβησαν, εξέπληξαν λίγο τους πάντες, όμως το ότι εντέλει συνέβη δεν νομίζω ότι ήταν κάτι απρόβλεπτο”.

Ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes F1, Τζέιμς Άλισον MERCEDES-BENZ AG

Σε επόμενη ερώτηση, για όλα όσα θα του λείψουν από τη συνεργασία του με τον Λιούις Χάμιλτον από το 2025, ο Άλισον απάντησε: “[Θα μου λείψουν] οι μέρες που μπορούσε να επιδεικνύει εκείνη την οδηγική μαγεία που σε έκανε να σκέφτεσαι 'Ω Θεέ μου'.

Οι στιγμές, ακόμη, που τοποθετούσε το αυτοκίνητο στο δρόμο με τέτοια ακρίβεια που άφηνε όλους τους άλλους οδηγούς γύρω του χωρίς άλλη επιλογή, παρά να παραδίδονται σε αυτά που έκανε ο Λιούις στο δρόμο.

Πηγή: Sport24.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΘΡΙΑΜΒΟΣ Ράσελ και Mercedes στο επεισοδιακό Grand Prix της Αυστρίας - Συγκρούστηκαν Φερστάπεν και Νόρις (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
30/06 @ 18:32

ΘΡΙΑΜΒΟΣ Ράσελ και Mercedes στο επεισοδιακό Grand Prix της Αυστρίας - Συγκρούστηκαν Φερστάπεν και Νόρις (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ένα επεισοδιακό Grand Prix στην Αυστρία, ο Τζορτζ Ράσελ εκμεταλλεύτηκε τη σύγκρουση Φερστάπεν, Νόρις και έφερε στη Mercedes την πρώτη της νίκη μετά τον Νοέμβρη του 2022!

Ο Μαξ Φερστάπεν στην πολ ποζίσιον για το Sprint της Αυστρίας-ThemaSports
28/06 @ 21:12

Ο Μαξ Φερστάπεν στην πολ ποζίσιον για το Sprint της Αυστρίας

Ταχύτερος κατά ένα δέκατο του δευτερολέπτου από τον Λάντο Νόρις, ο Μαξ Φερστάπεν επιβεβαίωσε την καλή του φόρμα από τις ελεύθερες δοκιμές με τον πρώτο χρόνο του Sprint Qualifying που του χάρισε την πρώτη θέση της εκκίνησης για τον αυριανό (29/06, 13:00) μικρό αγώνα των 21 γύρων στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας. Στη δεύτερη σειρά οι Όσκαρ Πιάστρι και Τζορτζ Ράσελ

Νέο πολυετές συμβόλαιο του Πιέρ Γκασλί με την Alpine F1-ThemaSports
27/06 @ 19:11

Νέο πολυετές συμβόλαιο του Πιέρ Γκασλί με την Alpine F1

Η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε και επίσημα ότι επέκτεινε τη συμφωνία της με τον Πιέρ Γκασλί, την ώρα που εντείνει τις προσπάθειές της να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του Κάρλος Σάινθ για το έτερό της κόκπιτ από το 2025.

Ο Σάινθ απαντά στον Λεκλέρ: «Παραπονιέται πολλές φορές μετά τους αγώνες»-ThemaSports
24/06 @ 12:33

Ο Σάινθ απαντά στον Λεκλέρ: «Παραπονιέται πολλές φορές μετά τους αγώνες»

Ο Κάρλος Σάινθ απάντησε στις κατηγορίες που του εξαπέλυσε δημόσια ο Σαρλ Λεκλέρ για το συμβάν της επαφής τους στο δεύτερο γύρο του GP Ισπανίας, λέγοντας ότι ο Μονεγάσκος παραπονιέται συχνά και δίνοντας τη δική του εκδοχή για την επιθετική του πρωτοβουλία να τον περάσει.

Ο Φερστάπεν το έκανε να μοιάζει εύκολο στη Βαρκελώνη, έβδομη φετινή νίκη του Ολλανδού!-ThemaSports
23/06 @ 17:42

Ο Φερστάπεν το έκανε να μοιάζει εύκολο στη Βαρκελώνη, έβδομη φετινή νίκη του Ολλανδού!

Ο Μαξ Φερστάπεν είχε τον έλεγχο του GP της Βαρκελώνης από τον 3ο γύρο μέχρι και την καρό σημαία, κερδίζοντας την 7η φετινή του νίκη εμπρός από τους Λάντο Νόρις και Λιούις Χάμιλτον - και αυξάνοντας έτσι στους 69 βαθμούς το προβάδισμά του στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι Ράσελ, Λεκλέρ και Σάινθ έκλεισαν την πρώτη εξάδα.

H θρυλική μάχη Μοντόγια-Σουμάχερ στο Νίρμπουργκρινγκ-ThemaSports
29/06 @ 20:45

H θρυλική μάχη Μοντόγια-Σουμάχερ στο Νίρμπουργκρινγκ

Ο κόσμος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είναι γεμάτος αξιοθαύμαστα γεγονότα και ιστορίες που θα μείνουν χαραγμένα για πάντα στις μνήμες μας. Ας δούμε τα πιο σημαντικά της ημέρας.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ