Με ένα υποδειγματικό πλασέ στο 80ο λεπτό, ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ ολοκλήρωσε την ανατροπή της Ουκρανίας απέναντι στη Σλοβακία (21/06, 2-1), χάρισε το «πρώτο» τρίποντο στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα στο EURO 2024 και κράτησε «ζωντανό» το σύνολο του Σεργκέι Ρεμπρόφ! 

Ακολουθήστε μας στο Google news

Χάρη στο «χρυσό» γκολ του Ρομάν Γιάρεμτσουκ, η Ουκρανία νίκησε με 2-1 τη Σλοβακία στο Ντίσελντορφ, με αποτέλεσμα να μπει στο «κόλπο» της πρόκρισης, στη φάση των «16» του EURO 2024

Με «ορμή» και ψυχολογία από τη νικηφόρα πρεμιέρα, το σύνολο του Φρανσέσκο Καλτσόνα μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και στο 11' είχε σπουδαία ευκαιρία με τον Ιβάν Σρανζ, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι από κοντινή απόσταση. 
 
Ό,τι δεν κατόρθωσε να κάνει σε εκείνη τη φάση ο επιθετικός της Σλάβια Πράγας, το έκανε λίγα λεπτά αργότερα. Στο 17ο λεπτό, ο Χάρασλιν γύρισε στην περιοχή και ο Σρανζ πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, για το 1-0. 
 
Στη συνέχεια, το σύνολο του Σεργκέι Ρεμπρόφ προσπάθησε να αντιδράσει. Ο Γιαρμολένκο δεν κατόρθωσε να βρει εστία, μετά από κοντινή προβολή στο 29', ενώ στο 34ο λεπτό, ο Τίμτσουκ εκτέλεσε με το δεξί και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. 
 
Έπειτα από αρκετή ώρα και μετά από την προσπάθεια της Ουκρανίας να ισοφαρίσει, οι Σλοβάκοι βρήκαν ανοιχτούς χώρους και απείλησαν με τον Χάρασλιν, ο οποίος είδε το σουτ του, να σταματάει στον Λούνιν, στο 44'. 
 
Στην «επανάληψη», οι Ουκρανοί βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα και κατ' επέκταση στην ισοφάριση, όταν μετά από μία υποδειγματική επίθεση, ο Σαπαρένκο πλάσαρε εύστοχα, για το 1-1, στο 54'. 

Εν συνεχεία, υπήρξε ένα μεγάλο διάστημα στο ματς, όπου ο ρυθμός είχε πέσει, με τους παίκτες του Ρεμπρόφ, σε εκείνο το σημείο, να είναι αυτοί που δείχνουν μεγαλύτερη θέληση, για τη νίκη. 

Και έτσι, στο 80', οι Ουκρανοί έφτασαν στη μεγάλη ανατροπή. Ο σκόρερ του πρώτου γκολ, Σαπαρένκο, βρήκε με άψογη μπαλιά τον Γιάρεμτσουκ και εκείνος με εξαιρετικό πλασέ έφερε... τούμπα το ματς. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

 
Σλοβακία (Καλτσόνα): Ντουμπράφκα, Χάνκο (67' Όμπερτ), Σκρίνιαρ, Βάβρο, Πέκαρικ, Λομπότκα, Ντούντα (60' Μπένες), Κούτσκα, Χάρασλιν (67' Σούσλοφ), Μπόζενικ (60' Στέλετς), Σρανζ. 
 
Ουκρανία (Ρεμπρόφ): Τρούμπιν, Τίμτσουκ, Ζαμπάρνι, Ματβιένκο, Ζιντσένκο, Μπράζκο, Σαπαρένκο, Σουντάκοφ, Γιαρμολένκο (67' Ζούμπκοφ), Ντόβμπικ (67' Γιάρεμτσουκ), Μούντρικ. 

LIVE:

Έναρξη αγώνα

8' Επικίνδυνη σέντρα από αριστερά, από τον Ντούντα, στα χέρια του Τρούμπιν η μπάλα.

10' Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς, για την ΣΛοβακία, με την εντυπωσιακή προσπάθεια του Χαράσλιν και τον Τρούμπιν να αποκρούει!

11' Νεά χαμένη ευκαιρία για την Σλοβακία, αυτή την φορά με τον Σχραντς να μην μπορεί να νικήσει τον Τρούμπιν ...

16' Φάουλ υπέρ της Σλοβακίας σε επικίνδυνο σημείο...

17' Απευθείας εκτέλεση του φάουλ από τον Χάντσκο, αποκρούει με ωραίε επέμβαση ο Τρούμπιν!

 17' Γκολ! 1-0 η Σλοβακία, με τον Σχραντς να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, μετά το γέμισμα του Χαράσλιν από την αριστερή πλευρά.

 

22' Αντεπίθεση της Ουκρανίας, αλλά το σουτ του Μούντρικ στο όριο της μεγάλης περιοχής είναι απελπιστικά άστοχο.

28' Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την Ουκρανία, με την ατιομική ενέργεια του Ντόβμπικ και το σουτ από θέση μέσα αριστερά, για να κερδίσει τελικά «μόνο» το κόρνερ, από την σωτήρια αρέμβαση του Πέκαρικ!

29' Δεύτερο διαδοχικό κόρνερ και μια ακόμα καλή στιγμή για την Ουκριανία, με τον Γιαρμολένκο να μην κάνει την προβολή όπως θα ήθελε, στο δεύτερο δοκάρι, στέλνοντας την μπάλα άουτ...

31' Κόρνερ για την Σλοβακία, τώρα, από την δεξιά πλευρά.

 32' Εκτέλεση από Ντούντα, επιθετικό φάουλ του Σκρίνιαρ.

34' Δοκάρι για την Ουκρανία, μετά την προσπάθεια του Τίμτσουκ από διαγώνια θέση και δεξιά της μεγάλης περιοχής.

36' Μια ακόμα χαμένη ευκαιρία για την Ουκρανία, με τον Μούντρικ να βγαίνει τετ α τετ με τον Ντουμπράβκα, αλλά να μην μπορεί να τον νικήσει από πλάγια θέση...

43' Απευθείας εκτέλεση του φάουλ από τον Ζιντσένκο, αποκρούει ο Ντουμπράβκα στην κλειστή του γωνία.

44' Καλή στιγμή για την Σλοβακία, μετά από ώρα, με τον Ντούντα να βγαίνει στην αντεπίθεση, αλλά τον Τρουμπίν να πέφτει και να αποκρούει σε κόρνερ, που περνάει ανεκμετάλλευτο.

45' Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις.

45'+2' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με την Σλοβακία να προηγείται της Ουκρανίας με 1-0, χάρη στο γκολ του Σχραντς στο 17'.

46’ Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με την Ουκρανία στη σέντρα.

Χωρίς αλλαγές ξεκινούν στην επανάληψη οι δύο ομάδες.

51' Καλή φάση στην αντεπίθεση για την Ουκρανία, με την κεφαλιά του Ντόβμπικ όμως να γίνεται με λάθος φορά σώματος και να περνάει παράλληλα με την εστία του Ντουμπράβκα.

54' Γκολ! 1-1 ισοφαρίζει η Ουκρανία, με τον Ζιντσένκο να κάνει την συρτή πάσα στο ύψος του πέναλτι, εκεί όπου ο ανενόχλητος Σαπαρένκο με πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα...

60' Διπλή αλλαγή για την Σλοβακια. Ντούντα και Μπόζενικ έξω, Μπένες και Στρέλετς στις θέσεις τους.

67' Ντόβμπικ και Γιαρμολένκο εκτός, Γιάρεμτσουκ και Ζούμπκοφ αντ' αυτών.

67' Χαρασλίν και Χάντσκο δίνουν τις θέσεις τους σε Σουσλοφ και Ομπερτ.

 69' Κόρνερ για την Ουκρανία, από την αριστερή πλευρά, δίχως αντίκρισμα.

74' Πολύ μγάλη ευκαιρία για την Ουκρανία, στην αντεπίθεση, με τον Μούντρικ να σουτάρει από δύσκολη γωνία και αριστερά και τον Ντουμπράβκα να βρίσκει την μπάλα αφού εκείνη χτυπάει στο δεξί του δοκάρι!

77' Σουτ του Ζουμπκόφ, μέσα παό την περιοχή και αριστερά, η μπάλα κοντράρει και απομακρύνεται.

80' Γκολ! 2-1 η Ουκρανία, με τον Γιάρεμτσουκ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα μετά το καταπληκτικό του κατέβασμα και το πλασέ στον Ντουμπράβκα, από την πολύ ωραία πάσα του Σαπαρένκο.

84' Φάουλ σε καλό σημείο για τη Σλοβακία που κερδίζει ο Σκρίνιαρ, ύστερα από μαρκάρισμα του Γιάρεμτσουκ. Βγήκε κίτρινη κάρτα στον δεύτερο, η πρώτη στο ματς.

85' Διπλή αλλαγή για την Ουκρανία. Οι Σίντορτσουκ και Μαλινόφσκι αντί των Μπράζκο και Μούντρικ, αντίστοιχα.

86' Ο Σρανζ αντί του Σάουερ για τη Σλοβακία.

87' Ακόμα μία στατική φάση για τη Σλοβακία, περιμετρικά της μεγάλης περιοχής της Ουκρανίας. Ούτε τώρα θα βγει κάτι.

Πέντε τα λεπτά του έξτρα χρόνου, τρέχουμε το πρώτο.

Τέλος!

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαριά τιμωρία στον Ντεμιράλ για τον χαιρετισμό των γκρίζων λύκων!-ThemaSports
04/07 @ 22:11

Βαριά τιμωρία στον Ντεμιράλ για τον χαιρετισμό των γκρίζων λύκων!

Η πειθαρχική επιτροπή της UEFA τιμώρησε με δύο αγωνιστικές τον Μερίχ Ντεμιράλ για την χειρονομία των γκρίζων λύκων μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Αυστρία. Στα μαλακά έπεσε ο Μπέλιγχαμ.

EURO 2024: «Πρωταθλήτρια» (μέχρι στιγμής) στα πρόστιμα του τουρνουά η Κροατία-ThemaSports
04/07 @ 21:45

EURO 2024: «Πρωταθλήτρια» (μέχρι στιγμής) στα πρόστιμα του τουρνουά η Κροατία

Η Κροατία απογοήτευσε στο γήπεδο στο εφετινό EURO 2024, αδυνατώντας να προκριθεί απ’ τον 2ο όμιλο (κυρίως λόγω της ισοπαλίας της στον αγώνα με την Αλβανία), αλλά απογοήτευσε -ακόμη περισσότερο- κι εκτός αγωνιστικού χώρου, λόγω της συμπεριφοράς των οπαδών της που αποδείχθηκαν οι πλέον «φασαριόζοι» στη φάση των ομίλων, δίνοντας στη «Χρβάτσκα» τον διόλου τιμητικό «τίτλο» της... πρωταθλήτριας στα πρόστιμα.

Νάγκελσμαν: «Σκέφτομαι περισσότερο τον Τζαμάλ παρά τον Γιαμάλ, θέλουμε να έχουμε κατοχή μπάλας με Ισπανία»-ThemaSports
04/07 @ 20:41

Νάγκελσμαν: «Σκέφτομαι περισσότερο τον Τζαμάλ παρά τον Γιαμάλ, θέλουμε να έχουμε κατοχή μπάλας με Ισπανία»

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν αποκάλυψε την επιθυμία του να δει την Γερμανία να έχει κατοχή μπάλας για να φέρει σε δύσκολη θέση την Ισπανία ενώ έκανε ειδική μνεία στο 16χρονο αστέρι των Ιβήρων, Λαμίν Γιαμάλ.

Ντεσάμπ: «Είναι συναρπαστικό να κερδίζεις 5-4, όμως δεν είναι πάντα έτσι το ποδόσφαιρο»-ThemaSports
04/07 @ 19:19

Ντεσάμπ: «Είναι συναρπαστικό να κερδίζεις 5-4, όμως δεν είναι πάντα έτσι το ποδόσφαιρο»

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ απάντησε στην κριτική που δέχτηκε η Γαλλία για την εμφάνιση της κόντρα στο Βέλγιο ενώ αναφέρθηκε και στη μεγάλη μάχη με την Πορτογαλία στους 8 του Euro 2024 τονίζοντας πως ο Ρονάλντο ήταν και παραμένει μεγάλη απειλή.

Εμπαπέ: «Όλοι ξέρουν τον θαυμασμό που έχω για τον Ρονάλντο, αλλά δεν θέλω να είναι χαρούμενος την Παρασκευή» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
04/07 @ 18:44

Εμπαπέ: «Όλοι ξέρουν τον θαυμασμό που έχω για τον Ρονάλντο, αλλά δεν θέλω να είναι χαρούμενος την Παρασκευή» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Κιλιάν Εμπαπέ εκπροσώπησε τους παίκτες της Γαλλίας την παραμονή του σπουδαίου προημιτελικού με την Πορτογαλία και δεν δίστασε να πλέξει το εγκώμιο των Ρονάλντο και Πέπε, εκφράζοντας παράλληλα την πίστη του για πρόκριση των μπλε.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο στόχαστρο της UEFA για αθέμιτη διαφήμιση!-ThemaSports
04/07 @ 18:19

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο στόχαστρο της UEFA για αθέμιτη διαφήμιση!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με έρευνα της UEFA, μετά την δημοσιοποίηση των καρδιακών παλμών του στο ματς της Πορτογαλίας κόντρα στην Σλοβενία.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ