Η Πορτογαλία και η Τουρκία θέλουν στον αγωνιστικό χώρο του Signal Iduna Park να εξασφαλίσουν την πρόκριση στους 16 του Euro 2024. Δείτε χρήσιμα στοιχεία για την αναμέτρηση.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Τουρκία και η Πορτογαλία (22/6, 19:00) διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Βέστφαλεν για την 2η αγωνιστική του έκτου ομίλου του Euro 2024. Οι δύο ομάδες έχουν ήδη ένα τρίποντο και θα ψάξουν να "τσεκάρουν" το εισιτήριο της πρόκρισής τους στους 16.

Αυτή θα είναι η τέταρτη συνάντηση των δύο χωρών σε Euro. Η Πορτογαλία έχει νικήσει σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια, χωρίς να δεχθεί γκολ: 1-0 στον όμιλο το 1996, 2-0 στον προημιτελικό το 2000 και 2-0 στον όμιλο το 2008.

Η Τουρκία έχει μόνο δύο νίκες σε εννέα παιχνίδια με την Πορτογαλία σε όλες τις διοργανώσεις (επτά ήττες), αμφότερες σε φιλικά: 3-1 το 1955 και 3-1 το 2012.

Η Τουρκία θέλει να κάνει 2/2 νίκες στο ξεκίνημα Euro για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η Πορτογαλία έχει μόλις μία ήττα στα τελευταία εννέα παιχνίδια της σε όμιλο Euro (τέσσερις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες), με την ήττα να έρχεται απέναντι στη Γερμανία το 2020 (2-4). Η τελευταία ήττα της Πορτογαλίας σε όμιλο απέναντι σε ομάδα που δεν ήταν η Γερμανία ήρθε το 2008 απέναντι στην Ελβετία (0-2).

Αν νικήσει η Τουρκία, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ των δύο νικών σε Euro που έχει από τη διοργάνωση του 2008, ενώ μόνο στο Μουντιάλ του 2002 είχαν περισσότερες νίκες (4).

Η Πορτογαλία έκανε 30 σέντρες απέναντι στην Τσεχία, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στην 1η αγωνιστική των ομίλων και τις περισσότερες που έχει κάνει ποτέ σε όμιλο Euro από το 2016 και τις 36 σέντρες απέναντι στην Αυστρία.

Η Τουρκία είχε τις περισσότερες τελικές (22) και τα περισσότερα xGoals (3.01) από κάθε άλλη ομάδα στην 1η αγωνιστική των ομίλων, ενώ 11 διαφορετικοί παίκτες είχαν έστω μία τελική απέναντι στη Γεωργία.

Ο Βιτίνια έκανε τις περισσότερες πάσες κάτω από μεγάλη πίεση (59) από κάθε άλλον παίκτη στην 1η αγωνιστική των ομίλων, ενώ μόνο ο Κρος (30) είχε περισσότερες line breaking πάσες από τις 21 του Πορτογάλου.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχει σκοράρει ποτέ εναντίον της Τουρκίας, παρότι την έχει αντιμετωπίσει τρεις φορές, ενώ μόνο την Αλβανία έχει παίξει περισσότερες φορές (4) χωρίς να βρει δίχτυα.

Ο Χακάν Τσαλχάνογλου είχε 88 εύστοχες πάσες απέναντι στην Γεωργία, τις περισσότερες που είχε ποτέ Τούρκος σε αγώνα Euro.

Πηγή: sport24.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Σφυρίζει, περνούν 7-9 δευτερόλεπτα, εκτελείς»: Τα πέναλτι της... Άρσεναλ έστειλαν την Αγγλία στον ημιτελικό!-ThemaSports
07/07 @ 16:58

«Σφυρίζει, περνούν 7-9 δευτερόλεπτα, εκτελείς»: Τα πέναλτι της... Άρσεναλ έστειλαν την Αγγλία στον ημιτελικό!

Θα σφυρίξει ο διαιτητής. Θα περιμένεις. Θα περάσουν 7-9 δευτερόλεπτα. Τότε θα εκτελέσεις. Είτε με προσποίηση, είτε χωρίς. Η Άρσεναλ το κάνει συνέχεια. Τώρα, το έμαθε και η Αγγλία. Το εφάρμοσαν άπαντες, πλην του Κόουλ Πάλμερ. Και κάπως έτσι, τα «τρία Λιοντάρια» βρίσκονται στον ημιτελικό του EURO 2024!

Επίθεση Τούρκων σε Ολλανδούς σε Γερμανία και Αϊντχόφεν μετά τον αποκλεισμό στο Euro 2024! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
07/07 @ 15:57

Επίθεση Τούρκων σε Ολλανδούς σε Γερμανία και Αϊντχόφεν μετά τον αποκλεισμό στο Euro 2024! (ΒΙΝΤΕΟ)

Επίθεση σε Ολλανδούς φιλάθλους τόσο στο Βερολίνο όσο και στο Αϊντχόφεν, πραγματοποίησαν Τούρκοι οπαδοί μετά τον αποκλεισμό της ομάδας τους από τους «Οράνιε» στο Euro 2024.

Πέδρι σε Κρόος για τον τραυματισμό του: "Ευχαριστώ για το μήνυμά σου, έτσι είναι το ποδόσφαιρο"-ThemaSports
07/07 @ 14:36

Πέδρι σε Κρόος για τον τραυματισμό του: "Ευχαριστώ για το μήνυμά σου, έτσι είναι το ποδόσφαιρο"

Ο Πέδρι που θα χάσει το υπόλοιπο Euro 2024 μετά τον τραυματισμό του με ανάρτηση στα social media ευχαρίστησε τον Τόνι Κρόος για το μήνυμά του, καθώς ο Γερμανός ήταν εκείνος που με το μαρκάρισμά ου τον τραυμάτισε

Το συγκινητικό 'αντίο' του Κρόος: "Ευχαριστώ ποδόσφαιρο, όβερ-ThemaSports
07/07 @ 14:15

Το συγκινητικό 'αντίο' του Κρόος: "Ευχαριστώ ποδόσφαιρο, όβερ

Ο Τόνι Κρόος μέσω μίας συγκινητικής ανάρτησης στα social media αποχαιρέτησε τον κόσμο του ποδοσφαίρου κι ευχαρίστησε άπαντες για τη στήριξη και την αγάπη τους

Euro 2024: Ο Σάκα ντρίμπλαρε όποτε ήθελε τον Έμπισερ και οδήγησε την Αγγλία στα ημιτελικά-ThemaSports
07/07 @ 13:30

Euro 2024: Ο Σάκα ντρίμπλαρε όποτε ήθελε τον Έμπισερ και οδήγησε την Αγγλία στα ημιτελικά

Ο Μπουκάγιο Σάκα εξιλεώθηκε για το χάμενο πέναλτι στον τελικό του Euro 2020 με μια σπουδαία εμφάνιση (και ένα εύστοχο πέναλτι) κόντρα στην Ελβετία, πραγματοποιώντας την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του σε μεγάλο τουρνουά με τα τρία λιοντάρια

Euro 2024, Σάουθγκεϊτ: "Δεν είναι φυσιολογικό να σου ρίχνουν μπύρα, ανέλαβα αυτή τη δουλειά για να βελτιώσω το αγγλικό ποδόσφαιρο"-ThemaSports
07/07 @ 12:15

Euro 2024, Σάουθγκεϊτ: "Δεν είναι φυσιολογικό να σου ρίχνουν μπύρα, ανέλαβα αυτή τη δουλειά για να βελτιώσω το αγγλικό ποδόσφαιρο"

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ οδήγησε το Σάββατο (6/7) την Αγγλία στα ημιτελικά του Euro 2024 και στις δηλώσεις του ανέφερε ότι ένας από τους λόγους που ανέλαβε ομοσπονδιακός ήταν για να χαρίσει αυτές τις στιγμές στον αγγλικό λαό

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ