Η διοίκηση της Ομόνοιας παρουσίασε σε σημερινή (25/06) συνέντευξη Τύπου που έγινε στο ΓΣΠ, τον νέο της προπονητή, Βάλντας Νταμπράουσκας.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Παρών ήταν και ο Σύμβουλος Στρατηγικού Ποδοσφαιρικού Σχεδιασμού της Ομόνοιας, Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις από τους ρεπόρτερ που ήταν παρόντες.

Αναλυτικά όσα θα ειπώθηκαν:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (Σύμβουλος Στρατηγικού Ποδοσφαιρικού Σχεδιασμού Ομόνοιας): «Εύχομαι καλή ποδοσφαιρική σεζόν σε όλους και καλή επιτυχία στην ομάδα μας. Είμαι εδώ για να παρουσιάσω τον καινούργιο προπονητή, τον οποίο αξιολόγησε το κλαμπ ότι είναι ένας προπονητής πετυχημένος, στις ομάδες και χώρες που δούλεψε είχε επιτυχία και όλοι μαζί να πετύχουμε τον στόχο μας».

Ερωτήσεις:

Για το πως δουλεύει με τον Νταμπράουσκας και πώς παίρνονται οι αποφάσεις για τις μεταγραφές: «Ο προπονητής έχει ζητήσει να παίζει η ομάδα ένα συγκεκριμένο στυλ ποδοσφαίρου. Πρέπει να βρούμε τα συγκεκριμένα προφίλ παικτών. Απορρίπτουμε και προκρίνουμε κάποιους, πάντα σε επικοινωνία πρώτα με το σκάουτινγκ που κάνει το φιλτράρισμα και με τον προπονητή αξιολογούμε τους παίκτες. Αν συμφωνούμε προχωράμε, αν όχι δεν προχωράμε. Πρέπει να κινούμαστε στην ίδια γραμμή, πάντα με γνώμονα το καλό της ομάδας. Αυτή είναι η διαδικασία».

Για το νέο του ρόλο: «Μου άρεσε πάντα το οργανωτικό. Η σχέση μου με τη διοίκηση είναι αρκετά καλή, έχουμε πολύ καλή επικοινωνία. Το ζητούμενο είναι να λειτουργήσουμε και να οργανωθούμε σωστά σε κάθε κομμάτι, όχι μόνο για την πρώτη ομάδα αλλά και για τις ακαδημίες και το τμήμα σκάουτινγκ. Υπάρχουν οι διαδικασίες που όλοι ακολουθούμε και όλοι το αντιλαμβάνονται».

Για το ότι υπάρχουν μόλις δύο κενές θέσεις στον κατάλογο Α: «Δουλεύουμε και για παίκτες για τον κατάλογο Β. Η Ομόνοια είναι η μοναδική ομάδα που εμπιστεύεται τους Κύπριους ποδοσφαιριστές και το δείχνει εμπράκτως. Είναι σημαντικό και για την Εθνική ομάδα αυτό. Μας ενδιαφέρει ότι καλό υπάρχει από πλευράς Κύπριου ποδοσφαιριστή. Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια. Κάποιες φορές συναντάμε εμπόδια τα οποία πρέπει να υπερκεράσουμε. Για παράδειγμα, κάποιες φορές μας λένε ότι ο τάδε παίκτης ενδιαφέρεται να έρθει και τελικά δεν τον ενδιαφέρει να έρθει στην Κύπρο. Ο στόχος είναι αυτοί που θα έρθουν, να κάνουν την ομάδα καλύτερη».

Για το αν έχει μιλήσει με τον Λοΐζου και ποιες είναι οι προθέσεις του ποδοσφαιριστή: «Από την στιγμή που έχει συμβόλαιο, υπολογίζεται κανονικά. Αν έρθει πρόταση, το κλαμπ θα τη συζητήσει, όπως ισχύει για όλους. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, δεν είναι και η πλέον ευχάριστη για τον ίδιο και την ομάδα. Του μίλησα και του είπα ότι οφείλει να είναι στρατιώτης της ομάδας και αν έρθει πρόταση θα το συζητήσουμε. Από την στιγμή που έχει συμβόλαιο με την Ομόνοια, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι έχει υποχρεώσεις και θα πρέπει να είναι σωστός επαγγελματίας. Όπως ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει για την ενδεκάδα, έτσι και ο κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι συγκεντρωμένος και να κάνει σωστά τη δουλειά του. Η ομάδα είναι πάνω απ’ όλους, κανείς ποδοσφαιριστής δεν θα μπει πάνω από την ομάδα».

Για τους Ουζόχο, Κασάμα και Μπάκιτς: «Υπήρξε ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες για Μπάκιτς και Ουζόχο, αλλά θα πρέπει να είναι συμβατό με τα θέλω της ομάδας για να προχωρήσουμε. Δεν κλείνουμε την πόρτα σε κανέναν, φτάνει να είναι προς το συμφέρον στην ομάδας. Ο Κασάμα δεν είναι στα πλάνα μας και κοιτάζουμε να βρούμε κάποια λύση».

Για τον Λανγκ: «Έχει συμβόλαιο με την ομάδα. Τη δεδομένη στιγμή είναι στο Euro με την Εθνική Ουγγαρίας. Έγινε μια συζήτηση μαζί του, τον υπολογίζουμε για τη νέα σεζόν. Σε κουβέντα που κάναμε με τον προπονητή, τον πιστεύει. Αλλά στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις ποτέ τι θα ξημερώσει, εμείς πρέπει να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι για το αν κάποιος παίκτης θέλει να φύγει και έρθει κάποια πρόταση για να τον αντικαταστήσουμε. Στην ομάδα θα είναι αυτοί που θέλουν και δεν κρατάμε κανέναν με το ζόρι, αλλά αν έχουν συμβόλαιο, υπάρχουν κάποιοι παράμετροι που πρέπει να τηρηθούν».

ΒΑΛΝΤΑΣ ΝΤΑΜΠΡΑΟΥΣΚΑΣ (Προπονητής Ομόνοιας): «Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που βρίσκομαι εδώ, σε ένα πολύ φιλόδοξο κλαμπ όπως είναι η Ομόνοια. Ελπίζω ότι η συνεργασία για τα επόμενα χρόνια μεταξύ μας θα είναι επιτυχημένη, για να επιστρέψει ο σύλλογος εκεί που ανήκει. Υπόσχομαι σκληρή δουλειά, ο προπονητής είναι πάντα υπεύθυνος για την ατμόσφαιρα στον σύλλογο, για τη βελτίωση του και φυσικά για τα αποτελέσματα και ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά».

Ερωτήσεις:

Για τη φιλοσοφία του ως προπονητής: «Θέλω να παίξω επιθετικό ποδόσφαιρο. Είχα την ευκαιρία να περάσω από μεγάλες ομάδες με μεγάλους στόχους και θέλω να παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Αν δεν πάρεις ρίσκα, δεν μπορείς να πετύχεις. Όταν προπονείς μία μεγάλη ομάδα, έχεις και μεγάλους παίκτες, ενώ μπορώ να προσαρμοστώ ανάλογα με τις ανάγκες του παιχνιδιού αν κάτι πάει στραβά. Το σημαντικό είναι να παίρνεις τη νίκη και τους τρεις βαθμούς».

Για το τι στοιχεία ψάχνει στους ποδοσφαιριστές που θέλει να έρθουν στην ομάδα: «Πρώτα απ’ όλα θέλουμε παίκτες που επιθυμούν να βρίσκονται εδώ. Να εκπροσωπούν αυτή την ομάδα, αυτή τη φανέλα και να έχουν τον χαρακτήρα να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις και τις φιλοδοξίες μας. Όταν διεκδικείς τίτλους, υπάρχει πίεση. Θέλουμε ποδοσφαιριστές που να μπορούν να προσαρμοστούν στη φιλοσοφία μας και να αντέχουν την πίεση. Δουλέψαμε και συνεργαστήκαμε πολύ καλά με τον Γιάννη και το τμήμα σκάουτινγκ τους τελευταίους δύο μήνες. Θέλω να είμαστε πιο επιθετικοί. Είμαστε κοντά για να φέρουμε τους ποδοσφαιριστές που χρειαζόμαστε. Όχι τους καλύτερους στον κόσμο, αλλά αυτούς που χρειάζεται η Ομόνοια. Είμαστε κοντά για να ολοκληρώσουμε το ρόστερ».

Για το αν απέρριψε άλλη πρόταση πριν συμφωνήσει με την Ομόνοια κι αν θα γίνουν άλλες μεταγραφές πριν την αναχώρηση για την Ολλανδία: «Στις 7 Μαρτίου είχα συμπληρώσει δέκα χρόνια ως πρώτος προπονητής και για πρώτη φορά είχα μείνει εκτός για ένα μήνα και με είχε ενοχλήσει. Αλλά μετά από δέκα χρόνια ένιωσα ότι χρειαζόμουν ένα διάλειμμα για να ξεκουραστώ και για να γεμίσω τις μπαταρίες. Υπήρξε ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες, όμως όταν μου παρουσιάστηκε το πλάνο και οι στόχοι της Ομόνοιας, δεν ήταν δύσκολη η απόφαση μου. Όσον αφορά τις μεταγραφές, δεν θέλω να υποσχεθώ κάτι που μπορεί να μη γίνει. Σε μια μεταγραφική περίοδο υπάρχουν διάφορες φήμες και φυσικά απαιτήσεις από τους οπαδούς. Το ιδανικό για έναν προπονητή θα ήταν να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του, ξέρω όμως ότι δεν είναι το πιο εφικτό σενάριο. Απλά ζητάμε από τον κόσμο να έχει υπομονή και να μην ανησυχεί. Δουλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο για την Ομόνοια».

Για το Κυπριακό πρωτάθλημα, τι άποψη έχει: «Έχω αρκετά καλή γνώση. Τους τελευταίους 13 μήνες εργαζόμουν στην Ελλάδα, ενώ στο παρελθόν κάποιες Κυπριακές ομάδες είχαν κληρωθεί με Λιθουανικές. Τους τελευταίους μήνες είχα αρκετό χρόνο για να παρακολουθήσω παιχνίδια της Ομόνοιας και άλλων ομάδων, κάποια ζωντανά. Γνωρίζω πολύ καλά πού έρχομαι. Είναι σημαντικό που είμαι από την αρχή στην ομάδα και δεν θα χρειαστώ χρόνο προσαρμογής».

Για τις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση η Ομόνοια: «Ψάχνουμε για δεξί μπακ, επιτελικό μέσο και κεντρικό αμυντικό».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου στο πιο κάτω βίντεο - Πατήστε ΕΔΩ

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενημέρωση για το φιλικό με την Κρακοβία-ThemaSports
02/07 @ 17:11

Ενημέρωση για το φιλικό με την Κρακοβία

Η ενημέρωση από την Ομόνοια.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την προετοιμασία της Ομόνοιας στην Πολωνία-ThemaSports
02/07 @ 13:10

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την προετοιμασία της Ομόνοιας στην Πολωνία

Δείτε το φωτογραφικό υλικό από τις προπονήσεις της Ομόνοιας στο Κιέλτσε

Ομόνοια:  Η αναχώρηση για Πολωνία (Βίντεο)-ThemaSports
02/07 @ 13:00

Ομόνοια: Η αναχώρηση για Πολωνία (Βίντεο)

Δείτε τα πλάνα αναχώρησης για την Πολωνία μαζί με δηλώσεις από Κούσουλο και Νταμπράουσκας

Νταμπράουσκας για Ντιουνκού: «Έχει τεράστιες δυνατότητες και όλα τα προσόντα»-ThemaSports
02/07 @ 00:01

Νταμπράουσκας για Ντιουνκού: «Έχει τεράστιες δυνατότητες και όλα τα προσόντα»

Δηλώσεις στο ΟΜΟΝΟΙΑ TV παραχώρησε ο Βάλντας Νταμπράουσκας, ο οποίος έκανε αναφορά και στο τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των πρασίνων, Άλφα Ντιουνκού.

ΗΘΕΛΑΝ τον Φαμπιάνο που είχε ένα ΟΝΕΙΡΟ!-ThemaSports
01/07 @ 21:51

ΗΘΕΛΑΝ τον Φαμπιάνο που είχε ένα ΟΝΕΙΡΟ!

Ο Φαμπιάνο μιλώντας στην πρεμιέρα της OMONOIA ΤV αναφέρθηκε στις προτάσεις που είχε από άλλες ομάδες.

ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ - Έρχονται ανακοινώσεις για το γήπεδο!-ThemaSports
01/07 @ 19:57

ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ - Έρχονται ανακοινώσεις για το γήπεδο!

Ο πρόεδρος της Ομόνοιας Σταύρος Παπασταύρου μίλησε στην πρεμιέρα της OMONOIA TV.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ