Στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου της ελεγκτικής υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά:

Για την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας: «Η έκθεση περιλαμβάνει τον έλεγχο του σχεδίου αποπληρωμής των φορολογικών οφειλών ποδοσφαιρικών σωματείων και εταιρειών. Είναι οφειλές οι οποίες ήδη βάσει νόμου θα έπρεπε να είχαν καταβάλει τα σωματεία και δεν τα κατέβαλαν, δηλαδή παρανόμησαν. Και ήρθε μετά το υπουργικό συμβούλιο να τους δώσει κάποιες διευκολύνσεις. Το υπουργικό με απόφαση του τον Μάιο του 2023 ενέκρινε το νέο σχέδιο αποπληρωμής, το οποίο αφορούσε στην επέκταση περιόδου κάλυψης του προηγούμενου σχεδίου που είχε εγκριθεί το 2021. Το νέο σχέδιο προνόησε την ένταξη και των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών της περιόδου Απρίλιος 2021-Μάρτιος 2023 χωρίς την παραχώρηση πρόσθετων ελαφρύνσεων με τη μορφή απομείωσης σε τόκους και επιβαρύνσεις, καθώς και τη μείωση της περιόδου αποπληρωμής από 180 μήνες σε 168.

Η προϋπόθεση που έβαλε το υπουργικό συμβούλιο για να δοθούν οι πιο πάνω διευκολύνσεις ήταν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δημιουργήσουν νέες οφειλές. Για παράδειγμα, αν κάποιο σωματείο όφειλε ένα εκατομμύριο με συμφωνία δόσης 10 χιλιάδες ευρώ, εάν δημιουργηθούν νέα χρέη τότε αυτόματα αυτό το σωματείο έπρεπε να βγει εκτός σχεδίου. Ζητήσαμε στοιχεία από το τμήμα φορολογίας για το σύνολο των οφειλών που εμπίπτουν στο νέο σχέδιο. Από τα 19 σωματεία που είναι ενταγμένα στο νέο σχέδιο, τα πέντε δεν κατέβαλαν καμία δόση.

Επίσης 14 σωματεία δημιούργησαν νέες οφειλές. Από τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του σχεδίου είδαμε ασυνέπεια εκ μέρους των σωματείων. Στο συγκεκριμένο θέμα το Υπουργείο Οικονομικών δεν τοποθετήθηκε. Δεν έχουμε εκτελεστικές εξουσίες για να επιβάλουμε κάποιο πρόστιμο. Έχουμε τα στοιχεία, τα έχει και του Υπουργείο Οικονομικών και πιστεύουμε ότι πρέπει να τοποθετηθεί».

Για το συνολικό ποσό που οφείλουν οι ομάδες στο κράτος: «Είναι 33241704. Ο ορίζοντας αποπληρωμής είναι τα 14 έτη, μέχρι τον Ιούνιο του 2037. Εκφράζουμε σοβαρές ανησυχίες για το κατά πόσο μπορεί το σχέδιο να πετύχει το στόχο του».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ταξιδεύω για σένα - Οδοιπορικό στην ευρωπαϊκή πορεία (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
02/07 @ 14:22

Ταξιδεύω για σένα - Οδοιπορικό στην ευρωπαϊκή πορεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Την εκπομπή «Ταξιδεύω για σένα» παρουσιάζει η ΟΜΟΝΟΙΑ TV.

AEΛ η ιστορία σε 12 λεπτά! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
02/07 @ 13:38

AEΛ η ιστορία σε 12 λεπτά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα γαλαζοκίτρινο τρελό στόρι ετοίμασε η FONBET για την ΑΕΛ...

 Έληξε η συμφωνία για κοινή πλατφόρμα – Πως επηρεάζονται οι συνδρομητές -ThemaSports
02/07 @ 13:31

Έληξε η συμφωνία για κοινή πλατφόρμα – Πως επηρεάζονται οι συνδρομητές

Πριν από τρεις μέρες (30/06/2024) έληξε η συμφωνία μεταξύ Cytavision, Cablenet, PrimeTel, για την λεγόμενη κοινή πλατφόρμα προβολής αθλητικού περιεχομένου.

Τεχέρα: «Ιδανικός για τον ΑΠΟΕΛ ο Γκαγιέγο»-ThemaSports
02/07 @ 00:00

Τεχέρα: «Ιδανικός για τον ΑΠΟΕΛ ο Γκαγιέγο»

Ο Σέρχιο Τεχέρα παραχώρησε δηλώσεις στην Cablenet .

«Έντυσε» τον Dani Escriche στα κιτρινοπράσινα-ThemaSports
02/07 @ 00:47

«Έντυσε» τον Dani Escriche στα κιτρινοπράσινα

Με ανάρτηση του ο δημοσιογράφος, Mirko Delic, στέλνει στην ΑΕΚ τον Dani Escriche.

«Στέλνουν» Κύπρο τον Καρέλη - «Λέει 'ναι' σε πρόταση 200.000 ευρώ»!-ThemaSports
01/07 @ 12:32

«Στέλνουν» Κύπρο τον Καρέλη - «Λέει 'ναι' σε πρόταση 200.000 ευρώ»!

Σύμφωνα με σημερινό (01/07) δημοσίευμα της ελλαδικής ιστοσελίδας sdna.gr, ο Ελλαδίτης επιθετικός, Νίκος Καρέλης, δέχθηκε δελεαστική πρόταση από Κυπριακή ομάδα και αναμένεται να την αποδεχθεί!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ