Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ρονάλντο ολοκληρώθηκε εδώ: Λίγο άδοξα, λίγο… όχι όπως θα έπρεπε με τον Φέλιξ να αστοχεί σε κρίσιμο πέναλτι και τους Γάλλους να εκτελούν τον Ντιόγο Κόστα! Πορτογαλία – Γαλλία 0-0 (3-5 στα πεν.) με τους «τρικολόρ» να πηγαίνουν στον ημιτελικό της Τρίτης (09/07, 22:00) με αντίπαλους τους Ισπανούς! Δυνατές εικόνες για τους «βουρκωμένους» Πέπε και Κριστιάνο!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το κυρίως ποδοσφαιρικό πιάτο μεταξύ Πορτογαλίας και Γαλλίας αναμενόταν με τεράστιο ενδιαφέρον και αυτό γιατί δύο ομάδες, με μεγάλες βλέψεις που φτάνουν έως την κατάκτηση του τροπαίου έρχονταν αντιμέτωπες. Με όλα τους τα όπλα προτεταμένα (Κιλιάν Εμπαπέ και Κριστιάνο Ρονάλντο) οι δύο μονομάχοι ξεκίνησαν κάπως «μουδιασμένα» αποδίδοντας ιδιαίτερη προσοχή στη διαφύλαξη του μηδέν.

Σκληρό παιχνίδι, με πραγματικά λιγοστές φάσεις και τα σημεία αναφοράς των ομάδων πλήρως εξουδετερωμένα. Με εξαίρεση ένα δυνατό σουτ του Τεό Ερναντέζ στο 20’ το οποίο μάλλον δοκίμασε την ετοιμότητα του Ντιόγο Κόστα, το παιχνίδι δεν είχε να δείξει κάτι άλλο από πλευράς θεάματος και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες έδειξαν σφυγμό και διάθεση να απειλήσουν και να πάρουν… μεγαλύτερα ρίσκα. Η καλύτερη στιγμή του παιχνιδιού ανήκε μέχρι εκείνο το σημείο στην Πορτογαλία, με τον Φερνάντες να επιχειρεί δυνατό διαγώνιο σουτ το οποίο όμως απομάκρυνε με δυσκολία ο Μενιάν. Δευτερόλεπτα μετά, ο Κανσέλο ανέκτησε σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Η κορυφαία στιγμή ήταν αυτή μέχρι την επόμενη στο 63’ με τον Λεάο να «επελαύνει» από τα αριστερά και να βγάζει στον Βιτίνια. Ο μέσος των Ιβήρων από καλό σημείο σούταρε, αλλά ο Μενιάν ήταν εκεί. Στην επαναφορά ο Ρονάλντο με τακουνάκι πήρε απλώς το κόρνερ.

Στο 66’ ήταν η σειρά της Γαλλίας να «αγγίξει» το γκολ με τον Μουανί να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Κόστα και τον Ντίας να παρεμβάλλεται «αρχοντικά», απομακρύνοντας σε κόρνερ. Στο 70’ ανεπανάληπτη χαμένη ευκαιρία από τον Καμαβινγκά με τον Γάλλο μέσο να μην πιστεύει πως χάθηκε αυτή η ευκαιρία. Η μπάλα βασανιστικά πέρασε δίπλα από το δοκάρι του εξουδετερωμένου Κόστα. Η Γαλλία είχε βρει τις απαντήσεις στο καλό διάστημα των Πορτογάλων.

Νέα απειλή με τον Ουσμάν Ντεμπελέ στο 74’ το σουτ του οποίου πήρε περίεργα φάλτσα και μόλις που «έξυσε» το δοκάρι του Κόστα.

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν αλλά δίχως αποτέλεσμα να πάρουν κάτι από το παιχνίδι, όμως η αναμέτρηση κάπως μοιραία οδηγήθηκε στην παράταση. Αυτή είναι η δεύτερη διαδοχική αναμέτρηση για την Πορτογαλία που πρόκειται να κριθεί σε διαδικασίες πέραν των 90 λεπτών. Και η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ήταν εκείνη που έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 102’ της παράτασης με τον Λεάο να σουτάρει, προσπάθεια που όμως «έσβησε» πάνω στα σώματα των Γάλλων αμυντικών. Ο Φέλιξ απείλησε εκ νέου στο 107’ με την κεφαλιά που επιχειρεί να καταλήγει άουτ. Ο Μπαρκολά απάντησε με ένα επικίνδυνο σουτ το οποίο όμως δεν βρήκε στόχο.

Η Πορτογαλία διέθετε τον έλεγχο της μπάλας, όσο όμως περνούσε η ώρα, δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να έχουν παραδοθεί στον παράγοντα της κόπωσης. O Μέντες στο 120΄είχε μία σπουδαία φάση για να δώσει το παιχνίδι στην ομάδα του, όμως κι αυτός έδειξε να ξεμένει από δυνάμεις. Η ρουλέτα των πέναλτι έμοιαζε με μονόδρομο, με τους Πορτογάλους να καλούνται μέσα σε διάστημα πέντε ημερών να υπομείνουν ξανά την ψυχοφθόρο διαδικασία, έχοντας στο μανίκι τους καλά κρυμμένο ως άσσο, τον Ντιόγο Κόστα.

Η διακύμανση των πέναλτι:

Ντεμπελέ – γκολ (1-0)

Κριστιάνο – γκολ (1-1)

Φοφανά – γκολ (2-1)

Μπερνάρντο Σίλβα – γκολ (2-2)

Κουντέ – γκολ (3-2)

Φέλιξ – δοκάρι (3-2)

Μπαρκολά – γκολ (4-2)

Μέντες – γκολ (4-3)

Τεό Ερναντέζ (5-3)

www.bnsports.gr

 

Η LIVE ενημέρωση:

Εύστοχος ο Τεό Ερναντέζ για το 5-3 και στέλνει τη Γαλλία στα ημιτελικά!

Εύστοχος ο Νούνο Μέντες, άψογη εκτέλεση για το 4-3

Εύστοχος ο Μπαρκολά για το 4-2 της Γαλλίας

ΆΣΤΟΧΟΣ ο Φέλιξ σημάδεψε το δοκάρι

Εύστοχος ο Κουντέ για τη Γαλλία 3-2

Εξαιρετική εκτέλεση από τον Μπερνάντο Σίλβα για το 2-2

Εύστοχος στο κέντρο της εστίας ο Φοφανά για τη Γαλλία 2-1

Εύστοχος ο Ρονάλντο για την Πορτογαλία 1-1

1η εκτέλεση για τη Γαλλία εύστοχος ο Ντεμπελέ 

120' Tέλος και της παράτασης... πάμε στα πέναλτι

112' Ψηλά άουτ η μπάλα από το σουτ του Ντεμπελέ

Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης

101' Δοκάρι για την Πορτογαλία! Ο Κονσεϊσάο από τα δεξιά έκανε τη σέντρα ο Ρονάλντο, άθελα του έδωσε την μπάλα στον Λεάο που με τη μια πλάσαρε, η μπάλα πήρε παράξενη τροχιά και χτύπησε στο αριστερό κάθετο του Μενιάν! Απίστευτη στιγμή!

93' Tεράστια χαμένη ευκαιρία του Κριστιάνο! Εντυπωσιακή ενέργεια και γύρισμα του Κονσεϊσάο, κάκιστο τελείωμα του Ρονάλντο σε πρώτο χρόνο 

91' Ενάρξη παράτασης

Τέλος κανονικής διάρκειας... Πάμε σε παράταση

91' Σουτ έξω από την περιοχή του Μπαπε, πολύ φιλόδοξο.

88' Σουτ του Καντέ μπλοκάρει ο Κόστα

74' Μακρινό σουτ του Ντεμπελέ, περνάει άουτ

66' Μεγάλη ευκαιρία για την Γαλλία αυτη την φορά. Ο Κόλο - Μουανί βγήκε τετ α τετ όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Κόστα

63' Τεράστια ευκαιρία για την Πορτογαλία! Ο Λεάο έκανε το γύρισμα, ο Βιτίνια εκτέλεσε, ο Μενιάν έσωσε τη Γαλλία και στη συνέχεια ο Κριστιάνο δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ της Μίλαν με τακουνάκι

61' Μεγάλη ευκαιρία για την Πορτογαλία, σουτ του Κανσέλο μέσα από την περιοχή αποκρούει εξαιρετικά ο Μενιάν

60' Μπήκε στην περιοχή ο Λεάο τον πρόλαβε ο Καμαβίνγκα πριν γίνει απειλητικός, κόρνερ για την Πορτογαλία

49' Σουτ του Μπαπέ μπλοκάρει ο Κόστα

46' Έναρξη β' ημιχρόνου

45' Τέλος α' ημιχρόνου 0-0

35' Τίποτα το αξιοσημείωτο έως τώρα με το 0-0 να παραμένει

20' Καλή ευκαιρία για την Γαλλία, το δυνατό σουτ του Τεό Ερναντές εκτός περιοχής, έβγαλε με δυσκολία ο Κόστα 

10΄Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά

1' Έναρξη του αγώνα

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Η ενδεκάδα της Πορτογαλίας: Ντιόγκο Κόστα, Πέπε, Ντίας, Παλίνια, Κανσέλο, Μέντες, Βιτίνια, Σίλβα, Φερνάντες, Λεάο, Ρονάλντο.

Η ενδεκάδα της Γαλλίας: Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Καμαβινγκά, Σαλιμπά, Ερναντές, Καντέ, Τσουαμενί, Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Κολό Μουανί.

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα πήρε ο Ντεσάμπ: «Αν ο τρόπος παιχνιδιού μας σας κάνει να βαριέστε, δείτε κάτι άλλο»-ThemaSports
08/07 @ 23:30

Τα πήρε ο Ντεσάμπ: «Αν ο τρόπος παιχνιδιού μας σας κάνει να βαριέστε, δείτε κάτι άλλο»

Μια ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την κριτική που δέχεται η εθνική Γαλλίας για τον βαρετό τρόπο παιχνιδιού της, έφερε τον εκνευρισμό του Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Ντε Λα Φουέντε: «Ότι κι αν συμβεί θα είμαι χαρούμενος»-ThemaSports
08/07 @ 22:32

Ντε Λα Φουέντε: «Ότι κι αν συμβεί θα είμαι χαρούμενος»

Την πίστη του στην ομάδα του και στις δυνατότητες που έχει δείξει καθ’ όλη τη διάρκεια του EURO 2024 εξέφρασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας, Λουίς ντε λα Φουέντε στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει του αυριανού (9/7) μεγάλου ημιτελικού με τη Γαλλία.

EURO 2024: Ο...δρόμος των πέναλτι για τις τέσσερις των ημιτελικών-ThemaSports
08/07 @ 21:45

EURO 2024: Ο...δρόμος των πέναλτι για τις τέσσερις των ημιτελικών

Καθώς οι τέσσερις ομάδες-από τις 24 που ξεκίνησαν-, Ισπανία, Γαλλία, Ολλανδία και Αγγλία, ετοιμάζονται να διεκδικήσουν θέση στον τελικό του Βερολίνου (14/7), η διαδικασία των πέναλτι συγκεντρώνει πιθανότητες. 

Ντεσάμπ για Εμπαπέ: «Ακόμα και να μην είναι έτοιμος, θα ξεκινήσει βασικός»-ThemaSports
08/07 @ 20:34

Ντεσάμπ για Εμπαπέ: «Ακόμα και να μην είναι έτοιμος, θα ξεκινήσει βασικός»

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ ανέφερε τα σχέδιά του για τον Κιλιάν Εμπαπέ ενόψει του επικείμενου αγώνα με την Ισπανία, με τον Γάλλο τεχνικό να αποκαλύπτει πως ο 25χρονος επιθετικός θα βρεθεί δίχως αμφιβολία στη βασική ενδεκάδα της ομάδας για τον ημιτελικό του Euro.

Μοράτα: «Είναι πιθανό να αποσυρθώ από την Εθνική μετά το Euro - Δεν υπάρχει σεβασμός στην Ισπανία»-ThemaSports
08/07 @ 17:46

Μοράτα: «Είναι πιθανό να αποσυρθώ από την Εθνική μετά το Euro - Δεν υπάρχει σεβασμός στην Ισπανία»

Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αλβάρο Μοράτα λίγες ώρες (09/07) πριν τον ημιτελικό του Euro 2024 ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γαλλία.

Αντιδράσεις στην Αγγλία για τον διαιτητή του ημιτελικού με την Ολλανδία - Είχε τιμωρηθεί για στημένα-ThemaSports
08/07 @ 15:43

Αντιδράσεις στην Αγγλία για τον διαιτητή του ημιτελικού με την Ολλανδία - Είχε τιμωρηθεί για στημένα

Αντιδράσεις προκαλεί στην Αγγλία ο ορισμός του διαιτητή της αναμέτρησης με την Ολλανδία στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ