Νίκη-«χρυσάφι» για ΑΠΟΕΛ στη Νορβηγία, ήττες για Πάφο και Ομόνοια - Το πρόγραμμα τους στις τελευταίες δύο στροφές
Μία νίκη και δύο ήττες ήταν ο απολογισμός των τριών Κυπριακών ομάδων στην 4η αγωνιστική της League Phase του Conference League.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του:
Για την ανακοίνωση του ΠΑΣΠ για το θέμα της μετακίνησης των φιλάθλων: «Η θέση του ΠΑΣΠ είναι ότι οι φίλαθλοι πρέπει να έχουν ελέυθερη πρόσβαση στα γήπεδα, σε ένα περιβάλλον που τους παρέχει ασφάλεια. Η απόφαση του Υπουργείου αποτελεί τον εύκολο δρόμο. Η λύση είναι η εφαρμογή της τοποθεσίας, είναι τα γνωστά νομοσχέδια με άλκοολ τεστ και νάρκοτεστ. Ενώ δεν έχουμε επαρκή αστυνομική δύναμη για τα γήπεδα, το Υπουργείο παίρνει αυτή την απόφαση που απαιτεί περισσότερους αστυνομικούς. Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι η νομοθεσία προνοεί ότι αν βρούν κάποια άτομα θετικά, τότε ο αστυνομικός θα πρέπει να τον απομακρύνει 400 μέτρα και να τον αφήσει ελεύθερο. Εμείς έχουμε κάνει μια εισήγηση να αλλάξει αυτό. Για να συλλάβεις κάποιον υπό την επήρρεια αλκοόλ στην Κύπρο πρέπει να οδηγεί. Υπενθυμίζουμε ότι από τις 23 Απριλίου 2024 έχει επικυρωθεί και τεθεί σε ισχύ ο περί της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για ολοκληρωμένη Προσέγγιση Παροχής Ασφάλειας Προστασίας και Υπηρεσιών σε Ποδοσφαιρικούς αγώνες και Άλλες Αθλητικές Διοργανώσεις (κυρωτικός ) Νόμος του 2024, σύμφωνα με το άρθρο 52 του Συντάγματος. Στον νόμο περιέχονται 22 άρθρα και στόχος της Σύμβασης είναι η δημιουργία ενός φιλόξενου περιβάλλοντος στις αθλητικές διοργανώσεις».
Για τα μέτρα της νομοθεσίας: «Δημιουργία Εθνικής Επιτροπής για πρόληψη και καταπολέμηση της βίας στον αθλητισμό. Εθνική Στρατηγική για καταπολέμηση της βίας στον αθλητισμό. Αντιστροφή της αίσθησης της ατιμωρησίας με άμεσες καταδίκες, δημοσίευση καταδικών, χρήση εξωδίκων κλπ. Εμπλοκή όλων των εταίρων, συντονισμός των δράσεων-ενεργειών και συμμόρφωση με τη νέα νομοθεσία. Ολοκληρωμένη προσέγγιση στο πρόβλημα μέσα από τα 3S (Sefety, Security, Service). Αποτελεσματικά μέτρα αποκλεισμού, προληπτικά μέτρα, κυρώσεις και διοικητικές κυρώσεις. Ανάπτυξη ικανοτήτων, εκπαίδευση, εκστρατείες ευαισθητοποίησης, ενδυνάμωση και ενίσχυση των υπεύθυνων ασφάλειας και των SLO (supporters liaison officers). Πιστοποιητικά ασφάλειας, επιθεωρήσεις και καλύτερη φιλοξενία και εξυπηρέτηση».
Για την Κύπρο: «Εμείς πήραμε το παράδειγμα της Ελλάδας που είναι γελοίο. Δεν είναι πετυχημένο. Υπάρχουν λύσεις και η υπομονή έχει τα όρια της. Εμάς θέλουν να κερδίσουν χρόνο μέχρι τον Δεκέμβρη, αφού έχουν οικονομικό πρόβλημα και δεν μπορούν να πληρώσουν όσους αστυνομικούς χρειάζονται. Καταστρέφουν τα μικρά σωματεία με τις ενέργειες τους. Δεν μπορούμε ο καθένας για το δικό του συμφέρον να παίζουμε σε γήπεδα του '80 και να μην υπάρχει κάποια προσπάθεια στο να επιλυθούν τα προβλήματα. Δόθηκαν παράνομα άδειες και δεν μπορούμε να παρέχουμε ασφάλεια. Εμείς αποστείλαμε στον ΚΟΑ ποια πρέπει να είναι τα ελάχιστα χαρακτηριστικά καμερών στα γήπεδα για να μπορούν να είναι λειτουργικά. Κανένα γήπεδο δεν έχει αυτά τα κριτήρια, εκτός από το ΓΣΠ που ενοικίαζε κάμερα σε αγώνες τέτοιου επιπέδου».
Για το τι να περιμένουμε στη συνέχεια: «Θα περιμένουμε την απόφαση της ΚΟΠ και του Υπουργείου δικαιοσύνης. Εμείς προτείναμε αυτά που είχαμε μέσα από συνέδριο και περάσαμε μια νομοθεσία που μπορεί να εφαρμόσει την ασφάλεια στα γήπεδα».