Με νίκη πλησιάζει ξανά - με απώλειες χάνεται και αυτός (Πιθανή εντεκάδα)
Ο Άρης είναι το φαβορί κόντρα στην ΑΕΛ σε ένα ματς που η νίκη είναι μονόδρομος
Ακολουθήστε μας στο Google news
Από τη σεζόν 2024-25, 36 σύλλογοι θα συμμετάσχουν στη νεο-δημιουργημένη φάση του πρωταθλήματος (πρώην Φάση Ομίλων) του Τσάμπιονς Λιγκ, δίνοντας σε τέσσερις περισσότερες ομάδες την ευκαιρία να αγωνιστούν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.
Με τη νέα μορφή, οι ομάδες θα παίξουν οκτώ αγώνες εναντίον οκτώ διαφορετικών ομάδων, αντί να αντιμετωπίζουν τρεις ομάδες δύο φορές όπως γινόταν προηγουμένως.
Για τον καθορισμό των οκτώ διαφορετικών αντιπάλων, οι ομάδες θα τοποθετηθούν σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας με βάση τον ατομικό συντελεστή του συλλόγου στην αρχή της σεζόν- με μόνη εξαίρεση τον κάτοχο του τίτλου του Τσάμπιονς Λιγκ που θα είναι πάντα πρώτος στο γκρουπ 1.
Κάθε ομάδα θα κληρωθεί απέναντι σε δύο αντιπάλους από κάθε γκρουπ, εκ των οποίων ο ένας αγώνας θα είναι εντός έδρας και ο άλλος εκτός. Το ίδιο θα ισχύει και για το Γιουρόπα Λιγκ, ενώ για το Κόνφερενς Λιγκ κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει μόνο έξι αντιπάλους, έναν από κάθε ένα από τα έξι γκρουπ δυναμικότητας.
Στη φάση του League Phase, οι ομάδες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αντιπάλους από την ίδια χώρα και μπορούν να κληρωθούν απέναντι σε δύο ομάδες από την ίδια χώρα.
Πώς θα γίνει η κλήρωση;
Η νέα μορφή απαιτεί ένα νέο σύστημα κλήρωσης. Στην πραγματικότητα, αν το παλιό σύστημα κλήρωσης της φάσης των ομίλων εφαρμοζόταν στη νέα μορφή της φάσης του πρωταθλήματος, θα απαιτούνταν σχεδόν 1000 μπάλες, με τουλάχιστον 36 γυάλες, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα μια μακρά διάρκειας κλήρωση.
Όλες οι 36 ομάδες θα κληρωθούν χειροκίνητα χρησιμοποιώντας φυσικές μπάλες. Για κάθε ομάδα που κληρώνεται χειροκίνητα, ένα ειδικά προγραμματισμένο λογισμικό θα κληρώνει τυχαία οκτώ αντιπάλους από τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας, οι οποίοι θα αποκαλύπτονται στην οθόνη στην αίθουσα της κλήρωσης. Το λογισμικό θα αποφασίζει επίσης ποιοι αγώνες θα είναι εντός και ποιοι εκτός έδρας.
Η κλήρωση θα ξεκινήσει με το Γκρουπ 1, αναθέτοντας οκτώ αντιπάλους σε όλες τις εννέα ομάδες, τη μία μετά την άλλη και θα συνεχιστεί με τα υπόλοιπα γκρουπ με φθίνουσα σειρά, μέχρι όλες οι ομάδες να μάθουν τους οκτώ αντιπάλους τους.
Το λογισμικό θα εξασφαλίσει απόλυτη τυχαιότητα στο πλαίσιο των όρων της κλήρωσης που προβλέπονται από τους κανονισμούς (π.χ. προστασία ομάδων από την ίδια χώρα και όχι περισσότερους από δύο αντιπάλους από την ίδια χώρα), ενώ θα εγγυάται ότι η κλήρωση μπορεί να ολοκληρωθεί για όλες τις ομάδες χωρίς οποιοδήποτε λάθος.
Αν και οι ομάδες θα γνωρίζουν όλους τους αντιπάλους τους μέχρι το τέλος της κλήρωσης, το πρόγραμμα των αγώνων με τις ημερομηνίες και τις ώρες έναρξης θα διαμορφωθεί αργότερα και θα ανακοινωθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου, για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν συγκρούσεις στο πρόγραμμα με ομάδες που συμμετέχουν στο Γιουρόπα Λιγκ και το Κόνφερενς Λιγκ και αγωνίζονται στις ίδιες πόλεις- έδρες.