Κάτι παραπάνω από μία νίκη!
Ποιος να το περίμενε!
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ξανά πρόεδρος της ΕΟΚ ο Βαγγέλης Λιόλιος, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για τις ευθύνες που έχει, το αν αξίζει να βρίσκεται σε αυτή τη θέση αλλά και τη διαιτησία.
Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του: «Ευχαριστώ όλα τα σωματεία που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, για τη συμμετοχή σε ποσοστό 98%. Είναι ρεκόρ σε απόλυτο αριθμό. Το αποτέλεσμα δίνει τη νομιμοποίηση να κάνουμε πράξη όσα επικοινωνήσαμε. Το ποσοστό 77,5% είναι εντυπωσιακό, τόσο για μένα όσο και για τους συμβούλους, όπου τα 16 από τα 18 μέλη του ΔΣ έχουμε την ίδια φιλοσοφία και εκλέχτηκε μόνο ένα μέλος, ο Γιάννης Μπουρούσης, από την άλλη πλευρά. Καταλαβαίνουμε την ευθύνη μας απέναντι στα σωματεία και το ελληνικό μπάσκετ. Τα σωματεία ουσιαστικά μού δίνουν λευκή επιταγή να κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζονται. Στην πρώτη θητεία κάναμε πολλές αλλαγές, ίσως όχι όσες χρειάζονται. Κάναμε αρκετά σωστά και κάποια λάθη. Προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε τη βάση της ομοσπονδίας. Τα σωματεία μάς είπαν ότι θα πρέπει χωρίς φόβο αλλά με πάθος να κάνουμε τις ριζικές, δομικές αλλαγές που χρειάζεται το ελληνικό μπάσκετ», επισήμανε.
«Το μπάσκετ ενώνει. Δεν απαντώ σε οποιαδήποτε πρόκληση. Έγιναν προεκλογικά έκνομες ενέργειες που θα ακολουθήσουν το δρόμο της δικαιοσύνης. Θέλουμε καθαρό μπάσκετ και όσο λίγοι μολύνουν τον χώρο μας πρέπει να φύγουν από αυτό. Φάνηκε το αποτέλεσμα της ομάδας, πήγαμε συντεταγμένα, με ταπεινοφροσύνη, με το ίδιο όραμα και τις ίδιες αξίες. Κι αυτό ήταν που κέρδισε την εμπιστοσύνη των σωματείων. Το καθένα από τα 850 σωματεία θα κατανοήσει τι θέλουμε να κάνουμε, με ριζικές αλλαγές στη διάρθρωση όλου του ελληνικού μπάσκετ. Το μπάσκετ δεν είναι η νίκη και η ήττα, δεν είναι το αποτέλεσμα ενός ντέρμπι. Για να φτάσουμε εκεί υπάρχουν άλλα πράγματα, τιμιότητα, ειλικρίνεια, κοινωνία. Θέλουμε παράγοντες, προπονητές, διαιτητές, αθλητές που θα υπηρετούν το μπάσκετ όπως το οραματιζόμαστε. Και φυσικά δεν ξεχνάμε τον ρόλο των δημοσιογράφων και πώς επικοινωνούν με τους φιλάθλους», πρόσθεσε.
Όσο για τις προτεραιότητες στη δεύτερη θητεία του; «Δύο τομείς θέλουν ιδιαίτερο βάρος: η εξάπλωση του μπάσκετ στο γυναικείο φύλο και η προπονητική κατεύθυνση με εκπαίδευση στο αναπτυξιακό. Άφησα τελευταίο το κομμάτι της διαιτησίας, θα δώσουμε βάρος στην εκπαίδευση των διαιτητών. Θεωρώ πως η διαιτησία δεν είναι κρίσιμος παράγοντας, αλλά το πώς εμείς αντιμετωπίζουμε τη διαιτησία. Η εκπαίδευση των διαιτητών είναι σημαντική, να υπάρχει σεβασμός από και προς τους διαιτητές. Έχουμε κι άλλα πράγματα που σκοπεύουμε να κάνουμε, όπως την αύξηση των ενεργειών CSR (για την εταιρική κοινωνική ευθύνη)», σημείωσε.
Για το Ευρωμπάσκετ Γυναικών που θα διεξαχθεί το 2025 στην Ελλάδα είπε: «Το Ευρωμπάσκετ είναι ένα μέσο για να φέρουμε περισσότερους ανθρώπους κοντά στο μπάσκετ γυναικών, παράγοντες, προπονητές και κατ’ επέκταση αθλήτριες. Αν φέρουμε τη γυναίκα κοντά στο μπάσκετ, φέρνουμε όλη την οικογένεια κοντά στο μπάσκετ. Είναι ένα μακρόπνοο πλάνο τετραετίας».
Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν άξιζε τον κόπο να είναι ξανά υποψήφιος απάντησε: «Θα πρέπει να με ρωτήσετε στο τέλος της τετραετίας. Έχω αφήσει την οικογένειά μου, την επιχείρησή μου, την ομάδα μου… Όλοι το ξέρουν αυτό. Το θέμα είναι όμως να κάνεις κάτι για το οποίο είσαι περήφανος. Είμαι περήφανος που είμαι στη θέση αυτή. Λάθη θα κάνω πολλά, αλλά αδικίες δεν κάνω. Το αποτέλεσμα των εκλογών με γεμίζει ευθύνη για το τι πρέπει να πράξω».