Μπορεί το Wimbledon, το Ρολάν Γκαρός και το Αμερικανικό Open να θεωρούνται ως τα κορυφαία τουρνουά τέννις παγκοσμίως, ωστόσο μία νέα διοργάνωση έρχεται να ταράξει τα νερά του αθλήματος, καθώς τα σαουδαραβικά πετροδόλαρα έκαναν πλάι το «θαύμα» τους, δημιουργώντας το Six Kings Slam.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Μετά τις επενδύσεις πολλών δισ. δολαρίων στο ποδόσφαιρο, εσχάτως οι Σαουδάραβες επιχειρηματίες φιλοδοξούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και στον κόσμο του τένις, δημιουργώντας μία νέα διοργάνωση, η οποία μπορεί να μην χαρίζει στους συμμετέχοντες αθλητές ούτε έναν πόντο στην παγκόσμια κατάταξη, ωστόσο τους προσφέρει ένα ασυναγώνιστο κίνητρο: χρήματα και μάλιστα πολλά.

Six Kings Slam: partecipanti e montepremi | DAZN News IT

Το Six Kings Slam, που αναμένεται να διεξαχθεί στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας από 16 ως 19 Οκτωβρίου, σκοπεύει να βάλει για τα καλά το βασίλειο της Μέσης Ανατολής στον χάρτη της αντισφαίρισης και για να το πετύχει δεν φάνηκε καθόλου φειδωλό ως προς τις αμοιβές των σταρ που θα συμμετέχουν.

 

 

 

Γιανίκ Σίνερ (no1 στην παγκόσμια κατάταξη), Κάρλος Αλκαράθ (no3), Χόλγκερ Ρούνε (no14) και Ντανίλ Μεντβέντεφ θα σταθούν δίπλα στους θρύλους του αθλήματος Νόβακ Τζόκοβιτς και Ραφαέλ Ναδάλ για έξι αν μη τι άλλο συναρπαστικούς αγώνες επίδειξης.

Μόνο και μόνο για την συμμετοχή τους στην διοργάνωση, οι έξι τενίστες που θα λάβουν μέρος θα πάρουν το ποσό 1,5 εκατ. δολαρίων ακόμα κι αν χάσουν κάθε αγώνα που θα παίξουν, ενώ ο νικητής θα γίνει πλουσιότερος κατά περίπου 6 εκατ. δολάρια επιπλέον.

Prize money for Saudi Arabia tennis Six Kings Slam

Για να καταλάβει κανείς τα μεγέθη, σημειώνεται πως τα χρηματικά έπαθλα που λαμβάνουν οι νικητές στα σπουδαιότερα Gran Slam του πλανήτη δεν υπερβαίνουν τα 3,6 εκατ. δολάρια (US Open, Wimbledon), με τους Σαουδάραβες διοργανωτές να γνωρίζουν με ακρίβεια τον τρόπο με τον οποίο θα έπειθαν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του τένις να ταξιδέψουν στο Ριάντ, εν μέσω μιας όλο και πιο εξαντλητικής σεζόν τένις, για να παίξουν ένα τουρνουά που δεν προσφέρει βαθμούς κατάταξης.

insider.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τσιτσιπάς: Οριστική αναβολή για δεύτερη ημέρα στον αγώνα του Έλληνα τενίστα με τον Μίλερ-ThemaSports
07/10 @ 12:45

Τσιτσιπάς: Οριστική αναβολή για δεύτερη ημέρα στον αγώνα του Έλληνα τενίστα με τον Μίλερ

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας το ματς του Στέφανου Τσιτσιπά (Νο12) με τον Αλεξάντρ Μίλερ (Νο74) για τον 3ο γύρο του Shanghai Masters

Σπουδαίος Αλκαράθ: Κέρδισε τον Σίνερ σε φοβερό τελικό και κατέκτησε το China Open-ThemaSports
02/10 @ 16:55

Σπουδαίος Αλκαράθ: Κέρδισε τον Σίνερ σε φοβερό τελικό και κατέκτησε το China Open

Ο Κάρλος Αλκαράθ έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 2-1 σετ επί του παγκόσμιου No. 1, Γιανίκ Σίνερ, κατακτώντας το China Open σε έναν φοβερό τελικό που διήρκεσε περισσότερες από τρεις ώρες

Πρόκριση σε 57 λεπτά για τον Αλκαράθ!-ThemaSports
29/09 @ 15:22

Πρόκριση σε 57 λεπτά για τον Αλκαράθ!

Ισοπεδωτικός ήταν ο Κάρλος Αλκαράθ στην αναμέτρησή του με τον Τάλον Γκρίκσπορ στη φάση των «16» του China Open (ATP 500).

Η Team Europe του Τσιτσιπά κατέκτησε το Laver Cup-ThemaSports
23/09 @ 10:10

Η Team Europe του Τσιτσιπά κατέκτησε το Laver Cup

Κατέκτησε το Laver Cup η ομάδα της Ευρώπης, που είχε στη σύνθεσή της τον Στέφανο Τσιτσιπά

Laver Cup: Ήττα στο διπλό για Τσιτσιπά-Ρουντ-ThemaSports
22/09 @ 10:15

Laver Cup: Ήττα στο διπλό για Τσιτσιπά-Ρουντ

Τσιτσιπάς και Ρουντ έχασαν εύκολα (6-1, 6-2) από τον Μπεν Σίλτον και τον Αλεχάντρο Ταμπίλο.

Ερωτευμένη με την Ελλάδα η Σαμπαλένκα-ThemaSports
20/09 @ 15:37

Ερωτευμένη με την Ελλάδα η Σαμπαλένκα

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες η Αρίνα Σαμπαλένκα επισκέφτηκε την Ελλάδα και φαίνεται να απόλαυσε τον χρόνο της στην Αθήνα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ