Με νίκη πλησιάζει ξανά - με απώλειες χάνεται και αυτός (Πιθανή εντεκάδα)
Ο Άρης είναι το φαβορί κόντρα στην ΑΕΛ σε ένα ματς που η νίκη είναι μονόδρομος
Ακολουθήστε μας στο Google news
Κάθε ταινία παίρνει καλές και κακές κρητικές. Σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι. Μόνο που οι κάτοικοι του Σίμπενικ, δεν έφυγαν απογοητευμένοι από τις κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά αποχώρησαν... έξαλλοι! Διότι, παρακολουθώντας την ταινία «Drazen», εμπνευσμένη από τα έργα και τις ημέρες του αείμνηστου Ντράζεν Πέτροβιτς, συνειδητοποίησαν μία τεράστια αμέλεια από την παραγωγή.
Θεώρησαν πως οι σκηνοθέτες, Ντανίλο Σερμπέντζίγια και Λιούμπ Τζελάρεβιτς και ο σεναριογράφος Ιβάν Τούρκοβιτς υποτίμησαν την πόλη τους, στην οποία γεννήθηκε και ανατράφηκε ο «Μότσαρτ» του παγκόσμιου μπάσκετ. Ένας θρύλος των γηπέδων που εντυπωσίασε Ευρώπη και Αμερική, πριν χάσει τη ζωή του στο αυτοκινητιστικό δυστύχημα της 7ης Ιουνίου του 1993.
Το «Drazen» έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κροατίας στις 22 Οκτωβρίου, ημερομηνία που ο Πέτροβιτς αν ζούσε θα γινόταν 60 χρονών και όσοι από το Σίμπενικ την είδαν είχαν το ίδιο αίσθημα -που προέκυψε από το γεγονός ότι η πόλη τους δεν έχει σχεδόν καμία συμμετοχή στην ταινία, παρά μόνο «υπάρχει» μέσα από μια δυο αναφορές. Μάλιστα μία από αυτές περιγράφει το Σίμπενικ ως «μία επαρχία, που είχε την ατυχία να γεννηθεί εκεί ο Ντράζεν». Αυτό ήταν το αποκορύφωμα της... έκρηξής τους.
Επίσης, από τα πρώτα δευτερόλεπτα του φιλμ η ιστορία μεταφέρεται κατ' ευθείαν στο Ζάγκρεμπ, εκεί όπου με την Τσιμπόνα ο Πέτροβιτς εκτίναξε την καριέρα του, η οποία βέβαια είχε ξεκινήσει το 1979 από τη Σιμπένκα. Με την ομάδα της γενέτειράς του ο Πέτροβιτς επαιξε μέχρι το 1983 ως επαγγελματίας, αλλά ο σεναριογράφος το προσπέρασε.
Επίσης, η ταινία επικρίθηκε και από άλλους Κροάτες, εκτός Σίμπενικ, καθώς θεώρησαν πως ο Πέτροβιτς παρουσιάζεται ως ένας αθλητής που νοιάζεται μόνο για τα ατομικά του στατιστικά και την προσωπική του επιτυχία και όχι για τα ομαδικά αποτελέσματα.
sportal.gr