Ακολουθήστε μας στο Google news

Δεν ανήκει στην... ελίτ του ιταλικού ποδοσφαίρου η Αταλάντα, η οποία κάποτε πάλευε για τη σωτηρία της, ενώ έχει πιει και το... "πικρό ποτήρι" του υποβιβασμού στη Serie B΄ αρκετές φορές, ενώ έχει παίξει μέχρι και στ Γ΄ κατηγορία. Έχει κατακτήσει μόλις ένα κύπελλο και αυτό πριν από... μισό αιώνα και κάτι, την περίοδο 1962-63, όταν επικράτησε στον τελικό της Τορίνο με 3-1, ενώ στην Ευρώπη, η καλύτερη πορεία που έκανε, χρονολογείται από το μακρινό 1987-88 στο Κύπελλο Κυπελλούχων, όπου συμμετείχε ως φιναλίστ του κυπέλλου Ιταλίας και έφτασε ως τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Όλα αυτά όμως είναι... παρελθόν! Τα τελευταία χρόνια η Αταλάντα έχει φτιάξει μία πολύ καλή ομάδα η οποία έχει ως στόχο την έξοδο στην Ευρώπη και επειδή αγωνίζεται κιόλας σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, καλό θα είναι να μην είμαστε και τόσο... υπερόπτες. Δεν αναφέρομαι στην ομάδα του Απόλλωνα η οποία θα πάει όπως πάντα "σεμνά και ταπεινά", αλλά με περίσσια αυτοπεποίθηση και αγωνιστικό "θράσος" για το θετικό αποτέλεσμα μέσα στο Μπέργκαμο, αλλά σε μία μερίδα οπαδών της Λεμεσιανής ομάδας αλλά άλλων ομάδων, οι οποίοι νομίζουν πως πρόκειται για κάνα... ιταλικό (ποδοσφαιρικό) "καφενείο", επειδή δεν είναι Γιουβέντους, Μίλαν, Ίντερ, Λάτσιο, Ρόμα, Νάπολι κλπ! Άλλωστε, το πρόσφατο μήνυμα που έστειλε στον Απόλλωνα η Αταλάντα την περασμένη Κυριακή, όταν έχανε 0-2 από την πρωταθλήτρια Γιουβέντους και πήρε εν τέλει έναν παλικαρίσιο βαθμό ισοφαρίζοντας σε 2-2, ήταν αρκετά ηχηρό και καλό θα είναι να το λάβουμε άπαντες υπόψη. Οι κυπριακές ομάδες έχουν κάνει όχι βήματα, αλλά άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, αλλά ας μην παίρνουμε/σηκώνουμε ψηλά τον αμανέ!
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεύτερο τεστ… αρνητικό: «Άνευρος» ο ΠΑΟΚ, ηττήθηκε με 1-0 από τη Χιμπέρνιαν!-ThemaSports
06/07 @ 19:06

Δεύτερο τεστ… αρνητικό: «Άνευρος» ο ΠΑΟΚ, ηττήθηκε με 1-0 από τη Χιμπέρνιαν!

Δεν έπεισε ιδιαίτερα ο ΠΑΟΚ του Ρασβάν Λουτσέσκου, στο δεύτερο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, με συνέπεια να ηττηθεί με 1-0 από τη Χιμπέρνιαν. «Πειραματικές» ενδεκάδες από τον Ρουμάνο προπονητή, το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από νωρίς, όπως και απέναντι στην ΑΕΚ Λάρνακας.

Έναρξη προπώλησης για Έλφσμποργκ-ThemaSports
05/07 @ 15:02

Έναρξη προπώλησης για Έλφσμποργκ

Η ενημέρωση της Πάφου.

Υπέγραψε ο Bojan!-ThemaSports
05/07 @ 14:37

Υπέγραψε ο Bojan!

Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την Ολλανδία...-ThemaSports
05/07 @ 14:06

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από την Ολλανδία...

Η ΑΕΚ παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό από την πρωινή προπόνηση της ομάδας στην Ολλανδία...

Απίθανο: Η φωτογραφία του έξι μηνών Γιαμάλ όταν έκανε μπάνιο με τον Μέσι πριν από 16 χρόνια!-ThemaSports
05/07 @ 13:20

Απίθανο: Η φωτογραφία του έξι μηνών Γιαμάλ όταν έκανε μπάνιο με τον Μέσι πριν από 16 χρόνια!

Μια φωτογραφία του Λαμίν Γιαμάλ με τον Λιονέλ Μέσι πριν από περίπου 16 χρόνια δημοσίευσε ο πατέρας του νεαρού ταλέντου της Ισπανίας και της Μπαρτσελόνα.

Κλείνει Ερναντέζ!-ThemaSports
04/07 @ 21:10

Κλείνει Ερναντέζ!

Πολύ κοντά σε μία σπουδαία μεταγραφή είναι η πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ