Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Λιονέλ Μέσι είδε μόλις για δεύτερη φορά στην καριέρα του κόκκινη κάρτα, αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε την Αργεντινή να κερδίσει αγχωτικά την Χιλή (2-1), να τερματίσει 3η στο Copa America και να πάρει εκδίκηση για τους δύο πρόσφατους χαμένους τελικούς.

Ανεξαρτήτως της τελικής έκβασης στον αγώνα της «Arena Corinthians» στο Σάο Πάολο, ο μικρός τελικός μεταξύ της Αργεντινής και της Χιλής είχε ένα πραγματικά σπάνιο γεγονός. Μόλις για δεύτερη φορά στην καριέρα του και πρώτη σε επίσημο παιχνίδι, ο Λιονέλ Μέσι αντίκρισε την κόκκινη κάρτα (απευθείας μάλιστα) για «κοκορομαχία» με τον Γκάρι Μεδέλ. Μέχρι πάντως να πάρει την άγουσα προς τα αποδυτήρια, ο αρχηγός της «αλμπισελέστε» είχε φροντίσει να... ανοίξει τον δρόμο προς την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Η απίθανη ασίστ του στον Σέρχιο Αγκουέρο (12') έδωσε το προβάδισμα στην Αργεντινή με τον Πάουλο Ντιμπάλα να σημειώνει το 2-0 δέκα λεπτά αργότερα, στο πρώτο του παιχνίδι σε ρόλο βασικού στο φετινό Copa America. Το σαφές προβάδισμα της Αργεντινής κινδύνευσε θεωρητικά με την απουσία του Μέσι από το 36ο λεπτό, ειδικά μάλιστα από την στιγμή που ο συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα, Αρτούρο Βιδάλ, έδωσε ελπίδες ανατροπής στην ομάδα του με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (59'). Μία απόφαση, η οποία δόθηκε μέσω VAR για ανατροπή του Αράνγκιζ από τον Λο Σέλσο. Παρά την μείωση του σκορ, η Αργεντινή δεν αγχώθηκε ουσιαστικά μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, παρά φλέρταρε με ένα ακόμη τέρμα σε δύο περιπτώσεις από τον Αγκουέρο. Με το σφύριγμα της λήξης, η ομάδα του Σκαλόνι ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Copa America τερματίζοντας στην 3η θέση σε μία άτυπη εκδίκηση από τους Χιλιανούς, για τους δύο σερί χαμένους τελικούς των προηγούμενων χρόνων. Στον αντίποδα, η παρέα του Αλέξις Σάντσες παραδίδει σκυτάλη σε μία εκ των Βραζιλία και Περού, ολοκληρώνοντας την παρουσία της στα γήπεδα της «χώρας του καφέ» στο τέταρτο σκαλί του βάθρου.
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλείνει Ερναντέζ!-ThemaSports
04/07 @ 21:10

Κλείνει Ερναντέζ!

Πολύ κοντά σε μία σπουδαία μεταγραφή είναι η πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι.

«Ο Ανδρέας είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος...»-ThemaSports
04/07 @ 12:56

«Ο Ανδρέας είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος...»

Στον Ακρίτα Χλώρακας συνεχίζει ο Ανδρέας Θεοκλή.

 ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: «Δεν θα ξεχάσω όταν πήραμε το πρωτάθλημα...» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
04/07 @ 09:14

ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: «Δεν θα ξεχάσω όταν πήραμε το πρωτάθλημα...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο αρχηγός της Ομόνοιας Γιάννης Κούσουλος παραχώρησε συνέντευξη στην ΟΜΟΝΟΙΑ TV.

Καλωσόρισε Αντωνίου-ThemaSports
04/07 @ 07:47

Καλωσόρισε Αντωνίου

Η ανακοίνωση της ΑΤΕ-ΠΕΚ Εργατών.

Φιλική ήττα για την ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ- Σκόραρε ο Καμπρέρα-ThemaSports
03/07 @ 20:52

Φιλική ήττα για την ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ- Σκόραρε ο Καμπρέρα

Η ΑΕΚ Λάρνακας ηττήθηκε με 2-1 από τον ΠΑΟΚ σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας στην Ολλανδία. Με τον Καμπρέρα να μειώνει και να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τα «κιτρινοπράσινα».

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ