Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι αρχές της ιαπωνικής πρωτεύουσας εξετάζουν σχέδια μετατροπής ορισμένων από τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς χώρους της πόλης σε προσωρινές ιατρικές εγκαταστάσεις καθώς δίνεται μάχη με τα αυξανόμενα κρούσματα Covid-19, που έχουν προκαλέσει πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.
Το πέμπτο κύμα στην Ιαπωνία, το οποίο οδηγείται από την εξαιρετικά μολυσματική μετάλλαξη «Δέλτα», ώθησε την κυβέρνηση να παρατείνει τα έκτακτα μέτρα πανδημίας στο Τόκιο και άλλες περιοχές έως τις 12 Σεπτεμβρίου. Οι διοργανωτές των Παραολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν από την Τρίτη (24/8) έως τις 5 Σεπτεμβρίου, συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να διεξαχθούν οι Αγώνες γενικά χωρίς θεατές, ένα μέτρο που ελήφθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα. Ιατρικοί εμπειρογνώμονες προέτρεψαν την προσωρινή χρήση των εγκαταστάσεων που ανήκουν στην κυβέρνηση του Τόκιο, όπως το Tokyo Aquatics Centre, το μέρος των αγώνων κολύμβησης και το Musashino Forest Sport Plaza που χρησιμοποιήθηκε για το μπάντμιντον, ανέφερε η εφημερίδα Sankei. Ωστόσο, το νωρίτερο που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν θα ήταν μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, ανέφερε η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος. Τα 5.074 νέα κρούσματα χθες Σάββατο στο Τόκιο ξεπέρασαν τις 5.000 για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα και αιωρούνται κοντά στο ρεκόρ της 13ης Αυγούστου των 5.773.
Την Παρασκευή, οι διοργανωτές των Παραολυμπιακών Αγώνων δήλωσαν ότι οι Αγώνες θα διεξαχθούν σε «πολύ δύσκολες» συνθήκες, με τα νοσοκομεία του Τόκιο να ασφυκτιούν. Τριάντα νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν σήμερα μεταξύ των συμμετεχόντων στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, το υψηλότερο ποσοστό μέχρι τώρα, ανέφερε ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NHK.
onsports.gr
Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Γιάννης Αντωνίου -ThemaSports
02/07 @ 10:40

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Γιάννης Αντωνίου

Σπουδαίο επίτευγμα για τον νεαρό αθλητή μας

Αυλαία με ρεκόρ, όριο και… ΓΣΟ-ThemaSports
01/07 @ 16:26

Αυλαία με ρεκόρ, όριο και… ΓΣΟ

Με νικητή τον Γυμναστικό Σύλλογο τα Ολύμπια Λεμεσού και στις δύο κατηγορίες έπεσε το βράδυ της Κυριακής, 30 Ιουνίου 2024, η αυλαία των Medochemie Παγκύπριων Πρωταθλημάτων 105ο Ανδρών και 67ο Γυναικών, στο Εθνικό Στάδιο Στίβου – ΓΣΠ στη Λευκωσία.

 Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών: Ρεκόρ και όρια στην πρώτη μέρα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
30/06 @ 17:20

Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών: Ρεκόρ και όρια στην πρώτη μέρα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Με εντυπωσιακό τρόπο εκτυλίχθηκε η α΄ ημέρα των Medochemie Παγκύπριων Πρωταθλημάτων 105ο Ανδρών και 67ο Γυναικών, το βράδυ του Σαββάτου 29 Ιουνίου 2024, στο Εθνικό Στάδιο Στίβου-ΓΣΠ.

Στην οβάλ πίστα της Ολλανδίας η συνέχεια για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή-ThemaSports
28/06 @ 15:00

Στην οβάλ πίστα της Ολλανδίας η συνέχεια για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή

Στην Ολλανδία, στην οβάλ πίστα Raceway Venray, συνεχίζεται η προσπάθεια του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή, στον τέταρτο αγώνα της χρονιάς στο EURO NASCAR PRO, με την κούρσα της κατηγορίας να είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 30 Ιουνίου.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού προκρίθηκε η Πρεβολαράκη!-ThemaSports
27/06 @ 17:03

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού προκρίθηκε η Πρεβολαράκη!

Η Μαρία Πρεβολαράκη ως πρώτη επιλαχούσα, μιας και είχε την υψηλότερη βαθμολογία, έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Ο μόνος τρόπος για να λυθεί το ζήτημα με το 'Στέλιος Κυριακίδης' είναι μέσω δημόσιου διαγωνισμού»-ThemaSports
27/06 @ 13:23

«Ο μόνος τρόπος για να λυθεί το ζήτημα με το 'Στέλιος Κυριακίδης' είναι μέσω δημόσιου διαγωνισμού»

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ, Μαίρη Παπαμιλτιάδους.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ