Ο Ολυμπιακός έδωσε άλλο ένα επιθετικό ρεσιτάλ, έβαλε στα... καλάθια τον Προμηθέα (102-72) και έφτασε πολύ εύκολα στο 2-0.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ ορεξάτοι στην Πάτρα και έφτασαν άνετα στο 2-0, μέσα από ένα «επιθετικό σεμινάριο».

Όπως και στο πρώτο ματς, ο Προμηθέας μπόρεσε να αντισταθεί μόνο στην 1η περίοδο, καθώς η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πάτησε το... γκάζι στη συνέχεια και ξέφυγε, παίζοντας ουσιαστικά και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ο φορμαρισμένος Σάσα Βεζένκοφ σημείωσε ακόμα ένα double - double (20 πόντοι, 10 ριμπάουντ), με τον Χασάν Μάρτιν να είναι κυρίαρχος στη ρακέτα (17π. με 8/9 δίποντα και 6ρ.) και τον Κώστα Σλούκα να οργανώνει την ομάδα του με τον σωστό τρόπο (6ασ.).

Πήρε χρόνο ο Κουίνσι Έισι (6π., 1ρ. σε 16'). Πρώτος σκόρερ των ηττημένων ο Μάρκους Φόστερ (19π. με 9/15 σουτ), με τους Πατρινούς να δείχνουν ξανά πως δεν μπορούν να ακολουθήσουν το τέμπο των Πειραιωτών.

Το τρίτο ματς θα γίνει στο ΣΕΦ το Σάββατο (4/6, 20:00), με τον Ολυμπιακό να απέχει πια μια νίκη από την επιστροφή του στους τελικούς της Stoiximan.gr Basket League.

Βελτιωμένοι για 10' οι Πατρινοί, ασταμάτητος ο Βεζένκοφ

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν μοιρασμένο (7-6 στο 5'), με τα δύο γρήγορα φάουλ του Μουσταφά Φαλ να τον απενεργοποιούν από νωρίς. Ο Ολυμπιακός μέτρησε 5λ. στο 7' (14-13), όμως με την παρουσία του Κώστα Σλούκα ηρέμησε στο επιθετικό σκέλος και βρήκε τις λύσεις, κόντρα στους βελτιωμένους σε σχέση με το Game 1 Πατρινούς (18-20). Ο Σάσα Βεζένκοφ ξεχώρισε στην 1η περίοδο με 8 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Η second unit και ο Σλούκας... έκαναν τη δουλειά

Η second unit του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε καλή δουλειά στην άμυνα και με τον Κούνσι Έισι σε ρόλο απρόσμενου πρωταγωνιστή (δύο τρίποντα) οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» διψήφιες διαφορές στο 14' (24-33), στις οποίες έφτασαν δια χειρός Σλούκα (26-38 στο 17'). Από την άλλη μεριά, ο Μάκης Γιατράς δεν είχε επιθετικές σταθερές πλην των Μάρκους Φόστερ - Δημήτρη Αγραβάνη (8π. έκαστος) και οι πρωτοπόροι του φετινού πρωταθλήματος έβαλαν βάσεις για το διπλό (31-46 στο 20').

«Ξέφυγε» ο Ολυμπιακός, που δεν είχε... αντίπαλο μέσα στη ρακέτα

Ο Φαλ επέστρεψε ξεκούραστος στην επανάληψη και... έβαλε τον Προμηθέα στα καλάθια (37-56 στο 23' με δύο γκολ - φάουλ του Γάλλου σέντερ), κερδίζοντας και το 4ο φ. του Αγραβάνη. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν αντίπαλο στη ρακέτα και έφτασαν στο +25 (39-64 στο 25') με τον ανίκητο Χασάν Μάρτιν να... συνεχίζει το έργο του Φαλ, την ώρα που ο απρόσεκτος Προμηθέας έκανε λάθη, έχανε τα ριμπάουντ και αστοχούσε πίσω από τα 6,75μ. (2/11 3π.). Ήταν φανερό πως οι Κυπελλούχοι Ελλάδας είχαν πατήσει το... γκάζι, γεγονός που αποτυπώθηκε και στο σκορ του ταμπλό στο 30' (53-75), με τον Μάρτιν να έχει 16 πόντους (10π. στην 3η περίοδο).

Μετέτρεψε το 2-0 σε... περίπατο η ομάδα του Μπαρτζώκα

Το «ερυθρόλευκο κρεσέντο» συνεχίστηκε και στο 4ο δεκάλεπτο με τη διαφορά να «φλερτάρει» με τους 30π., καθώς ο Σλούκας οργάνωσε και ο Βεζένκοφ εκτελούσε για το 57-86 (33'). Τελικά, το «φράγμα» των 30π. έσπασε με τρίποντο και φάουλ του Γιαννούλη Λαρεντζάκη (59-91 στο 34'), με το φινάλε του αγώνα να έχει μετατραπεί σε τυπική διαδικασία και τον Γιατρά να ανοίγει αρκετά το ροτέισιον και να δοκιμάζει μια ελληνική πεντάδα. Το τελικό 72-102 βρήκε τον Ολυμπιακό να κάνει το 2-0 εύκολα και να βρίσκεται πια μια «ανάσα» από τους τελικούς της Stoiximan.gr Basket League.

Τα Δεκάλεπτα: 18-20, 31-46, 53-75, 72-102.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ.

Πηγή: sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

One… Prentiss Hubb show στα Άνω Λιόσια και η ΑΕΚ μπήκε με το δεξί στο BCL!-ThemaSports
01/10 @ 22:55

One… Prentiss Hubb show στα Άνω Λιόσια και η ΑΕΚ μπήκε με το δεξί στο BCL!

H AEK παρουσιάστηκε σοβαρή στην πρεμιέρα του BCL και κέρδισε την Μακάμπι Ραμάτ Γκαν με 80-71. Οργιαστική εμφάνιση του Πρέντις Χαμπ με 28 πόντους και 7/12 τρίποντα!

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ: «Οι τίτλοι στην Ελλάδα είναι 8-1 απ' όταν γυρίσαμε - Κέρδος του αγώνα ο Πετρούσεφ»-ThemaSports
30/09 @ 01:00

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ: «Οι τίτλοι στην Ελλάδα είναι 8-1 απ' όταν γυρίσαμε - Κέρδος του αγώνα ο Πετρούσεφ»

Διαβάστε τις δηλώσεις των προέδρων του Ολυμπιακού μετά την κατάκτηση του Super Cup από την ομάδα τους με σκορ 86-85 επί του Παναθηναϊκού.

Έβαψε «ερυθρόλευκη» την πρώτη κούπα της χρονιάς με υπογραφή Βεζένκοφ ο Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
29/09 @ 23:10

Έβαψε «ερυθρόλευκη» την πρώτη κούπα της χρονιάς με υπογραφή Βεζένκοφ ο Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τον Βεζένκοφ να παίρνει από τον χέρι τον Ολυμπιακό βάζοντας 10 πόντους στο τελευταίο 4ολεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το μεγάλο ντέρμπι επί του Παναθηναϊκού (85-86) και κατέκτησαν το Super Cup!

Γιαννακόπουλος: «Χαιρέκακα άτομα οι Αγγελόπουλοι, ήθελαν να μην τιμήσω τον πατέρα μου»-ThemaSports
28/09 @ 15:27

Γιαννακόπουλος: «Χαιρέκακα άτομα οι Αγγελόπουλοι, ήθελαν να μην τιμήσω τον πατέρα μου»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για την τιμωρία που τον απέτρεψε από το να βρεθεί στο Καλλιμάρμαρο, τους αδερφούς Αγγελόπουλους, αλλά και για την τροποποίηση που περιμένει να δει στον σχετικό νόμο.

«Εμβληματικό γεγονός, ξεπέρασε τα σύνορα»: Το βίντεο του Παναθηναϊκού για την παγκόσμια εμβέλεια του «Π. Γιαννακόπουλος»-ThemaSports
26/09 @ 19:27

«Εμβληματικό γεγονός, ξεπέρασε τα σύνορα»: Το βίντεο του Παναθηναϊκού για την παγκόσμια εμβέλεια του «Π. Γιαννακόπουλος»

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ανέβασε στα social media ένα βίντεο όπου αναδεικνύεται πώς το φετινό «Π. Γιαννακόπουλος» ξεπέρασε τα σύνορα και έγινε viral στο εξωτερικό, πέρα από την Ελλάδα.

«Βόμβα» από Φενέρ: «Δεν θα ξαναστείλουμε παίκτες στην Εθνική Τουρκίας, όσο είναι προπονητής ο Αταμάν»!-ThemaSports
25/09 @ 15:23

«Βόμβα» από Φενέρ: «Δεν θα ξαναστείλουμε παίκτες στην Εθνική Τουρκίας, όσο είναι προπονητής ο Αταμάν»!

Η χειρονομία του Εργκίν Αταμάν στον αγώνα του Παναθηναϊκό AKTOR με την Γαλατάσαραϊ είχε ως αποτέλεσμα η Φενέρμπαχτσε να ανακοινώσει ότι δεν θα στείλει παίκτη της στην εθνική Τουρκίας όσο βρίσκεται στον πάγκο της ο τεχνικός των "πρασίνων".

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ