Από το 2008, όταν και επέστρεψαν στην κορυφή του ΝΒΑ, ο στόχος παρέμενε ένας, να ράψουν ακόμα ένα banner στην κορυφή του TD Garden. Ο χρόνος πέρασε, ο στόχος δεν άλλαξε και τώρα έχουν την ευκαιρία τους. Οι Μπόστον Σέλτικς βρίσκονται στον δρόμο για το 18ο τρόπαιο της ιστορίας τους!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το 2020 ήταν μια χρονιά ξεχωριστή από πολλές απόψεις. Όχι μόνο γιατί ο κορωνοϊός εισέβαλε στη ζωή μας και η σεζόν στο ΝΒΑ τελείωσε σε -όχι και τόσο- νορμάλ συνθήκες. Η κατάληξη εκείνης της χρονιάς είχε ξεχωριστή σημασία.

 

Οι Λος Άντζελες Λέικερς έφτασαν στην κορυφή του ΝΒΑ. Για 17η φορά. Τι σήμαινε αυτό; Πως ισοφάρισαν τους Μπόστον Σέλτικς ως η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στο ΝΒΑ. Κάτι που μέχρι πριν από μερικά χρόνια έμοιαζε από όνειρο ως κάτι το ουτοπικό.

Οι «Κέλτες» δεν ήταν πια η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους στο ΝΒΑ. Οπότε ο στόχος ήταν ένας, να φτάσουν ξανά στην κορυφή, ως η ομάδα με τα περισσότερα δαχτυλίδια. Για να έφταναν στον στόχο όμως, θα έπρεπε να επιστρέψουν σε τελικούς ΝΒΑ. Κάτι το οποίο... αγνοούσαν τα τελευταία χρόνια.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά το 2008, όταν οι «Κέλτες» έφτασαν στην κορυφή του ΝΒΑ με τους Πολ Πιρς, Κέβιν Γκαρνέτ και Ρέι Άλεν στις τάξεις τους, μόνο μία φορά έπαιξαν στο μεγάλο ραντεβού για τον τίτλο έκτοτε. Ήταν το 2010, απέναντι στους Λος Άντζελες Λέικερς. Εκεί όπου λύγισαν στα 7 παιχνίδια, στις λεπτομέρειες. Αυτές που έκαναν σταθερά τη διαφορά.

Από τότε έως και σήμερα αγνοούσαν το πώς είναι να παίζεις σε τελικούς ΝΒΑ. Μέχρι που ήρθε η φετινή σεζόν να ξυπνήσει μνήμες. Και να επαναφέρει μνήμες. 

It's all about 18!

Αυτό είναι το μήνυμα των Σέλτικς αμέσως μετά την πρόκριση στους τελικούς του ΝΒΑ. Για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή. Στην 22η παρουσία τους σε τελικούς της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη, η ομάδα με την πιο ένδοξη ιστορία στη λίγκα, αλλά και την πιο βαριά φανέλα, θα προσπαθήσει να κάνει το όνειρο πραγματικότητα.

 

Το σλόγκαν αυτό δεν είναι καινούργιο. Ίσα ίσα. Η ύπαρξή του χρονολογείται από το 2009. Έπειτα από τον αποκλεισμό στους ημιτελικούς της Ανατολής από τους Ορλάντο Μάτζικ, στα πλέι οφ εκείνης της σεζόν, οι Σέλτικς ανασυντάχθηκαν και την επόμενη σεζόν πάλεψαν για τον τίτλο. Σύνθημα εκείνης της προσπάθειας το «It's all about 18», το οποίο είχαν πει χαρακτηριστικά όλοι οι παίκτες εκείνης της ομάδας 

(fun fact: Παίκτης των Σέλτικς εκείνη τη σεζόν ήταν και ο Σακίλ Ο'Νιλ)

 
 

Το σύνθημα που έλεγαν τότε ο Πιρς, ο Ρόντο, ο Άλεν, ο Γκαρνέτ, ο Ντάνιελς, ο Ρόμπινσον, ο Big Baby Ντέιβις, ο Ρίβερς, μεταφέρθηκε στους Τέιτουμ, Μπράουν, Σμαρτ, Χόρφορντ, Ουίλιαμς, Ουάιτ, Πρίτσαρντ, Ουντόκα. Σε αυτή τη γενιά των Σέλτικς, που έχει αποτυπώσει ιδανικά την Celtics Pride, με την εικόνα της στα φετινά πλέι οφ να είναι η καλύτερη απόδειξη. 

Σε μια γωνιά του The Auerbach Center, του προπονητικού κέντρου της ομάδας των Σέλτικς, υπάρχει ένα banner κενό, δίπλα σε αυτό του 2008. Είναι το κίνητρο που έχει κάθε ομάδα των Σέλτικς, κάθε χρόνο, για να φτάσει στην κορυφή. Φέτος είναι η ευκαιρία.

Φέτος, it's all about 18! 4 νίκες μένουν για τον μεγάλο στόχο...

sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

One… Prentiss Hubb show στα Άνω Λιόσια και η ΑΕΚ μπήκε με το δεξί στο BCL!-ThemaSports
01/10 @ 22:55

One… Prentiss Hubb show στα Άνω Λιόσια και η ΑΕΚ μπήκε με το δεξί στο BCL!

H AEK παρουσιάστηκε σοβαρή στην πρεμιέρα του BCL και κέρδισε την Μακάμπι Ραμάτ Γκαν με 80-71. Οργιαστική εμφάνιση του Πρέντις Χαμπ με 28 πόντους και 7/12 τρίποντα!

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ: «Οι τίτλοι στην Ελλάδα είναι 8-1 απ' όταν γυρίσαμε - Κέρδος του αγώνα ο Πετρούσεφ»-ThemaSports
30/09 @ 01:00

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ: «Οι τίτλοι στην Ελλάδα είναι 8-1 απ' όταν γυρίσαμε - Κέρδος του αγώνα ο Πετρούσεφ»

Διαβάστε τις δηλώσεις των προέδρων του Ολυμπιακού μετά την κατάκτηση του Super Cup από την ομάδα τους με σκορ 86-85 επί του Παναθηναϊκού.

Έβαψε «ερυθρόλευκη» την πρώτη κούπα της χρονιάς με υπογραφή Βεζένκοφ ο Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
29/09 @ 23:10

Έβαψε «ερυθρόλευκη» την πρώτη κούπα της χρονιάς με υπογραφή Βεζένκοφ ο Ολυμπιακός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τον Βεζένκοφ να παίρνει από τον χέρι τον Ολυμπιακό βάζοντας 10 πόντους στο τελευταίο 4ολεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το μεγάλο ντέρμπι επί του Παναθηναϊκού (85-86) και κατέκτησαν το Super Cup!

Γιαννακόπουλος: «Χαιρέκακα άτομα οι Αγγελόπουλοι, ήθελαν να μην τιμήσω τον πατέρα μου»-ThemaSports
28/09 @ 15:27

Γιαννακόπουλος: «Χαιρέκακα άτομα οι Αγγελόπουλοι, ήθελαν να μην τιμήσω τον πατέρα μου»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για την τιμωρία που τον απέτρεψε από το να βρεθεί στο Καλλιμάρμαρο, τους αδερφούς Αγγελόπουλους, αλλά και για την τροποποίηση που περιμένει να δει στον σχετικό νόμο.

«Εμβληματικό γεγονός, ξεπέρασε τα σύνορα»: Το βίντεο του Παναθηναϊκού για την παγκόσμια εμβέλεια του «Π. Γιαννακόπουλος»-ThemaSports
26/09 @ 19:27

«Εμβληματικό γεγονός, ξεπέρασε τα σύνορα»: Το βίντεο του Παναθηναϊκού για την παγκόσμια εμβέλεια του «Π. Γιαννακόπουλος»

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ανέβασε στα social media ένα βίντεο όπου αναδεικνύεται πώς το φετινό «Π. Γιαννακόπουλος» ξεπέρασε τα σύνορα και έγινε viral στο εξωτερικό, πέρα από την Ελλάδα.

«Βόμβα» από Φενέρ: «Δεν θα ξαναστείλουμε παίκτες στην Εθνική Τουρκίας, όσο είναι προπονητής ο Αταμάν»!-ThemaSports
25/09 @ 15:23

«Βόμβα» από Φενέρ: «Δεν θα ξαναστείλουμε παίκτες στην Εθνική Τουρκίας, όσο είναι προπονητής ο Αταμάν»!

Η χειρονομία του Εργκίν Αταμάν στον αγώνα του Παναθηναϊκό AKTOR με την Γαλατάσαραϊ είχε ως αποτέλεσμα η Φενέρμπαχτσε να ανακοινώσει ότι δεν θα στείλει παίκτη της στην εθνική Τουρκίας όσο βρίσκεται στον πάγκο της ο τεχνικός των "πρασίνων".

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ