Τα πάντα ανοιχτά αναφορικά με το μέλλον του Λούκας Βιγιαφάνιες στον Παναθηναϊκό, παρότι ακόμη οι δύο πλευρές δεν έχουν μπει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google news

 Βασική προτεραιότητα του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με τις εισηγήσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναφορικά με τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνονται τέλος Ιουνίου, ήταν ξεκάθαρα ο Χουάνκαρ. Οι Πράσινοι έριξαν το μεγαλύτερο… βάρος στις διαπραγματεύσεις που έγιναν με τον Ισπανό αριστερό μπακ. Μετά απ’ αυτές, αλλά και την ξεκάθαρη βούληση του ποδοσφαιριστή να παραμείνει στον Παναθηναϊκό, προέκυψε αίσιο τέλος.

Το ζήτημα του Λούκας Βιγιαφάνιες ακολουθεί και τα πάντα είναι ανοιχτά όσον αφορά την παραμονή του στο σύλλογο, η οποία αποτελεί συνάρτηση αρκετών παραμέτρων. Μία απ’ αυτές είναι τα οικονομικά δεδομένα που συνοδεύουν την περίπτωσή του, καθώς πρόκειται για το υψηλότερο συμβόλαιο στο ρόστερ της περασμένης σεζόν, ύψους 700.000 ευρώ.

 

Την ίδια στιγμή, επιπλέον, θεωρείται δεδομένη η προσπάθεια των πράσινων για ποιοτική αναβάθμιση στο νευραλγικό χώρο του άξονα της μεσαίας γραμμής, με τους ανθρώπους της ομάδας να ξεψαχνίζουν την αγορά.

Η λογική υπαγορεύει ότι με τα ίδια χρήματα δύσκολα θα υπάρξει ανανέωση της σύμβασης των δύο πλευρών, αν και απ’ τη στιγμή που δεν έχουν αρχίσει ακόμα διαπραγματεύσεις και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο. Κατ' ουσίαν, βρισκόμαστε στη διαδικασία διερεύνησης προθέσεων.

Η επιθυμία που υπάρχει απ’ την πλευρά του Λούκας Βιγιαφάνιες, είναι να παραμείνει στον Παναθηναϊκό. Κάτι που όπως φάνηκε και στην περίπτωση του Χουάνκαρ, μπορεί να αποδειχθεί κλειδί για την τελική έκβαση της υπόθεσής του.

 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, επίσης, ότι αυτό που αναγνωρίζεται στον Αργεντινό μέσο απ’ όλους στον Παναθηναϊκό, με πρώτο τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, είναι ότι ο Βιγιαφάνιες έκανε εξαιρετικό δεύτερο μισό στη σεζόν που μας πέρασε.

Αγωνιζόμενος σε ρόλο που του ανατέθηκε για πρώτη φορά, υπηρετώντας την ομάδα ως πλέι μέικερ πίσω ζώνης λίγο πιο μπροστά από τον Πέρεθ.

Στην αρχή της περασμένης σεζόν φαινόταν να μην ανταποκρίνεται ιδανικά, από το ματς εκτός έδρας με τη Λαμία για το πρωτάθλημα και μετά, ωστόσο, έγινε βασικό «γρανάζι» της... μηχανής του Γιοβάνοβιτς.

Εχοντας σημαίνοντα ρόλο ως 8άρι, μέτρησε 32 συμμετοχές, 4 ασίστ και 1 γκολ, όντας, κατά γενική ομολογία, απ’ τους κορυφαίους στη θέση αυτή, όχι μόνο για το Τριφύλλι, αλλά συνολικά του πρωταθλήματος.

 

 Ο Αργεντινός αναγνωρίζει πως με τον Γιοβάνοβιτς εξελίχθηκε περαιτέρω ως ποδοσφαιριστής και έχει βρει ένα ρόλο που του ταιριάζει τη δεδομένη φάση της καριέρας του, κάτι που τόνισε άλλωστε και στις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε στην πατρίδα του.


Ο Σέρβος προπονητής του Παναθηναϊκού, απ’ την πλευρά του, είχε εκφραστεί κολακευτικά για τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά από την πρώτη ημέρα της παρουσίας του στο σύλλογο και σε μία χρονική στιγμή που οι αμφιβολίες για τον Βιγιαφάνιες (και όχι μόνο) είχαν την τιμητική τους.

Δεδομένο είναι επίσης ότι οι πιθανότητες παραμονής του Βίγια στον Παναθηναϊκό θα αυξηθούν κατακόρυφα εάν ο παίκτης επιβεβαιώσει στη διαπραγμάτευση ότι αποτελεί μεγάλη επιθυμία και βασική προτεραιότητα του η παραμονή στο τριφύλλι, όπως ακριβώς συνέβη με τον Χουάνκαρ.

Μία ακόμη παράμετρος που σχετίζεται με την περίπτωση του «Βίγια» είναι ότι βρίσκεται σε συνάρτηση με τους άλλους υποψήφιους για τις θέσεις των κεντρικών μέσων (8άρια).

Κατά κύριο λόγο αναφορικά με τους ρόλους που θα υπάρχουν στο ρόστερ των πράσινων και δευτερευόντως με την ποσότητα, τον αριθμό των παικτών που θα συνυπάρχουν στην ίδια θέση την επικείμενη σεζόν.

Ο Μαουρίσιο αποτελεί παρελθόν, ο Αλεξανδρόπουλος που λογίζεται ως 8άρι έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά και στο κάδρο υπάρχουν επίσης οι μεταγραφικές αναζητήσεις της ομάδας στη συγκεκριμένη θέση, με την περίπτωση του Ντομίνγκο Μπλάνκο να εμπεριέχεται σε πρώτο πλάνο.


Ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντικό το κομμάτι των ρόλων, της χημείας και του γενικότερου σχεδιασμού, τα οποία συνδέονται άμεσα με τις εξελίξεις στην υπόθεση Βιγιαφάνιες και επηρεάζουν το σύνολο της «δόμησης» του έμψυχου δυναμικού της ομάδας.

Η εβδομάδα που ακολουθεί θα βάλει στις... ράγες τις ουσιαστικές εξελίξεις του θέματος Βιγιαφάνιες. Με τις διαπραγματεύσεις να μας δίνουν ένα πιο ξεκάθαρο τοπίο για το που οδεύει η υπόθεση, καθώς απ’ τη θεωρία και την ανάλυση των δεδομένων θα περάσουμε, οριστικά πια, στην πράξη.

sdna.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το "γράμμα" του Αλεξανδρή στον Ελ Κααμπί: "Μείνε στην ομάδα που σε πίστεψε, ο Ολυμπιακός είναι στο σπίτι σου"-ThemaSports
05/07 @ 15:12

Το "γράμμα" του Αλεξανδρή στον Ελ Κααμπί: "Μείνε στην ομάδα που σε πίστεψε, ο Ολυμπιακός είναι στο σπίτι σου"

Ο Αλέξης Αλεξανδρής έστειλε το δικό του μήνυμα στον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ζητώντας του να παραμείνει στον Ολυμπιακό και τα επόμενα χρόνια.

Ο Αμρ Ουάρντα στο ΣΕΦ με φανέλα Αιγύπτου για το Προολυμπιακό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
04/07 @ 19:58

Ο Αμρ Ουάρντα στο ΣΕΦ με φανέλα Αιγύπτου για το Προολυμπιακό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ο Αμρ Ουάρντα δεν έχασε την ευκαιρία να δει από κοντά την εθνική ομάδα της Αιγύπτου απέναντι στην Ελλάδα στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Εντοπίστηκε και οδηγείται στη φυλακή ο 27χρονος που καταδικάστηκε για τον θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου-ThemaSports
04/07 @ 11:32

Εντοπίστηκε και οδηγείται στη φυλακή ο 27χρονος που καταδικάστηκε για τον θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου

Στη φυλακή οδηγείται ο 27χρονος που καταδικάστηκε την περασμένη Δευτέρα από το Εφετείο για τον θάνατο του 24χρονου Νάσου Κωνσταντίνου, ύστερα από οπαδικό επεισόδιο, τον Απρίλιο του 2017, στη Θεσσαλονίκη.

«Αμπουμπακάρ αντί Ελ Κααμπί στον Ολυμπιακό»!-ThemaSports
04/07 @ 11:24

«Αμπουμπακάρ αντί Ελ Κααμπί στον Ολυμπιακό»!

Eάν ο Ελ Κααμπί αποχωρήσει, τότε τη θέση του στον Ολυμπιακό θα πάρει ο Αμπουμπακάρ της Μπεσίκτας!

The Incredibles movie: Το ντοκιμαντέρ του πρωταθλητή ΠΑΟΚ (BINTEO)-ThemaSports
04/07 @ 11:00

The Incredibles movie: Το ντοκιμαντέρ του πρωταθλητή ΠΑΟΚ (BINTEO)

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έβγαλε στη δημοσιότητα την ταινία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League 2023-24.

 Προβάρει τα «κιτρινόμαυρα» ο Στρακόσα-ThemaSports
04/07 @ 08:04

Προβάρει τα «κιτρινόμαυρα» ο Στρακόσα

Στην τελική ευθεία είναι η μεταγραφή του Αλβανού τερματοφύλακα στην «Ένωση», την ώρα που φουντώνουν οι φήμες για την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ