Λουίς Σουάρες και Έντισον Καβάνι. Έντισον Καβάνι και Λουίς Σουάρες. Δύο θρύλοι της Ουρουγουάης ετοιμάζονται για την τελευταία τους μεγάλη παράσταση στο Κατάρ...

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η μεγάλη γιορτή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, βρίσκεται προ των πυλών. Το Μουντάλ του Κατάρ  είναι στην σέντρα, με αστέρες όπως ο Λιονέλ Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο Νεϊμάρ, να αναμένεται να τραβήξουν πάνω τους τα βλέμματα, σε μια διοργάνωση η οποία διεξάγεται για πρώτη φορά στην ιστορία μέσα στο καταχείμωνο.

Ανάμεσα τους και η Ουρουγουάη. Μια σταλιά κράτος ανάμεσα στα μεγαθήρια της Βραζιλίας και της Αργεντινής, το δεύτερο μικρότερο σ’ ολόκληρη τη Λατινική Αμερική. Μια χούφτα όλοι κι όλοι, κάτι λιγότερο από τριάμισι εκατομμύρια, μικρότερη από την Αθήνα, ωστόσο με μεγάλη ποδοσφαιρική κληρονομιά. Με 15 κατακτήσεις Copa America και δύο Παγκόσμια Κύπελλα στη συλλογή της, η «Σελέστε» έχει δημιουργήσει ποδοσφαιρικούς θρύλους, όπως οι Έντισον Καβάνι και Λουίς Σουάρες, οι οποίοι ετοιμάζονται για την τελευταία τους μεγάλη παράσταση.

«Η μαχητικότητα των Ουρουγουανών είναι απαράμιλλη. Είναι ένας συνδυασμός της αίσθησης του αουτσάιντερ, της πλούσιας ιστορίας και της επιθυμίας για επιτυχία. Αυτό αποτυπώνεται στην εθνική ομάδα σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, ειδικά στις κρίσιμες στιγμές», έχει γράψει ο φιλόσοφος του ποδοσφαίρου Εδουάρδο Γκαλεάνο.

Με αυτά τα συστατικά είναι μπολιασμένοι και δύο θρύλοι της. Ο λόγος για τους Λουίς Σουάρες και Έντισον Καβάνι. Δύο «killer» των γηπέδων, οι οποίοι έχουν γράψει την δική τους ιστορία με τη φανέλα της Εθνικής Ουρουγουάης.

Ο πρώτος, κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής με 68 γκολ, έβαλε 8 γκολ στα προκριματικά, ενώ ο δεύτερος, με 58 τέρματα τον ακολουθεί. Αμφότεροι γνωρίζουν καλά από Μουντιάλ, καθώς έχουν ήδη παίξει σε τρία!

Πλέον το τέταρτο έμελλε να είναι και το τελευταίο τους. Στα 35 τους, καλούνται πλέον να οδηγήσουν ένα ολόκληρο έθνος προς το όνειρο…

Σε ένα όμιλο με Νότιο Κορέα, Πορτογαλία και Γκάνα, η υπόθεση πρόκριση είναι ορθάνοιχτη. Καβάνι και Σουάρες είναι έτοιμοι παρέα με την νέα γενιά (Αραούχο, Βαλβερδε) να οδηγήσουν την Ουρουγουάη αρκετά μακριά στην διοργάνωση, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους πως αυτή είναι η τελευταία τους ευκαιρία για κάτι πραγματικά μεγάλο με το εθνόσημο.

Η τελευταία φορά που αγωνίζονται με την γαλάζια αγαπημένη τους φανέλα. Με το απαράμιλλο πάθος που τους διακατέχει και φυσικά με «όπλο» την πλούσια τους εμπειρία το φονικό δίδυμο, ετοιμάζονται για μια ακόμη παράσταση στην μεγάλη σκηνή.

Το αν το ταξίδι τους θα είναι πρόωρο η μακρύ, αυτό θα φανεί στο χορτάρι, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως θα το απολαύσουν πέρα για πέρα. Όπως έκαναν πάντα άλλωστε…

 

Πηγή: www.to10.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσημο: Στην ΑΕΚ και τη νέα σεζόν ο Άμραμπατ!-ThemaSports
02/07 @ 16:00

Επίσημο: Στην ΑΕΚ και τη νέα σεζόν ο Άμραμπατ!

Το νέο συμβόλαιο του Νόρντιν Άμραμπατ για τη σεζόν 2024/25 ανακοίνωσε η ΑΕΚ.

50%-ThemaSports
26/06 @ 13:44

50%

Μειωμένο κατά 50% θα είναι το μπάτζετ της Ανόρθωσης που μπήκε σε περίοσο οικονομικής εξυγίανσης.

Σπόντες εναντίον Μέσι: «Ήταν προκαθορισμένο να πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο»!-ThemaSports
05/09 @ 09:41

Σπόντες εναντίον Μέσι: «Ήταν προκαθορισμένο να πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο»!

Ατάκα που προκάλεσε αίσθηση από τον Λουίς Φαν Χάαλ, που έκανε την εκτίμηση πως ήταν προαποφασισμένο να πάρει η Αργεντινή το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

ΕΥΘΥΜΙΟΥ: «Ο κόσμος του ΑΣΙΛ να είναι σίγουρος ότι θα χτίσουμε μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
17/05 @ 18:32

ΕΥΘΥΜΙΟΥ: «Ο κόσμος του ΑΣΙΛ να είναι σίγουρος ότι θα χτίσουμε μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο προπονητής του ΑΣΙΛ μίλησε στη σελίδα της ομάδας κάνοντας τον απολογισμό της σεζόν 2022/23 και αναφέρθηκε στην νέα σεζόν.

Ποινική δίωξη για τον θάνατο εργαζόμενου μετανάστη για τα έργα του Μουντιάλ στο Κατάρ-ThemaSports
29/03 @ 10:50

Ποινική δίωξη για τον θάνατο εργαζόμενου μετανάστη για τα έργα του Μουντιάλ στο Κατάρ

Οι αρχές του Κατάρ άσκησαν ποινική δίωξη για τον θάνατο μετανάστη που εργαζόταν στα έργα για το Μουντιάλ.

«Τον μισώ»: Τα συναισθήματα του Κόλο Μουανί για την απόκρουση του Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ-ThemaSports
22/03 @ 11:45

«Τον μισώ»: Τα συναισθήματα του Κόλο Μουανί για την απόκρουση του Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ

Στην εξομολόγηση ότι δεν τρέφει και τα πιο... αγνά συναισθήματα για τον Ντίμπου Μαρτίνες προχώρησε ο Κόλο Μουανί, αναφορικά με την απόκρουση του Αργεντινού στον τελικό του Μουντιάλ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ