Ο Ρομπέρτο Σέχας πριν από 36 χρόνια είχε στους ώμους του τον Ντιέγκο Μαραντόνα πανηγυρίζοντας με τους υπόλοιπους Αργεντινούς διεθνείς, την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τώρα βρίσκεται στη Ντόχα, με την ευχή να έχει στους ώμους του το αστέρι του Ροσάριο αυτή την Κυριακή (18/12).

Ακολουθήστε μας στο Google news

36 ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από εκείνο το αξέχαστο απόγευμα. Ο Σέχας βρέθηκε στο στάδιο Ατζέκα κατά τους πανηγυρισμούς της Αργεντινής για την κατάκτηση του Μουντιάλ του 1986. Δεν ήταν απλώς στην κερκίδα. Ήταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Και δεν περιφερόταν απλώς «μεθυσμένος» από την επιτυχία. Είχε στους ώμους του τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα οποίος κρατούσε στα χέρια του την αστραφτερή κούπα. Όπως είναι αναμενόμενο ο Ρομπέρτο βρίσκεται σε δεκάδες κλικ από εκείνες τις ονειρικές στιγμές. Σήμερα (18/12) όμως είναι στη Ντόχα και το στάδιο Lusail, για τον τελικό της «αλμπισελέστε» με τη Γαλλία, και την επιθυμία να σηκώσει στους ώμους του τον Λιονέλ Μέσι με το τρόπαιο στα χέρια του.

Το 1986, ο Ρομπέρτο ταξίδεψε στο Μεξικό, αφότου η «αλμπισελέστε» επικράτησε 2-0 του Βελγίου στον ημιτελικό και από την άφιξή του οι... ιστορίες ακολούθησαν η μία την άλλη και οδήγησαν τον Σέχας να πέσει πρόσωπο με πρόσωπο με τον Μαραντόνα στον αγωνιστικό χώρο στην τρέλα των πανηγυρισμών και ο Αργεντινός θρύλος να του ζητήσει να τον κουβαλήσει στους ώμους!

 
 

«Την ημέρα πριν από τον αγώνα με το Βέλγιο είπα στο γραφείο, σαν τρελός, ότι αν η Αργεντινή κέρδιζε θα έβλεπα τον τελικό από κοντά και οι συνάδελφοί μου άρχισαν να γελάνε δυνατά. Δεν ήταν εύκολο να βρω μια πτήση, να αγοράσω ένα εισιτήριο και να φύγω- ήταν μια πραγματική Οδύσσεια. Αλλά στη ζωή μου έκανα αρκετές», θυμάται, μιλώντας στη «La Nacion».

«Εκείνη την εποχή ήμουν δημόσιος υπάλληλος, έψαξα να βρω έναν τρόπο για να μπορέσω να απουσιάσω και πήρα δύο εβδομάδες άδεια. Έφτασα στο Μεξικό μια μέρα πριν από τον τελικό και, υποτίθεται, ότι ένας φίλος που είχα εκεί μου βρήκε μια επαφή που θα μου πουλούσε το εισιτήριο, αλλά όταν πήγαμε να το ψάξουμε, η κυρία μου είπε ότι το είχε ήδη πουλήσει, γιατί νόμιζε ότι δεν θα πήγαινα.

Είχαν απομείνει λιγότερες από 24 ώρες για το παιχνίδι Αργεντινή - Δυτική Γερμανία. Εκείνη την εποχή κρατούσες ένα εισιτήριο και ήταν δύσκολο να το πουλήσεις. Τώρα μπορείς να έχεις 10 που είναι σίγουρο ότι θα τα δώσεις. Δεδομένης της απογοήτευσης, συμφωνήσαμε ότι θα πάμε με τον ίδιο τρόπο στον τελικό. Σκεφτήκαμε να πάμε στο γήπεδο, να δώσουμε χρήματα σε έναν από τους ανθρώπους στην είσοδο και να μας αφήσει να περάσουμε. Ήμασταν επτά και είχαμε πέντε εισιτήρια. Του δώσαμε μερικά δολάρια ανάμεσα στα εισιτήρια και μας άφησε να περάσουμε. Καταλήξαμε πίσω από το τέρμα όπου η Αργεντινή πέτυχε το πρώτο γκολ.. Ήταν ένα απίστευτο μέρος, ένα από τα καλύτερα» εξομολογήθηκε.

«Στο τρίτο γκολ είδαμε τον Μπουρουσάγκα να τρέχει και να τρέχει και αναρωτηθήκαμε πότε θα σουτάρει. Ήταν απελπιστικό, γιατί είδαμε ότι ο τερματοφύλακας πήγαινε για αυτόν και δεν την έδωσε ούτε στον Βαλντάνο. Όταν πέτυχε το γκολ, ήταν εκτός ελέγχου και λίγα λεπτά αργότερα το παιχνίδι τελείωσε και ο κόσμος άρχισε να εισέρχεται στο γήπεδο, κάτι που δεν ήταν εύκολο γιατί η "τάφρος" ήταν στη μέση και από την άλλη πλευρά υπήρχαν συρματοπλέγματα. Κάποιοι τραυματίστηκαν.

Πήγαμε στη γωνία και υπήρχαν μόνο δύο αστυνομικοί που παρακολουθούσαν λίγο, αλλά μετά μας άφησαν να περάσουμε . Αυτό ήταν το μεγάλο άλμα και πήγα στη μέση του γηπέδου . Άρχισα να πηδάω, να στριφογυρίζω στο γρασίδι και να πανηγυρίζω... Πήρα μια σημαία... Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα ότι μια μέρα θα έβλεπα το βίντεο και θα αναγνώριζα τον εαυτό μου να κάνει τόσες ανοησίες.

Αυτό που δεν φανταζόμουν ήταν ότι θα εμφανιζόταν σε τόσα πολλά περιοδικά και ότι θα προέκυπτε η ιστορία με τον Ντιέγκο. Επειδή έκαναν τον γύρο του θριάμβου, τρέξαμε έξω και τους προλάβαμε σε έναν από τους μικρούς χώρους, προσπαθώντας να τους ανοίξουμε χώρο για να είναι ελεύθεροι, να γιορτάσουν όταν κανείς δεν πίστευε σε αυτούς. Και προσπαθώντας να κάνω τον γύρο, μπροστά μου σταμάτησε ο Μαραντόνα , τον οποίο δεν είχα δει αρχικά. Γύρισε και ήταν σαν μια στιγμιαία σύνδεση, με ένα βλέμμα σαν αυτά που θα αντάλλαζε κανείς χωρίς λόγια εκείνη την εποχή με μια γυναίκα για να της ζητήσει να χορέψουν. Μου έκανε νόημα ότι έπρεπε να τον σηκώσω, τον σήκωσα και βγήκαμε έξω για να συνεχίσουμε τους πανηγυρισμούς γύρω στην άλλη περιοχή» διαβεβαίωσε, περιγράφοντας λεπτομερώς τα πάντα σαν να είχαν συμβεί χθες.

Επιπλέον αποκάλυψε ότι αρκετά χρόνια αργότερα από εκείνη την κινηματογραφική στιγμή με τον Ντιέγκο, το 2014, πήγα να δει τον πρώτο γύρο του Μουντιάλ στη Βραζιλία και παρακολουθούσε ένα πρόγραμμα που έκαναν εκεί κάποιοι Αργεντινοί. Ο Μαραντόνα ήταν καλεσμένος και την ώρα που του θύμιζαν το πρωτάθλημα του Μεξικού, είπε ότι ακόμα δεν ήξερε ποιος τον είχε σηκώσει σε εκείνους τους πανηγυρισμούς, ότι αμφιβάλλει αν ήταν Μεξικανός ή Αργεντινός. Είπε ότι ήταν ένα φάντασμα για το οποίο κανείς δεν ήξερε τίποτα.

«Την επόμενη μέρα με κάλεσαν σε ένα άλλο πρόγραμμα, στο οποίο ήμουν μαζί του, ως έκπληξη. Ενθουσιάστηκε και το επανέλαβε. Του είπα ότι περισσότερες από μία φορές ήθελα να τον δω και να του το πω- σκέφτηκα μάλιστα ότι θα τον έβρισκα εκεί όπου πήγαινα για ψάρεμα και όπου - όπως διαπίστωσα με την πάροδο του χρόνου - του άρεσε να πηγαίνει».

Η φωτογραφία φυσικά έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Τώρα υπάρχει άλλο ένα όνειρο μπροστά του όπως αφηγήθηκε, συνομίλησε με έναν Αργεντινό φίλο του όπου ζει στην Ισπανία, κι εκείνος του αποκάλυψε τα σχέδιά του, να τον πάει στο Κατάρ. Ο Ρομπέρτο του απάντησε: «Φέρε μου τα εισιτήρια. Αν σηκώσω τον νάνο, μπορώ να πεθάνω εν ειρήνη».

 

Και φυσικά βρίσκεται στη Ντόχα:

 

 

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσημο: Στην ΑΕΚ και τη νέα σεζόν ο Άμραμπατ!-ThemaSports
02/07 @ 16:00

Επίσημο: Στην ΑΕΚ και τη νέα σεζόν ο Άμραμπατ!

Το νέο συμβόλαιο του Νόρντιν Άμραμπατ για τη σεζόν 2024/25 ανακοίνωσε η ΑΕΚ.

50%-ThemaSports
26/06 @ 13:44

50%

Μειωμένο κατά 50% θα είναι το μπάτζετ της Ανόρθωσης που μπήκε σε περίοσο οικονομικής εξυγίανσης.

Σπόντες εναντίον Μέσι: «Ήταν προκαθορισμένο να πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο»!-ThemaSports
05/09 @ 09:41

Σπόντες εναντίον Μέσι: «Ήταν προκαθορισμένο να πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο»!

Ατάκα που προκάλεσε αίσθηση από τον Λουίς Φαν Χάαλ, που έκανε την εκτίμηση πως ήταν προαποφασισμένο να πάρει η Αργεντινή το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

ΕΥΘΥΜΙΟΥ: «Ο κόσμος του ΑΣΙΛ να είναι σίγουρος ότι θα χτίσουμε μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
17/05 @ 18:32

ΕΥΘΥΜΙΟΥ: «Ο κόσμος του ΑΣΙΛ να είναι σίγουρος ότι θα χτίσουμε μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο προπονητής του ΑΣΙΛ μίλησε στη σελίδα της ομάδας κάνοντας τον απολογισμό της σεζόν 2022/23 και αναφέρθηκε στην νέα σεζόν.

Ποινική δίωξη για τον θάνατο εργαζόμενου μετανάστη για τα έργα του Μουντιάλ στο Κατάρ-ThemaSports
29/03 @ 10:50

Ποινική δίωξη για τον θάνατο εργαζόμενου μετανάστη για τα έργα του Μουντιάλ στο Κατάρ

Οι αρχές του Κατάρ άσκησαν ποινική δίωξη για τον θάνατο μετανάστη που εργαζόταν στα έργα για το Μουντιάλ.

«Τον μισώ»: Τα συναισθήματα του Κόλο Μουανί για την απόκρουση του Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ-ThemaSports
22/03 @ 11:45

«Τον μισώ»: Τα συναισθήματα του Κόλο Μουανί για την απόκρουση του Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ

Στην εξομολόγηση ότι δεν τρέφει και τα πιο... αγνά συναισθήματα για τον Ντίμπου Μαρτίνες προχώρησε ο Κόλο Μουανί, αναφορικά με την απόκρουση του Αργεντινού στον τελικό του Μουντιάλ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ