Η Sabbianco Ανόρθωση είναι η Κυπελλούχος Κύπρου στο χάντμπολ, αφού επικράτησε στον αποψινό τελικό που έγινε στο "Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία", του Παρνασσού Στροβόλου με 28-23 και κατέκτησε το τρόπαιο!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Παρνασσός μπήκε δυνατά στο ματς και είχε ένα μικρό προβάδισμα, αλλά η "Κυρία" ανέβασε στροφές, πήρε το προβάδισμα και σταδιακά το αύξανε, κλείνοντας το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 15-10

Στην επανάληψη, η ομάδα του Στροβόλου αντέδρασε, μείωσε ακόμα και στο ένα γκολ τη διαφορά, αλλά η Ανόρθωση ήταν ψύχραιμη ειδικά στα τελευταία λεπτά, έδειξε την ποιότητα της εκεί που η μπάλα "έκαιγε", αύξησε τη διαφορά και κατέκτησε πανηγυρικά το κύπελλο, που ήταν το τρίτο συνεχόμενο!

Η ενημέρωση από την ιστοσελίδα της ΚΟΧ:

H Sabbianco Aνόρθωση κέρδισε στον τελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών 2022-23 τον Παρνασσό με 28-23 και στέφθηκε για τρίτη διαδοχική χρονιά Κυπελλούχος Κύπρου στο Χάντμπολ.

Τις προηγούμενες δυο σεζόν η «Κυρία» ήταν νταμπλούχος, κάτι που κυνηγάει και την τρέχουσα σεζόν, καθώς βρίσκεται στους τελικούς του πρωταθλήματος, προηγούμενη με 4-0 στις νίκες του Παρνασσού, με τον τίτλο να κρίνεται στις πέντε επιτυχίες.

Στο πρώτο ημίχρονο του τελικού, με δυο γκολ στο τελευταίο λεπτό η ομάδα της Αμμοχώστου βρέθηκε να προηγείται με διαφορά πέντε τερμάτων (15-10), με το συγκρότημα του Στροβόλου να επιστρέφει στη διεκδίκηση του τίτλου μειώνοντας στο γκολ (22-21), σχεδόν δέκα λεπτά πριν από το τέλος.

Η Sabbianco Ανόρθωση διατήρησε το προβάδισμά της κι άνοιξε ξανά τη διαφορά, παίρνοντας εν τέλει τη νίκη και συνάμα τον τίτλο με τελικό σκορ 28-23.

Πολυτιμότερος χειροσφαιριστής αναδείχθηκε ο Ντέγιαν Καράν των Κυπελλούχων, μετά από ψηφοφορία των προπονητών των τεσσάρων ομάδων που συμμετείχαν στο Final-4 της διοργάνωσης.

Ο Καράν ήταν ο πρώτος σκόρερ του τελικού με επτά τέρματα, ενώ πέντε πέτυχαν οι συμπαίκτες του, Ζάγια και Χ. Αργυρού, όπως και οι Παρασκευά, Χάιντουκ, Ντράσκιτς από πλευράς Παρνασσού.

Sabbianco Aνόρθωση (Mάριος Ευσταθιάδης): Κεσίδης 1, Παβλιτσένκο, Καράν 7, Εβδοκίμοβ, Μιχαηλίδης 4, Ι. Αργυρού 1, Σπίλιακ 1, Νούνγκοβιτς,, Βορκάς, Ζάγια 5, Τσαμεσίδης 1, Χ. Αργυρού 5, Νικηφόρου, Παπακυπριανού 1, Σίκοσεκ-Πέλκο 2, Κόρι.

Παρνασσός (Σάββας Ζωγράφος): Ππούμος, Ταρτίος 1, Γουργούμης, Παρασκευά 5, Δημοσθένους, Χατζηδάκης 2, Στουμπής 2, Χάιντουκ 5, Λάσκος, Καπετάνιος, Χατζησάββας, Καρκάλατος 3, Ντράσκιτς 5, Α. Πέτρου, Δ. Πέτρου, Βαλεντίν.

Δείτε το βίντεο - Πατήστε ΕΔΩ

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Γιάννης Αντωνίου -ThemaSports
02/07 @ 10:40

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Γιάννης Αντωνίου

Σπουδαίο επίτευγμα για τον νεαρό αθλητή μας

Αυλαία με ρεκόρ, όριο και… ΓΣΟ-ThemaSports
01/07 @ 16:26

Αυλαία με ρεκόρ, όριο και… ΓΣΟ

Με νικητή τον Γυμναστικό Σύλλογο τα Ολύμπια Λεμεσού και στις δύο κατηγορίες έπεσε το βράδυ της Κυριακής, 30 Ιουνίου 2024, η αυλαία των Medochemie Παγκύπριων Πρωταθλημάτων 105ο Ανδρών και 67ο Γυναικών, στο Εθνικό Στάδιο Στίβου – ΓΣΠ στη Λευκωσία.

 Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών: Ρεκόρ και όρια στην πρώτη μέρα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
30/06 @ 17:20

Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών: Ρεκόρ και όρια στην πρώτη μέρα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Με εντυπωσιακό τρόπο εκτυλίχθηκε η α΄ ημέρα των Medochemie Παγκύπριων Πρωταθλημάτων 105ο Ανδρών και 67ο Γυναικών, το βράδυ του Σαββάτου 29 Ιουνίου 2024, στο Εθνικό Στάδιο Στίβου-ΓΣΠ.

Στην οβάλ πίστα της Ολλανδίας η συνέχεια για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή-ThemaSports
28/06 @ 15:00

Στην οβάλ πίστα της Ολλανδίας η συνέχεια για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή

Στην Ολλανδία, στην οβάλ πίστα Raceway Venray, συνεχίζεται η προσπάθεια του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή, στον τέταρτο αγώνα της χρονιάς στο EURO NASCAR PRO, με την κούρσα της κατηγορίας να είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 30 Ιουνίου.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού προκρίθηκε η Πρεβολαράκη!-ThemaSports
27/06 @ 17:03

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού προκρίθηκε η Πρεβολαράκη!

Η Μαρία Πρεβολαράκη ως πρώτη επιλαχούσα, μιας και είχε την υψηλότερη βαθμολογία, έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Ο μόνος τρόπος για να λυθεί το ζήτημα με το 'Στέλιος Κυριακίδης' είναι μέσω δημόσιου διαγωνισμού»-ThemaSports
27/06 @ 13:23

«Ο μόνος τρόπος για να λυθεί το ζήτημα με το 'Στέλιος Κυριακίδης' είναι μέσω δημόσιου διαγωνισμού»

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ, Μαίρη Παπαμιλτιάδους.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ