Με τους οικονομικούς περιορισμούς να ταλαιπωρούν την Μπαρτσελόνα, ο δρόμος της ανάδειξης των ακαδημιών ενδιαφέρει τους «μπλαουγκράνα» σε μεγάλο βαθμό.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Λόγω των οικονομικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί στην Μπαρτσελόνα ο ισπανικός σύλλογος δίνει βαρύτητα στα ταλέντα των ακαδημιών με πέντε εξ αυτών να ξεχωρίζουν.

Τσάντι Ριάντ


Ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός βρίσκεται από το 2022 στην B’ ομάδα της Μπαρτσελόνα και φέτος έχει αγωνιστεί στο 90% των αγώνων. Η ικανότητα του Μαροκινού να βγάζει επιτυχώς την μπάλα από την άμυνα και να καλύπτει τα κενά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του. Πρόκειται για αριστεροπόδαρο κεντρικό αμυντικό, στοιχείο που λείπει από την πρώτη ομάδα των «μπλαουγκράνα». Μάλιστα ο Τσάβι του έχει δώσει ήδη μια συμμετοχή με την πρώτη ομάδα, ως αλλαγή στην αναμέτρηση με την Οσασούνα τον Νοέμβριο.



Εστάνις Πεδρόλα
Ο Πεδρόλα θα μπορούσε να προστεθεί στο επιθετικό ροτέισον του Τσάβι. Φέτος έχει εξαιρετικά στατιστικά σκοράροντας ένα γκολ ανά ενάμιση παιχνίδι. Αντί το ύψος του (1.85) να τον δυσκολεύει, τον βοηθά επιδεικνύοντας την επιβλητική σωματική του διάπλαση που του δίνει τον κατάλληλο διασκελισμό ώστε να προσπερνά τους αντιπάλους του. Ο 19χρονος Ισπανός μετρά μία συμμετοχή στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα το 2022.



Αλέιξ Γκαρίδο
Ο νεαρός χαφ είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια και συνδέεται με επιτυχία με τους συμπαίκτες του. Έχοντας ολοκληρώσει την περίοδο ανάπτυξής του στην ομάδα κάτω των 19 ο Γκαρίδο έκανε το ντεμπούτο του στην La Liga στην νίκη επί της Έλτσε πριν λίγες ημέρες περνώντας ως αλλαγή στο 84ο λεπτό.

 


Αρνάου Τένας
Με τον δεύτερο τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα Ινάκι Πένα να ζητά να φύγει από την Βαρκελώνη για να βρει αλλού χρόνο συμμετοχής ο Αρνάου Τένας των ακαδημιών της ομάδας στα 21 του και μετά από πολλές παραστάσεις με την Β’ ομάδα της Μπαρτσελόνα, θα μπορούσε να είναι μια αξιόπιστη λύση πίσω από τον Τερ Στέγκεν. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που ο Τσάβι γνωρίζει πολύ καλά, και που πλέον έχει 22 συμμετοχές φέτος με την Β’ ομάδα με 12 clean sheets. Μάλιστα η αξία του σύμφωνα με το transfermarkt ανέρχεται στα 2.000.000 ευρώ.



Λαμίν Γιαμάλ
Πάμε και στον νεότερο της λίστας τον Λαμίν Γιαμάλ. Σε ηλικία μόλις 15 ετών το όνομα του Γιαμάλ ακούγεται ήδη στις τάξεις της Μπαρτσελόνα μιας και οι αριθμοί του για την ηλικία του εντυπωσιάζουν. Αυτή την στιγμή αγωνίζεται στην ομάδα κάτω των 19 όμως με τις προσδοκίες για αυτόν να είναι υψηλές δεν αποκλείεται να δούμε τον 15χρονο επιθετικό που αρέσει στον Τσάβι να παίρνει συμμετοχή με την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα σε πολύ μικρή ηλικία όπως άλλωστε είχε συμβεί και με τον Ανσού Φατί.

 

sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Όλα έδειξαν πως έπρεπε να το έχουμε πάρει...»: Ο Αρτέτα ξέρει ότι χάθηκε τεράστια ευκαιρία για την Άρσεναλ (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
04/07 @ 17:31

«Όλα έδειξαν πως έπρεπε να το έχουμε πάρει...»: Ο Αρτέτα ξέρει ότι χάθηκε τεράστια ευκαιρία για την Άρσεναλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η περασμένη σεζόν είτε θα τον στοιχειώνει, είτε θα τον πεισμώσει για τα επόμενα χρόνια. Ο Μικέλ Αρτέτα ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πώς χάθηκε ο τίτλος της Πρέμιερ για το 2024, βλέπει και ξαναβλέπει στοιχεία κι επιδόσεις, αλλά η πραγματικότητα είναι τέτοια που έγραψε ότι η Σίτι θριάμβευσε ξανά...

Νέα ομάδα για τον Γιώργο Δώνη! Οσονούπω η ανακοίνωση...-ThemaSports
04/07 @ 13:50

Νέα ομάδα για τον Γιώργο Δώνη! Οσονούπω η ανακοίνωση...

Σύντομα ο Έλληνας τεχνικός θα βρίσκεται στον πάγκο της Αλ Καλίζ.

ΕΠΙΣΗΜΗ η ανανέωση του Τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - «Πλήρη ενότητα στο όραμα μας»-ThemaSports
04/07 @ 13:39

ΕΠΙΣΗΜΗ η ανανέωση του Τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - «Πλήρη ενότητα στο όραμα μας»

Επίσημη είναι η ανανέωση του συμβολαίου του Έρικ Τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Ολλανδό να υπογράφει μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Έκανε λόγο για πλήρη ταύτιση ιδεών, με τις βλέψεις για την επόμενη διετία να είναι υψηλές!

Ο Κριστιάνο αποφάσισε για το επόμενο Μουντιάλ: «Θέλει να είναι εκεί!»-ThemaSports
04/07 @ 12:13

Ο Κριστιάνο αποφάσισε για το επόμενο Μουντιάλ: «Θέλει να είναι εκεί!»

Μπορεί το 2026 να είναι 41 ετών, μπορεί να μην έχει σκοράρει… ακόμη στο τρέχον EURO, όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο φημολογείται πως θα εκπροσωπήσει την Πορτογαλία και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σε δύο έτη από τώρα!

Αυτή θα είναι η γαλαξιακή παρουσίαση του Εμπαπέ από τη Ρεάλ Μαδρίτης-ThemaSports
04/07 @ 12:00

Αυτή θα είναι η γαλαξιακή παρουσίαση του Εμπαπέ από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εντυπωσιακή παρουσίαση που έχει ετοιμάσει η Ρεάλ Μαδρίτης για τον Κιλιάν Εμπαπέ.

«Ήξερε τι θα γίνει στο Σαχτάρ - Σίτι»: Τεράστια ποινή αποκλεισμού στο «δεξί» χέρι του Κομπανί!-ThemaSports
04/07 @ 08:58

«Ήξερε τι θα γίνει στο Σαχτάρ - Σίτι»: Τεράστια ποινή αποκλεισμού στο «δεξί» χέρι του Κομπανί!

Βάσισε την καριέρα του στη Μάντσεστερ Σίτι, έγινε «δεξί» χέρι του Βινσέντ Κομπανί, βίωσε άνοδο και υποβιβασμό στην Premier League, προβλεπόταν να βρίσκεται στην Championship τη νέα σεζόν. Ωστόσο, ο Ρίτσαρντ Μπρέντις μοιάζει να… κατέστρεψε όσα «έχτιζε» τα τελευταία 11 χρόνια, καθώς κρίθηκε ένοχος για στοιχηματισμό, που σχετίζεται με και με ένα βράδυ στην… Ουκρανία!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ