Themasports

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ αποφασισμένος για την κούπα και χωρίς να χάσει σε κανένα σημείο το προβάδισμά του, επικράτησε 24-21 και προκρίθηκε στον τελικό Κυπέλλου χάντμπολ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Μπήκε αποφασισμένος από την αρχή του παιχνιδιού κόντρα στην ΑΕΚ, ήταν κυρίαρχος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πήρε την πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου Handball ο Ολυμπιακός (24-21).

Η ομάδα του Νίκου Γραμματικού δεν έχασε το προβάδισμα της σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση και τον Μπάουερ, ο οποίος ήταν φανταστικός κάτω από δοκάρια, πήρε τον... πρόωρο τελικό και φορτσάρει για την κούπα.

Δεν κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ ούτε στιγμή το σύνολο του Αλέξη Αλβανού, που έδειχνε μπλοκαρισμένο σε άμυνα και επίθεση από τους «ερυθρόλευκους».

Τον Δούκα θα αντιμετωπίσουν αύριο (9/5) στον τελικό οι Πειραιώτες, ενώ οι μάχες με τους «κιτρινόμαυρους» θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, με τους τελικούς της Handball Premier.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 4-1 μόλις στο 5ο λεπτό, με τους παίκτες των «ερυθρολεύκων» να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα λάθη αυτών της ΑΕΚ και να παίρνουν διαφορά τριών γκολ.

Στη συνέχεια, το σύνολο του Αλέξη Αλβανού αντέδρασε και έφτασε στο 5-3 με τους Ηλιόπουλο και Μαντάλινιτς, αλλά οι Πειραιώτες είχαν απάντηση και έφτασαν στο 7-3 με τους Μοντόρο και Δομπρή.

Σε εκείνο το σημείο οι άμυνες «έσφιξαν» και οι τερματοφύλακες έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους, καθώς το επόμενο γκολ ήρθε στο 20ό λεπτό από τον Μπάγιο.

Η ΑΕΚ, η οποία είχε μόλις τρία γκολ στα πρώτα 19 λεπτά, έκανε το 8-5 με δύο γκολ σε ένα λεπτό, ξαναμπαίνοντας δυνατά στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Γραμματικού έκαναν αμέσως το 10-5, με τον Λέμος να μειώνει σε 10-7 με δύο προσωπικά του τέρματα.

Στη συνέχεια, η «Ένωση» βρήκε ρυθμό και από το 11-7, έφτασε στο 11-9, με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα. Πρωταγωνιστές του πρώτου μέρους άμυνα και τερματοφύλακες, με το σκορ να είναι πολύ χαμηλό.

Με την αρχή του δευτέρου μέρους, η «Ένωση» συνέχισε από εκεί που το... άφησε στο τέλος του πρώτου και μείωσε ακόμη περισσότερο, φτάνοντας ακόμη και στο 13-12 με τον Μαντάλινιτς, από το 13-10. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός πάτησε το... γκάζι και έκανε το 16-12 με τρεις εύστοχες επιθέσεις στο 42’.

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε ποτέ να ξαναμπεί στο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει τη διαφορά του στο +4 (18-14), αλλά και στο +5 (21-16), επτά λεπτά πριν το φινάλε.

Οι παίκτες του Αλέξη Αλβανού έκαναν την ύστατη προσπάθεια στο φινάλε, αλλά ο χρόνος δεν ήταν επαρκής, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 24-21 και να προκρίνεται στον τελικό, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει αύριο (9/5) τον Δούκα.

Τα πεντάλεπτα: 4-1, 5-3, 6-3, 8-4, 10-5, 10-6, 11-9 (ημιχρ.), 13-10, 13-12, 16-13, 19-15, 21-18, 24-21.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γραμματικός): Κοτανίδης, Νιοκάς 1, Καραμπουρνιώτης 2, Παπαβασίλης 2, Κανδύλας 1, Μπάγιος 3, Παπαδόπουλος 1, Δομπρής 2, Mπουρζέ, Πασσιάς 2, Μοντόρο 5, Σλαβούλιτσα, Οστρούτσκο 1, Γκράτζαν 4, Μιχαηλίδης, Μπάουερ.

ΑΕΚ (Αλβανός): Μάτσκεβιτς, Αραμπατζής 1, Τικ 2, Ζίβκοβιτς, Μαντάλινιτς 8, Τσέπιτς 1, Αλμέιδα, Ηλιόπουλος 1, Παπαδιονυσίου 1, Λιάπης 1, Άρσιτς, Σόκολιτς, Τσιτομπί 2, Ρογκούλσκι, Λέμος 2, Κεδέρης 2.

Διαιτητές: Μπέτμαν- Τζαφερόπουλος, Δίλεπτα: 4-5, Πέναλτι: 1/1-0/1.

Πηγή: sport-fm.gr

Tags
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Γιάννης Αντωνίου -ThemaSports
02/07 @ 10:40

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Γιάννης Αντωνίου

Σπουδαίο επίτευγμα για τον νεαρό αθλητή μας

Αυλαία με ρεκόρ, όριο και… ΓΣΟ-ThemaSports
01/07 @ 16:26

Αυλαία με ρεκόρ, όριο και… ΓΣΟ

Με νικητή τον Γυμναστικό Σύλλογο τα Ολύμπια Λεμεσού και στις δύο κατηγορίες έπεσε το βράδυ της Κυριακής, 30 Ιουνίου 2024, η αυλαία των Medochemie Παγκύπριων Πρωταθλημάτων 105ο Ανδρών και 67ο Γυναικών, στο Εθνικό Στάδιο Στίβου – ΓΣΠ στη Λευκωσία.

 Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών: Ρεκόρ και όρια στην πρώτη μέρα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
30/06 @ 17:20

Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών: Ρεκόρ και όρια στην πρώτη μέρα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Με εντυπωσιακό τρόπο εκτυλίχθηκε η α΄ ημέρα των Medochemie Παγκύπριων Πρωταθλημάτων 105ο Ανδρών και 67ο Γυναικών, το βράδυ του Σαββάτου 29 Ιουνίου 2024, στο Εθνικό Στάδιο Στίβου-ΓΣΠ.

Στην οβάλ πίστα της Ολλανδίας η συνέχεια για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή-ThemaSports
28/06 @ 15:00

Στην οβάλ πίστα της Ολλανδίας η συνέχεια για τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή

Στην Ολλανδία, στην οβάλ πίστα Raceway Venray, συνεχίζεται η προσπάθεια του Βλαδίμηρου Τζιωρτζή, στον τέταρτο αγώνα της χρονιάς στο EURO NASCAR PRO, με την κούρσα της κατηγορίας να είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 30 Ιουνίου.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού προκρίθηκε η Πρεβολαράκη!-ThemaSports
27/06 @ 17:03

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού προκρίθηκε η Πρεβολαράκη!

Η Μαρία Πρεβολαράκη ως πρώτη επιλαχούσα, μιας και είχε την υψηλότερη βαθμολογία, έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Ο μόνος τρόπος για να λυθεί το ζήτημα με το 'Στέλιος Κυριακίδης' είναι μέσω δημόσιου διαγωνισμού»-ThemaSports
27/06 @ 13:23

«Ο μόνος τρόπος για να λυθεί το ζήτημα με το 'Στέλιος Κυριακίδης' είναι μέσω δημόσιου διαγωνισμού»

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ, Μαίρη Παπαμιλτιάδους.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ