Ο Γιώργος Μπαρτζώκας με την επικράτηση του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ έγινε ο 3ος πολυνίκης προπονητής στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ Betsson και μέσα από ο Γιώργος Μπαρτζώκας έγινε ο 3ος πολυνίκης προπονητής στην ιστορία του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» τους οδήγησε στην 123η νίκη τους στην Basket League και έτσι προσπέρασε σε αυτήν τη λίστα τον Γιάννη Σφαιρόπουλο που έχει 122 νίκες. Χρειάζεται παράλληλα ακόμη τρία παιχνίδια για να τον προσπεράσει και στη λίστα των αγώνων στον πάγκο του Ολυμπιακού αφού ο Μπαρτζώκας έχει 134 ενώ ο Σφαιρόπουλος έχει 136. 

Μπροστά στον νυν προπονητή του Ολυμπιακού και στις δύο λίστες είναι πλέον μόνο δύο θρύλοι των πάγκων, οι αείμνηστοι Γιάννης Ιωαννίδης και Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο «ξανθός» με 146 νίκες και 179 αγώνες –χωρίς να υπολογίζεται η σεζόν 1991-92, η πρώτη του στην ομάδα- και ο «Ντούντα» με 145 νίκες και και 176 αγώνες.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεπέρασε μέσα από το συγκεκριμένο παιχνίδι τον Γιάννη Σφαιρόπουλο σε μία ακόμη λίστα. Κοουτσάροντας για 210η φορά έγινε ο 9ος από καταβολής Α’ Εθνικής ενώ ο Θεσσαλονικιός κόουτς υποχώρησε στη 10η θέση έχοντας 209 ματς στους πάγκους της κατηγορίας.

Τέλος, ως προς τον Μπαρτζώκα, συμπλήρωσε χθες 10 νίκες σε 15 ματς απέναντι στην ΑΕΚ. Δύο με την Ολύμπια Λάρισας, δύο με το Μαρούσι, μία με τον Πανιώνιο και πέντε με τον Ολυμπιακό.

Ο Λαρεντζάκης στους 2.000 πόντους και τις 500+ ασίστ στο ίδιο απόγευμα

Το απόγευμα αυτό ήταν ξεχωριστό και για τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Πέραν του ότι συνετέλεσε καθοριστικά στη νίκη της ομάδας του, ο διεθνής γκαρντ έφτασε σε τρία πολύ ξεχωριστά, ατομικά επιτεύγματα…

*Με τους 14 πόντους που σημείωσε κόντρα στην πρώην ομάδα του, έφτασε τους 2.000 μέσα από τη 260ή εμφάνιση του στην Basket League. Ο Λαρεντζάκης έγινε ο 75ος που έφτασε σε αυτόν τον αριθμό στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93).

*Με τις δύο ασίστ που μοίρασε, έφτασε τις 500 και έχει μέσο όρο καριέρας τις 1,92.

*Με τους 14 πόντους του εξάλλου, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μπήκε στη 40άδα των σκόρερ του Ολυμπιακού στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έφτασε τους 554 και ξεπέρασε τον Ντεμάρκο Τζόνσον που είχε 553 στη σεζόν 2002-03.

Ανταγωνισμός Κάνααν-Πίτερς από τα 6,75

Στο ίδιο παιχνίδι Αϊζάια Κάνααν και Άλεκ Πίτερς συμπλήρωσαν τις 100 προσπάθειες για τρεις πόντους στο ελληνικό Πρωτάθλημα και μέσα από αυτό το γεγονός φαίνεται να προκύπτει ένας άτυπος ανταγωνισμός μεταξύ των δύο Αμερικανών.

Ο Κάνααν στους 18 αγώνες που έχει παίξει στην κατηγορία έχει 48/100 ενώ ο Πίτερς στους 32 αγώνες του, μέτρησε 45/100 τρίποντα, επιδόσεις δηλαδή εξαιρετικά κοντινές. Ο Πίτερς εξάλλου με τους 16 πόντους που είχε στο ντέρμπι, έγινε ο 81ος στην ιστορία του Ολυμπιακού που έφτασε τους 300 πόντους.

Ο Αμερικανός φόργουορντ παράλληλα έφτασε και στην ισοφάριση του ρεκόρ καριέρας του στα ριμπάουντ. Μάζεψε οχτώ όσα είχε στο ματς της 12ης αγωνιστικής του περσινού Πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα Carna.

Ο Άλεκ Πίτερς εξάλλου, είναι ο μόνος παίκτης που είχε και στις δύο πρώτες αγωνιστικές 15+ πόντους χωρίς να κάνει στατιστικό λάθος. Είχε 16 κόντρα στην ΑΕΚ Betsson και 15 στο ματς με τον Άρη Midea μένοντας στο 0 στα λάθη.

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο, ο Κώστας Παπανικολάου σκαρφάλωσε μία θέση στη λίστα των παικτών με τα περισσότερα εύστοχα δίποντα στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Basket League. Είχε πέντε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ Betsson (5/6) και φτάνοντας τα 515 έγινε ο 6ος της σχετικής λίστας. Για να συμβεί αυτό ξεπέρασε τον Γιάννη Μπουρούση που μέτρησε 513 εύστοχα δίποντα στη πενταετία 2006-11.

*Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση ριμπάουντ στο φετινό Πρωτάθλημα, μεταξύ εκείνων που έμειναν χωρίς στατιστικό λάθος (9). Περισσότερα είχε μόνον ο Ρομέλο Ουάιτ της Καρδίτσας Ιαπωνική στο παιχνίδι που εξελισσόταν ουσιαστικά την ίδια ώρα στην Πάτρα (10).

*Σε ομαδικό επίπεδο, ο Ολυμπιακός εκτέλεσε με το χαμηλότερο ποσοστό βολών των πρώτων 11 αγώνων του Πρωταθλήματος. Είχε 52,94% με 9/17.

Τελευταία Videos
sdna.gr
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσημο: Για άλλα πέντε χρόνια στη Ρεάλ ο Ταβάρες-ThemaSports
05/07 @ 13:45

Επίσημο: Για άλλα πέντε χρόνια στη Ρεάλ ο Ταβάρες

Ο Έντι Ταβάρες υπέγραψε ως το 2029 στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Παναθηναϊκός AKTOR: Εξετάζει την περίπτωση του Ντάριο Σάριτς ο Αταμάν-ThemaSports
05/07 @ 13:35

Παναθηναϊκός AKTOR: Εξετάζει την περίπτωση του Ντάριο Σάριτς ο Αταμάν

Ο Παναθηναϊκός AKTOR συνεχίζει την αναζήτησή του για έναν ψηλό, με τον Ντάριο Σάριτς (30 χρονών, 2.08 μέτρα) να βρίσκεται πλέον στην λίστα των "πράσινων" και τον Εργκίν Αταμάν να εξετάζει την περίπτωσή του.

Στο νοσοκομείο για μαγνητική ο Κώστας Αντετοκούνμπο-ThemaSports
05/07 @ 00:13

Στο νοσοκομείο για μαγνητική ο Κώστας Αντετοκούνμπο

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο πήγε στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε μαγνητική, όπως δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα της Ελλάδας με την Αίγυπτο.

Άνετη νίκη χωρίς Αντετοκούνμπο με Αίγυπτο και… έφυγε για «τελικούς»-ThemaSports
04/07 @ 22:46

Άνετη νίκη χωρίς Αντετοκούνμπο με Αίγυπτο και… έφυγε για «τελικούς»

Ένα… χαλαρό βράδυ είχε η Εθνική ομάδα νικώντας με 93-71 την Αίγυπτο στο κατάμεστο ΣΕΦ και εξασφαλίζοντας τυπικά την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο του Προολυμπιακού Τουρνουά. Πλέον ετοιμάζεται για τον πρώτο από τους… έναν συν έναν τελικούς, το Σάββατο στις 17:30 απέναντι στην Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς, ελπίζοντας πως θα βρεθεί την Κυριακή στον τελικό κόντρα στο νικητή του Κροατία-Δομινικανή Δημοκρατία (Σάββατο, 21:00).

Νίκησε το Καμερούν, προκρίθηκε κι η Βραζιλία-ThemaSports
04/07 @ 22:41

Νίκησε το Καμερούν, προκρίθηκε κι η Βραζιλία

Στα ημιτελικά του προ-Ολυμπιακού τουρνουά της Ρίγα βρίσκονται από την Πέμπτη Καμερούν και Βραζιλία. Οι Αφρικανοί επικράτησαν της «σελεσάο» 77-74 σε ένα συναρπαστικό ματς για την τρίτη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου, όμως αμφότερες οι ομάδες πήραν την πρόκριση.

«Ο Νικ την δίνει, ο Γιάννης καρφώνει, η Εθνική θα είναι στους Ολυμπιακούς»: Η φάση που… θέλουμε να δούμε ξανά! -ThemaSports
04/07 @ 08:58

«Ο Νικ την δίνει, ο Γιάννης καρφώνει, η Εθνική θα είναι στους Ολυμπιακούς»: Η φάση που… θέλουμε να δούμε ξανά!

Φάση που θέλουμε να δούμε ξανά, μία δυάδα που ξέρει να συνεργάζεται και να προσφέρει θέαμα. Νικ Καλάθης και Γιάννης Αντετοκούνμπο, part 1 για την Ελλάδα…

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ