Γιάννης Ιωάννου

Συνέχισε και την 22η αγωνιστική την ξέφρενη πορεία της η ΑΕΚ, επικρατώντας της Ομόνοιας με ανατροπή και τώρα έχει μπροστά της ίσως το δυσκολότερο ντέρμπι απ΄ όλα, αφού θα αντιμετωπίσει τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ για την 23η αγωνιστική!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένα ματς που μπορεί να χαρακτηριστεί και κρας τεστ τίτλου, απέναντι στην... τελευταία ομάδα που τους κέρδισε, στις 5 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής, πριν από... σχεδόν έναν ολόκληρο γύρο!

Σε αυτά τα 12 παιχνίδια από τότε, η ομάδα της Λάρνακας έσπασε τα... κοντέρ, αφού πέτυχε 10 νίκες και έφερε δύο ισοπαλίες και από εκεί που ήταν αουτσάιντερ στη μάχη για μία θέση στην εξάδα, πλέον δικαιούται να κάνει όνειρα ακόμα και για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ είναι κρίσιμο, παρότι υπάρχει ακόμα δρόμος στο πρωτάθλημα. Όμως αν η ΑΕΚ ηττηθεί, η διαφορά θα πάει στο -9 από την κορυφή και δύσκολα μπορεί να καλυφθεί τέτοια διαφορά από τον φετινό ΑΠΟΕΛ, αν και με τη φόρα που εχει πάρει η ΑΕΚ με τον Ραν Μπεν Σιμόν στον πάγκο, τίποτα δεν αποκλείουμε...

Πάντως, ακόμα και η ισοπαλία θα είναι θετικό αποτέλεσμα, αφού θα διατηρήσει τη μεταξύ τους διαφορά στους έξι πόντους και δεν νομίζουμε να... χαλαστούν οι «κιτρινοπράσινοι» σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όμως, αν η ομάδα του Ραν Μπεν Σιμόν πάρει το τρίποντο, θα αποκτήσει τεράστια δυναμική ενόψει της συνέχειας και θα είναι το ιδανικότερο ψυχολογικό «ντοπάρισμα» για τα επόμενα τρία ντέρμπι που ακολουθούν μέχρι το τέλος του Β' γύρου κόντρα σε Απόλλων, ΑΕΛ και Ανόρθωση, όπου θα έχει μία ακόμα ευκαιρία για βαθμολογική «εκτόξευση» πριν την έναρξη των πλέι-οφ, όπου θα έχει δέκα αγωνιστικές στην τελική ευθεία... φουλ του ντέρμπι!

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Τα στιγμιότυπα του φιλικού-ThemaSports
04/07 @ 10:32

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Τα στιγμιότυπα του φιλικού

Δείτε τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ που σημειώθηκαν στη φιλική αναμέτρηση της ΑΕΚ απέναντι στον ΠΑΟΚ... 

Φεράντο: «Καλό τεστ για να βγάλουμε συμπεράσματα»-ThemaSports
03/07 @ 21:51

Φεράντο: «Καλό τεστ για να βγάλουμε συμπεράσματα»

Ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ, Χουάν Φεράντο παραχώρησε δηλώσεις μετά τη φιλική ήττα με 2-1 από τον ΠΑΟΚ.

Ξεκίνησε να «πυροβολεί»-ThemaSports
03/07 @ 22:30

Ξεκίνησε να «πυροβολεί»

Το πρώτο του ανεπίσημο γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ πέτυχε ο Έντσο Καμπρέρα, στη φιλική ήττα από τον ΠΑΟΚ με 2-1.

Η ενδεκάδα του Χουάν Φεράντο για το δυνατό φιλικό κόντρα στον ΠΑΟΚ-ThemaSports
03/07 @ 18:21

Η ενδεκάδα του Χουάν Φεράντο για το δυνατό φιλικό κόντρα στον ΠΑΟΚ

Δείτε την αρχική ενδεκάδα που επέλεξε ο προπονητής της ΑΕΚ, Χουάν Φεράντο, για το αποψινό (19:00) δυνατό φιλικό παιχνίδι στην Ολλανδία με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ:

Δύσκολο ξεκίνημα για την ΑΕΚ-ThemaSports
03/07 @ 12:00

Δύσκολο ξεκίνημα για την ΑΕΚ

Η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος δεν έφερε «εύκολο» πρόγραμμα για την ΑΕΚ στο ξεκίνημα...

ΑΕΚ: Μετράει δυνάμεις κόντρα στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ-ThemaSports
03/07 @ 09:48

ΑΕΚ: Μετράει δυνάμεις κόντρα στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ

Απόψε (19:00) στην Ολλανδία, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ σε ένα πολύ δυνατό τεστ, στο οποίο ο Χουάν Φεράντο θα βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της συνέχειας.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ