Η Λάτσιο ήταν άριστα στημένη, μπλόκαρε την νωθρή Μπάγερν και με πέναλτι του Ιμόμπιλε επικράτησε 1-0 στο «Ολίμπικο» για να πάρει προβάδισμα πρόκρισης, ενόψει της ρεβάνς στο Μόναχο.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αν νόμιζε κανείς πως η Λάτσιο θα αποτελέσει ένα εύκολο εμπόδιο για την Μπάγερν Μονάχου στους «16» του Champions League, μάλλον λάθος θα έκανε.

Αυτό αποδείχτηκε και στο χορτάρι του «Ολίμπικο», με την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι να είναι εξαιρετικά στημένη και να μπλοκάρει τους Βαυαρούς, φτάνοντας σε μια σπουδαία νίκη με 1-0.

Η απερίσκεπτη ενέργεια του Ουπαμεκανό, ο οποίος «δώρισε» το πέναλτι στους γηπεδούχους αλλά και το αριθμητικό πλεονέκτημα αφού αποβλήθηκε για σκαριά στον αστράγαλο του Ίσακσεν, έφερε και το μοναδικό γκολ που πέτυχε ο… ιστορικός αρχηγός των «λατσάλι», Τσίρο Ιμόμπιλε.

Στις 5 Μαρτίου η ρεβάνς στην «Allianz Arena», με την Μπάγερν να μην είναι καλά και να δέχεται το ένα στραπάτσο μετά το άλλο.

Καλείται πλέον να βγάλει χαρακτήρα για να μην αποχαιρετήσει από τόσο νωρίς της διοργάνωση, με τη Λάτσιο να ζει αυτή τη μεγάλη στιγμή μέχρι την… επόμενη!

Τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα είχε η Μπάγερν στο πρώτο ημίχρονο και πίεζε συνεχώς την αντίπαλη εστία, με τη Λάτσιο να ψάχνεται κυρίως στην κόντρα. Παρόλα αυτά, οι Ιταλοί ήταν εξαιρετικά στημένοι στο γήπεδο και δεν απειλούνταν με μεγάλη συχνότητα, κρατώντας μακριά από την εστία του Προβεντέλ κυρίως τον Χάρι Κέιν.

Κάπως έτσι, με την πάροδο του χρόνου και με τη Λάτσιο να έχει γρήγορο transition, ήρθε και η πρώτη ευκαιρία που άνηκε στην ομάδα του Σάρι στο 22ο λεπτό, με τον Μάρουσιτς να σπάει ωραία στον Λουίς Αλμπέρτο, εκείνος να κάνει ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ!

Στο 32’ οι Γερμανοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, με τον Σανέ να κάνει ένα πολύ ωραίο δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά από την εστία του Προβεντέλ. Λίγο αργότερα δε, ο Μουσιάλα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά το τελείωμά του πέρασε πάνω από την εστία! Και ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους, με το 0-0 να είναι το αποτέλεσμα.

Με μεγαλύτερο θράσος μπήκε στο δεύτερο μέρος η Λάτσιο, δείχνοντας διάθεση να διεκδικήσει τις πιθανότητές της για να πάρει κάτι καλύτερο από το 0-0. Προειδοποίησαν στο 48ο λεπτό όταν ο Λουίς Αλμπέρτο έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Ίσακσεν, ο οποίος πλάσαρε όμως πάνω στον Νόιερ. Η Μπάγερν ήταν μπλοκαρισμένη, δεν έβρισκε χώρους να απειλήσει και η κυκλοφορία της ήταν πολύ αργή.

Αυτό το εκμεταλλευόταν η ομάδα του Σάρι που ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, με αποτέλεσμα σε μία από αυτές να κερδίσει πέναλτι και το αριθμητικό πλεονέκτημα: Ήταν το 67’ όταν ο Ιμόμπιλε έσπασε στον Ίσακσεν, αυτός πλάσαρε αλλά ο Ουπαμεκανό ταυτόχρονα τον βρήκε με τις τάπες στον αστράγαλο. Πέναλτι, αποβολή για τον Γάλλο στόπερ και ο Ιμόμπιλε δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-0 μέσα σε πανζουρλισμό στο… καυτό «Ολίμπικο».

Όλα πήγαιναν ρολόι για το σύνολο του Σάρι, ο οποίος από τον πάγκο ζούσε το παιχνίδι ιδιαίτερα έντονα και με μεγάλη αγωνία όπως κάθε φορά. Οι δύο προπονητές έκαναν τις κινήσεις τους από τον πάγκο, θέλοντας να βάλουν το… χεράκι τους. Ό,τι και να έκανε ο Τούχελ δεν του έβγαινε, έχοντας και ποδοσφαιριστή λιγότερο στο χορτάρι, με τους Βαυαρούς να μην έχουν φάση ως το φινάλε, πέφτοντας πάνω στην εξαιρετική Λάτσιο.

Μάλιστα, αν οι γηπεδούχοι ήταν πιο προσεκτικοί και λιγότερο φλύαροι στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, θα μπορούσαν να βρουν και ένα δεύτερο γκολ. Κάτι που δεν ήρθε, αλλά το 1-0 τους δίνει το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς και οι Γερμανοί έχουν να ανέβουν ένα βουνό…

MVP: Θα ήταν κρίμα να ξεχωρίσουμε κάποιον ποδοσφαιριστή της Λάτσιο μετά από αυτή την τεράστια υπερπροσπάθεια που έκαναν στο χορτάρι του «Ολίμπικο» για να έρθει μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του συλλόγου. Γι’ αυτό και θα δώσουμε το βραβείο στον αρχιτέκτονα της συγκεκριμένης επιτυχίας, τον Μαουρίτσιο Σάρι, ο οποίος έδωσε ρεσιτάλ από τον πάγκο, αποδεικνύοντας πως είναι ένας ιδιαίτερα ικανός προπονητής.

Λάτσιο (Μαουίτσιο Σάρι): Προβεντέλ, Χισάι (60’ Λατσάρι), Χίλα (81’ Πάτρικ), Ρομανιόλι, Μάρουσιτς, Κατάλντι, Γκεντουζί, Λουίς Αλμπέρτο (81’ Καμάντα), Ιμόμπιλε (74’ Καστελάνος), Ίσακσεν (74’ Πέδρο), Φελίπε Άντερσον.

Μπάγερν Μονάχου (Τόμας Τούχελ): Νόιερ, Μαζράουι, Κιμ, Ουπαμεκανό, Γκερεϊρό, Κίμιχ, Γκορέτσκα (73’ Ντε Λιχτ), Μίλερ (81’ Τσούπο-Μοτίνγκ), Σανέ (81’ Τελ), Μουσιάλα, Κέιν.

Πηγή: sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαδριλένικη κυριαρχία: Κορυφαίος της χρονιάς στο Champions League ο Βινίσιους - Τέσσερις παίκτες στην κορυφαία 11άδα-ThemaSports
03/06 @ 15:50

Μαδριλένικη κυριαρχία: Κορυφαίος της χρονιάς στο Champions League ο Βινίσιους - Τέσσερις παίκτες στην κορυφαία 11άδα

Παίκτης της χρονιάς στο Champions League αναδείχθηκε ο Βινίσιους, ενώ νέος παίκτης ο Τζουντ Μπέλιγχαμ. Τέσσερις παίκτης της «βασίλισσας» στην κορυφαία ενδεκάδα της διοργάνωσης.

«Ή όλοι μας στο γήπεδο ή κανένας»: Ο οπαδός της Ντόρτμουντ που έδειξε τη δύναμη της (πραγματικής) φιλίας (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
03/06 @ 13:58

«Ή όλοι μας στο γήπεδο ή κανένας»: Ο οπαδός της Ντόρτμουντ που έδειξε τη δύναμη της (πραγματικής) φιλίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Καταλαβαίνεις από τον τόνο της φωνής του και τις ανάσες που φροντίζει να παίρνει, πως συγκινείται όταν μιλάει για την ομάδα του. Έκανε το ταξίδι στο Λονδίνο δίχως να καταφέρει να βρει εισιτήριο στο «Γουέμπλεϊ». Παρ’ όλα αυτά, όταν βρήκε την ευκαιρία, έβαλε πάνω απ’ όλα τη χαρά της παρακολούθησης του τελικού με τους φίλους του κι όχι μόνος του στην εξέδρα.

ΦΙΕΣΤΑ σε όλη την Μαδρίτη για το 15ο Champions League της Ρεάλ! (8 ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
03/06 @ 08:15

ΦΙΕΣΤΑ σε όλη την Μαδρίτη για το 15ο Champions League της Ρεάλ! (8 ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ρεάλ πανηγύρισε την κατάκτηση του 15ου Champions League της ιστορίας της, με τον κόσμο να στήνει πάρτι από το Δημαρχείο, μέχρι την Θιμπέλες και το Σαντιάγκο Μπερναμπέου.

Η μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου: Μόνη της η Ρεάλ Μαδρίτης και... κυριολεκτικά, όλοι οι άλλοι μαζί!-ThemaSports
02/06 @ 18:10

Η μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου: Μόνη της η Ρεάλ Μαδρίτης και... κυριολεκτικά, όλοι οι άλλοι μαζί!

Εννέα στους εννέα τελικούς. Ποτέ ήττα σε αυτό το σημείο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, από την στιγμή που ονομάστηκε... Champions League. Μία κατάκτηση ανά μία τριετία. Η Ρεάλ Μαδρίτης το έκανε ξανά. Η «βασίλισσα» πίσω στον θρόνο της. Και μην ξεχνάμε κάτι. Έφτασε τα 15 τρόπαια. Όσα και η Premier League. Και τρία περισσότερα τουλάχιστον, από κάθε... χώρα!

Ακόμη πιο ΒΑΤΟΣ ο δρόμος του ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ λόγω... Ρεάλ!-ThemaSports
02/06 @ 16:57

Ακόμη πιο ΒΑΤΟΣ ο δρόμος του ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ λόγω... Ρεάλ!

Πώς η κατάκτηση του Champions League από τη Ρεάλ βοήθησε τον ΠΑΟΚ και το δρόμο του για το League Phase.

Ντόρτμουντ-Ρεάλ Μαδρίτης: «Αστεράτη» έκπληξη ή ακόμα ένα… διαμάντι στο στέμμα της «Βασίλισσας»;-ThemaSports
01/06 @ 08:53

Ντόρτμουντ-Ρεάλ Μαδρίτης: «Αστεράτη» έκπληξη ή ακόμα ένα… διαμάντι στο στέμμα της «Βασίλισσας»;

Μεγάλο ραντεβού στο «Γουέμπλεϊ», με τις Ρεάλ Μαδρίτης και Ντόρτμουντ να κοντράρονται στον τελικό του Champions League! Επιβεβαίωση του τίτλου του φαβορί ή έκληξη; Σέντρα στις 22:00.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ