Ο Απόλλωνας πήρε αυτό που ήθελε στον εξ αναβολής αγώνα κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΛ και προκρίθηκε στους «8», εκεί όπου θα κοντραριστεί με την ΑΕΚ στο «Αλφαμέγα», σε μονό παιχνίδι που θα κρίνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Θεωρητικά, η Λεμεσιανή ομάδα έχει το προβάδισμα, αφού θα παίξει στην έδρα της μπροστά στο ένθερμο κοινό της, όμως φέτος παραδόξως, παρά το ότι οι «Φυγάδες» κάνουν το «Αλφαμέγα» καυτή έδρα, αυτό δεν είχε θετική επίδραση στην ομάδα τους στον αγωνιστικό χώρο στο πρωτάθλημα, αφού μετά την ολοκλήρωση της Α' φάσης, ο απολογισμός στα ντέρμπι είναι καλύτερος εκτός έδρας παρά εντός!

Συγκεκριμένα, στο «Αλφαμέγα» κόντρα στις ομάδες με τις οποίες έδωσε μάχη για την εξάδα, οι «κυανόλευκοι» είχαν τα εξής αποτελέσματα (σ.σ. δεν υπολογίσαμε τα παιχνίδια με τον Άρη λόγω κοινής έδρας):

ΕΝΤΟΣ

9η αγωνιστική: Απόλλων-Πάφος FC 0-3

11η αγωνιστική: Απόλλων-ΑΕΚ 0-1

12η αγωνιστική: Απόλλων-Ανόρθωση 0-1

17η αγωνιστική: Απόλλων-ΑΠΟΕΛ 2-2

23η αγωνιστική: Απόλλων-Ομόνοια 1-2

ΕΚΤΟΣ

4η αγωνιστική: ΑΠΟΕΛ-Απόλλων 1-1

10η αγωνιστική: Ομόνοια-Απόλλων 2-0

22η αγωνιστική: Πάφος FC-Απόλλων 1-1

24η αγωνιστική: ΑΕΚ-Απόλλων 1-2

25η αγωνιστική: Ανόρθωση-Απόλλων 2-0

- Όπως βλέπουμε, στο «Αλφαμέγα» η Λεμεσιανή ομάδα είχε απολογισμό τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία, ενώ εκτός έδρας τα πήγε καλύτερα, αφού μέτρησε μία νίκη, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες.

Βέβαια, αυτό δεν λέει κάτι ενόψει του αγώνα της 29ης Φεβρουαρίου, αφού είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι και τα στατιστικά δεν παίζουν μπάλα, όμως έχουν τη δική τους σημασία.

Μένει να δούμε αν το βράδυ της επόμενης Πέμπτης θα... σπάσει το αρνητικό «κυανόλευκο» σερί ή αν θα συνεχιστεί στο κύπελλο αυτή τη φορά. Σε τέτοια περίπτωση, δεν θα είναι λίγοι εκείνοι που θα πουν ότι θα ήταν καλύτερα για τον Απόλλωνα η κληρωτίδα να τον έστελνε στην «Αρένα» για να κυνηγήσει την πρόκριση, εκεί όπου πρόσφατα κέρδισε την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και της έσπασε το αήττητο σερί...

Υ.Γ.: Επειδή στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και οι... αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί να κρίνουν ένα παιχνίδι, ο γηπεδούχος σε αυτό το μεγάλο και αμφίρροπο ζευγάρι, αλλά και γενικά σε όλα τα ντέρμπι, θα πρέπει να έχει έγνοια και άγχος μην τυχόν και βρεθεί έστω και ένας ανεγκέφαλος που θα ρίξει στο γήπεδο κροτίδα, φωτοβολίδα ή άλλο αντικείμενο και σημαδέψει κάποιον, κάνοντας τεράστια ζημιά στην ομάδα του. Ας ελπίσουμε για το καλό του Κυπριακού ποδοσφαίρου, να μη γίνουμε «μάρτυρες» νέων τραγελαφικών καταστάσεων, γιατί τον τελευταίο καιρό η κατάσταση έφτασε στο... απροχώρητο.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κάτοικος... Κολοσσίου και με τη βούλα ο Μπαραόνα!-ThemaSports
05/07 @ 18:07

Κάτοικος... Κολοσσίου και με τη βούλα ο Μπαραόνα!

Την οριστικοποίηση της συμφωνίας με τον Κάρλος Μπαραόνα, ο οποίος πέρασε με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, ανακοίνωσε ο Απόλλωνας.

Παρουσιάζει τον Αντριάν Γκούλα ο Απόλλωνας-ThemaSports
05/07 @ 16:51

Παρουσιάζει τον Αντριάν Γκούλα ο Απόλλωνας

Με μία λιτή ανακοίνωση, ο Απόλλωνας ενημερώνει τα ΜΜΕ, αλλά και τον κόσμο του, ότι το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης (10/07, 16:00), θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου, τον νέο προπονητή της ομάδας, Αντριάν Γκούλα.

Κυκλοφόρησε το επετειακό τεύχος του επίσημου περιοδικού του Απόλλωνα με συνέντευξη Άντρου Χριστοδούλου-ThemaSports
04/07 @ 13:28

Κυκλοφόρησε το επετειακό τεύχος του επίσημου περιοδικού του Απόλλωνα με συνέντευξη Άντρου Χριστοδούλου

Ο Απόλλωνας ενημερώνει τον κόσμο του ότι το επετειακό και συλλεκτικό τεύχος (157) του επίσημου περιοδικού «ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΣ», κυκλοφορεί από σήμερα Πέμπτη (04/07) online και δωρεάν...

Κιρζης: «Κομμάτι της κουλτούρας της Λεμεσού ο Απόλλωνας - Ποτέ δεν λυγίζει»-ThemaSports
04/07 @ 13:15

Κιρζης: «Κομμάτι της κουλτούρας της Λεμεσού ο Απόλλωνας - Ποτέ δεν λυγίζει»

Ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζης, έστειλε μήνυμα στον κόσμο της ομάδας, μέσω του επετειακού τεύχους του περιοδικού των «κυανολεύκων» για τα 70 χρόνια ζωής του συλλόγου.

ΑΠΟΛΛΩΝΙΣΤΑΣ ο Jaromír Zmrhal-ThemaSports
04/07 @ 10:28

ΑΠΟΛΛΩΝΙΣΤΑΣ ο Jaromír Zmrhal

Και επίσημα στον Απόλλωνα ο Jaromír Zmrhal

Ο μαθημένος στους τίτλους Ζμρχάλ και η «εξαίρεση» του Γκούλα… -ThemaSports
04/07 @ 08:29

Ο μαθημένος στους τίτλους Ζμρχάλ και η «εξαίρεση» του Γκούλα…

Εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος, ότι ο 30χρονος Τσέχος διεθνής Γιάρομιρ Ζμρχάλ (δύσκολο στην προφορά το επώνυμο του) αποτελεί προσωπική επιλογή του νέου προπονητή του Απόλλωνα Άντριαν Γκούλα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ