Ο προπονητής της Εθνικής Φούτσαλ, Άθως Στυλιανού, μίλησε στον Super Sport 104.0.

Ακολουθήστε μας στο Google news

 

Για το Φούτσαλ στην Κύπρο που αιμορραγεί και τους στόχους στο τουρνουά: «Το Φούτσαλ στην Κύπρο αιμορραγεί. Όποιος δεν βλέπει αυτή την πραγματικότητα, εθελοτυφλεί. Με τους παίκτες είπαμε πως είναι μια τεράστια ευκαιρία να κρατήσουμε στη ζωή το Κυπριακό Φούτσαλ. Μελετώντας τους αντιπάλους, ήταν ένας ισορροπημένος όμιλος. Κάθε παιχνίδι είπαμε θα επιδιώκουμε τη νίκη. Καταφέραμε να πετύχουμε 2 νίκες. Ήταν ευχάριστο που η πρόκριση ήρθε πριν το ματς της Παρασκευής. Τώρα έχουμε ως στόχο την πρώτη θέση, που όμως δεν υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα».

Για το αυριανό ματς με την Ανδόρρα: «Είναι όλα τα παιχνίδια πολύ κλειστά. Είναι λεπτές οι ισορροπίες για τον αυριανό αγώνα. Η Ανδόρρα παρόλο που είναι ένα μικρό κράτος, ανήκει στην Ιβηρική Χερσόνησο και έχει καταβολές από Ισπανία και Πορτογαλία. Παίζει σωστό φούτσαλ. Είναι 50-50 οι πιθανότητές».

Για τους μαθητές που παρακολουθήσαν από κοντά τον αγώνα: «Αυτό που συνέβη για τα Κυπριακά δεδομένα είναι πρωτοφανές. Η κίνηση της ΚΟΠ να γίνουν τα ματς πρωί και σε συνεργασία με το Υπουργείο, είχε εξαιρετικό αποτέλεσμα. Η βοήθεια των παιδιών ήταν καταπληκτική. Ευχαριστούμε δημόσια όσους ήρθαν».

Για τον άθλο της Εθνικής και το πρόβλημα με τις άδειες των φουτσαλιστών: «Αυτή τη στιγμή είχα στην διάθεση μου για μια βδομάδα τους φουτσαλιστές για να τους προετοιμάσω για τους αγώνες. Ένα μπράβο στους φουτσαλιστές. Από Δεκέμβριο θα έχουμε μέσα σε μια βδομάδα δυο παιχνίδια. Οι παίκτες θα πρέπει να εξασφαλίσουν μια βδομάδα άδεια από τις δουλειές τους. Δεν μπορεί κανείς να ξέρει αν θα είναι μαζί μας. Δεν ξέρουμε τί γίνεται στο Φούτσαλ. Αυτό που πετυχαίνει η Εθνική είναι άθλος. Η Εθνική πέτυχε 3η πρόκριση μέσα σε 4 χρόνια. Χίλια μπράβο σε όλους».

Ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις: «Για την ΚΟΠ, για χίλιους λόγους έχει ως προτεραιότητα το ανοικτό ποδόσφαιρο. Το φούτσαλ ψυχορραγεί. Πρέπει να γίνει κάτι. Όλοι οι σοβαροί εμπλεκόμενοι οφείλουν να καταθέσουν λύσεις. Αν στο επόμενο πρωτάθλημα κατεβούν 3 ομάδες, να μας πουν τί πρέπει να κάνει η Εθνική φούτσαλ;».

Για τα προβλήματα που υπάρχουν και η μείωση των ξένων: «Η μείωση ξένων ποδοσφαιριστών για να προσελκύσουμε νέους παίκτες. Δεν υπάρχει πρωτάθλημα Κ19. Τίποτα δεν υπάρχει. Επειδή έχουμε πετύχει ένα άθλο, στην φάση του Main Round που θα παίξουμε με μεγαθήρια, ορισμένοι θα έρθουν να κάνουν κριτική. Εμείς θέλουμε να πάρουμε το χειροκρότημα για αυτή την υπερ-προσπάθεια. Το αξίζουν τα παιδιά. Εμείς θα τα δώσουμε όλα».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών για τα ματς με Λιθουανία και Λευκορωσία-ThemaSports
04/07 @ 15:58

Η προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών για τα ματς με Λιθουανία και Λευκορωσία

Σε ρυθμούς επίσημων υποχρεώσεων η Εθνική μας ομάδα Γυναικών με δύο παιχνίδια που θα διεξαχθούν εντός Ιουλίου.

Δεν το κουνάει από την Εθνική Ιταλίας ο Μπουφόν-ThemaSports
03/07 @ 21:00

Δεν το κουνάει από την Εθνική Ιταλίας ο Μπουφόν

Η Εθνική Ιταλίας θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος αποφάσισε εν τέλει να μην αποχωρήσει από την ομάδα, με τον ίδιο να δηλώνει χαρούμενος που του δίνεται αυτή η ευκαιρία.

Τα ζευγάρια των «8» στο Κόπα Αμέρικα-ThemaSports
03/07 @ 08:28

Τα ζευγάρια των «8» στο Κόπα Αμέρικα

Δείτε τα ζευγάρια για τα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα.

ΦΡΕΝΑΡΕ τη Βραζιλία και την έστειλε στην Ουρουγουάη η Κολομβία - Νίκη χωρίς αντίκρισμα για Κόστα Ρίκα-ThemaSports
03/07 @ 08:17

ΦΡΕΝΑΡΕ τη Βραζιλία και την έστειλε στην Ουρουγουάη η Κολομβία - Νίκη χωρίς αντίκρισμα για Κόστα Ρίκα

Ισόπαλες 1-1 ήρθαν Βραζιλία και Κολομβία στην αυλαία του 4ου ομίλου του Κόπα Αμέρικα.

Η ιστορία των αγώνων της Εθνικής Κύπρου - Το παιχνίδι κόντρα στην Πολωνία το 1977-ThemaSports
02/07 @ 22:57

Η ιστορία των αγώνων της Εθνικής Κύπρου - Το παιχνίδι κόντρα στην Πολωνία το 1977

Προκριματική Φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου 1978, χρονικά πέμπτος αγώνας για την Εθνική μας.

Έγραψε ιστορία ο Καναδάς, πέρασε με 3Χ3 η Αργεντινή-ThemaSports
30/06 @ 08:20

Έγραψε ιστορία ο Καναδάς, πέρασε με 3Χ3 η Αργεντινή

Ο Καναδάς βρέθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στο Copa America και μετά το 0-0 με την Χιλή προκρίθηκε στα προημιτελικά. Τρίτη νίκη με Λαουτάρο για την Αργεντινή 2-0 το Περού του Κάλενς.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ