Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε αποδράσει με σπουδαία νίκη από το «Καμπ Νόου» και ο Κριστιάνο Ρονάλντο χάρισε έναν από τους πιο εμβληματικούς πανηγυρισμούς όλων των εποχών.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ήταν η εποχή που το παγκόσμιο ποδόσφαιρο κινούνταν σε ώρα… Ισπανίας και οι λόγοι ήταν εύλογοι και προφανείς. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης αποτελούσαν το απόλυτο δίπολο εκείνης της περιόδου, καθώς εκτός από την κληρονομιά που φέρουν οι φανέλες των δύο ομάδων, υπήρχαν και οι κορυφαίες προσωπικότητες.

Οι δύο κορυφαίοι προπονητές, Πεπ Γκουαρδιόλα και Ζοσέ Μουρίνιο, διασταύρωναν τα ξίφη τους σε μια κόντρα που πολλές φορές ξέφευγε κατά πολύ τα όρια της… ευγένειας, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν στην απόλυτη ακμή τους και πραγματικά το να τους παρακολουθεί κάποιος στο ίδιο γήπεδο ήταν μια απόλαυση, ενώ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης αποτελούσαν μαζί μία… μεικτή κόσμου και μια μικρή ανάγνωση των ρόστερ μπορεί να πείσει και τους πιο δύσπιστους.

Ντάνι Άλβες, Πικέ, Φάμπρεγας, Πουγιόλ, Τσάβι, Ινιέστα, Βίγια, Σάντσες, Μασεράνο, Μπουσκέτς από τη μία και από την άλλη υπήρχαν οι Κασίγιας, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μπενζεμά, Οζίλ, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Ιγκουαΐν, Ντι Μαρία. Κι όλοι αυτοί στην πιο παραγωγική τους ηλικία.

Πριν από ακριβώς δέκα χρόνια, 21 Απριλίου του 2012, διεξήχθη ένα από τα πιο σπουδαία «κλάσικο» όλων των εποχών στο κατάμεστο «Καμπ Νόου», καθώς έπειτα τρία χρόνια απόλυτης κυριαρχίας της Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα, η Ρεάλ του Ζοσέ Μουρίνιο ήταν έτοιμη να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά για να το κάνει έπρεπε να αποδράσει αλώβητη από τη Βαρκελώνη, έχοντας διαφορά τεσσάρων βαθμών τους «μπλαουγράνα».

Το ματς άρχισε ιδανικά για τους Μαδριλένους, με τον Σάμι Κεντίρα στο 17’ να ανοίγει το σκορ και στη συνέχεια να ακολουθεί το… σφυροκόπημα των γηπεδούχων. Πολλές ευκαιρίες, πολλές στιγμές και τελικά ο Αλέξις Σάντσες ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο ματς αντί του Τσάβι βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα στο 70’.

Ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα η μαγική ασίστ του Οζίλ για τον Κριστιάνο, έφερε το 2-1 υπέρ της «βασίλισσας», το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος του αγώνα. Ο πανηγυρισμός του, με τον οποίο ζητούσε από τους 100.000 οπαδούς της Μπαρτσελόνα να χαλαρώσουν έχει μείνει στην ιστορία. Ήταν η πρώτη νίκη του Πορτογάλου στο πρωτάθλημα στην έδρα της Μπαρτσελόνα, με τη Ρεάλ να παίρνει τότε διαφορά επτά βαθμών ελάχιστες αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Εκείνη η νίκη αποτέλεσε ουσιαστικά το… κύκνειο άσμα του Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, αφού τέσσερις μέρες αργότερα ακολούθησε η ισοπαλία 2-2 κόντρα στην Τσέλσι για το Champions League, που έφερε και τον αποκλεισμό από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με τον πετυχημένο τεχνικό να ανακοινώνει ότι αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία της αγαπημένης του ομάδας.

 

sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Όλα έδειξαν πως έπρεπε να το έχουμε πάρει...»: Ο Αρτέτα ξέρει ότι χάθηκε τεράστια ευκαιρία για την Άρσεναλ (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
04/07 @ 17:31

«Όλα έδειξαν πως έπρεπε να το έχουμε πάρει...»: Ο Αρτέτα ξέρει ότι χάθηκε τεράστια ευκαιρία για την Άρσεναλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η περασμένη σεζόν είτε θα τον στοιχειώνει, είτε θα τον πεισμώσει για τα επόμενα χρόνια. Ο Μικέλ Αρτέτα ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πώς χάθηκε ο τίτλος της Πρέμιερ για το 2024, βλέπει και ξαναβλέπει στοιχεία κι επιδόσεις, αλλά η πραγματικότητα είναι τέτοια που έγραψε ότι η Σίτι θριάμβευσε ξανά...

Νέα ομάδα για τον Γιώργο Δώνη! Οσονούπω η ανακοίνωση...-ThemaSports
04/07 @ 13:50

Νέα ομάδα για τον Γιώργο Δώνη! Οσονούπω η ανακοίνωση...

Σύντομα ο Έλληνας τεχνικός θα βρίσκεται στον πάγκο της Αλ Καλίζ.

ΕΠΙΣΗΜΗ η ανανέωση του Τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - «Πλήρη ενότητα στο όραμα μας»-ThemaSports
04/07 @ 13:39

ΕΠΙΣΗΜΗ η ανανέωση του Τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - «Πλήρη ενότητα στο όραμα μας»

Επίσημη είναι η ανανέωση του συμβολαίου του Έρικ Τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Ολλανδό να υπογράφει μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Έκανε λόγο για πλήρη ταύτιση ιδεών, με τις βλέψεις για την επόμενη διετία να είναι υψηλές!

Ο Κριστιάνο αποφάσισε για το επόμενο Μουντιάλ: «Θέλει να είναι εκεί!»-ThemaSports
04/07 @ 12:13

Ο Κριστιάνο αποφάσισε για το επόμενο Μουντιάλ: «Θέλει να είναι εκεί!»

Μπορεί το 2026 να είναι 41 ετών, μπορεί να μην έχει σκοράρει… ακόμη στο τρέχον EURO, όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο φημολογείται πως θα εκπροσωπήσει την Πορτογαλία και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σε δύο έτη από τώρα!

Αυτή θα είναι η γαλαξιακή παρουσίαση του Εμπαπέ από τη Ρεάλ Μαδρίτης-ThemaSports
04/07 @ 12:00

Αυτή θα είναι η γαλαξιακή παρουσίαση του Εμπαπέ από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εντυπωσιακή παρουσίαση που έχει ετοιμάσει η Ρεάλ Μαδρίτης για τον Κιλιάν Εμπαπέ.

«Ήξερε τι θα γίνει στο Σαχτάρ - Σίτι»: Τεράστια ποινή αποκλεισμού στο «δεξί» χέρι του Κομπανί!-ThemaSports
04/07 @ 08:58

«Ήξερε τι θα γίνει στο Σαχτάρ - Σίτι»: Τεράστια ποινή αποκλεισμού στο «δεξί» χέρι του Κομπανί!

Βάσισε την καριέρα του στη Μάντσεστερ Σίτι, έγινε «δεξί» χέρι του Βινσέντ Κομπανί, βίωσε άνοδο και υποβιβασμό στην Premier League, προβλεπόταν να βρίσκεται στην Championship τη νέα σεζόν. Ωστόσο, ο Ρίτσαρντ Μπρέντις μοιάζει να… κατέστρεψε όσα «έχτιζε» τα τελευταία 11 χρόνια, καθώς κρίθηκε ένοχος για στοιχηματισμό, που σχετίζεται με και με ένα βράδυ στην… Ουκρανία!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ