Έργα και ημέρες του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Ρεάλ Μαδρίτης

Ακολουθήστε μας στο Google news

📅 Σαν σήμερα, 26/05/2018, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπαιξε τον τελευταίο του αγώνα με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. 👑

Ο Κριστιάνο με τη «Βασίλισσα» σημείωσε περισσότερα γκολ (450) από τους αγώνες που έπαιξε (438). 🤯🤯

 Έργα και ημέρες του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Ρεάλ Μαδρίτης

 

Μετά από εννέα χρόνια μέσα στα οποία κατάφερε να γίνει ο απόλυτος θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποφάσισε να κλείσει το κεφάλαιο της «βασίλισσας» στην καριέρα του και να ανοίξει πλέον αυτό της Γιουβέντους. Με αφορμή την αποχώρηση του «CR7» από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, σας παρουσιάζουμε τους σημαντικότερους σταθμούς της τεράστιας αυτής πορείας του Ρονάλντο με τη λευκή φανέλα, μιας πορείας μέσα από την οποία ο Πορτογάλος έγραψε ιστορία και έβαλε το όνομά του μια για πάντα στο «πάνθεον» του μεγαλύτερου συλλόγου στον κόσμο.

6 Ιουλίου 2009: Η Ρεάλ Μαδρίτης κλείνει τη συμφωνία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα 94 εκατομμύρια ευρώ κάνοντας τότε τον Ρονάλντο την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία και στις 6 Ιουλίου 2009 ο νέος «galactico» της ομάδας παρουσιάζεται με κάθε επισημότητα μπροστά στους οπαδούς, σε μία λαμπερή εκδήλωση στο κατάμεστο σχεδόν «Σαντιάγο Μπερναμπέου», αφού περίπου 80.000 φίλοι της «βασίλισσας» βρέθηκαν στο γήπεδο για να καλωσορίσουν το νέο μεγάλο απόκτημα της ομάδας τους.

    Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη διάρκεια της παρουσίασής του στο "Μπερναμπέου"

 

29 Αυγούστου 2009: Στο επίσημο ντεμπούτο του με τη λευκή φανέλα, σε ένα παιχνίδι με τη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια για την πρώτη αγωνιστική της Primera Division, ο Ρονάλντο βρίσκει δίχτυα από το σημείο του πέναλτι και σκοράρει το πρώτο του γκολ με τη Ρεάλ.

15 Σεπτεμβρίου 2009: Ο Ρονάλντο ντεμπουτάρει και στο Champions League με τη «βασίλισσα», κόντρα στη Ζυρίχη στην Ελβετία. Με μια καταπληκτική εκτέλεση φάουλ σκοράρει το πρώτο του τέρμα και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με τους «μερένχες», ενώ λίγα λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματά του με τον ίδιο τρόπο.

5 Μαΐου 2010: Στην εκτός έδρας νίκη της Ρεάλ με 4-1 κόντρα στη Μαγιόρκα για το πρωτάθλημα, ο Ρονάλντο θα πετύχει τρία γκολ και αυτό θα ήταν το πρώτο από τα 34 συνολικά χατ τρικ που πέτυχε στην Ισπανία, επίδοση ρεκόρ.

23 Οκτωβρίου 2010: Η «βασίλισσα» διαλύει με 6-1 τη Σανταντέρ και ο Κριστιάνο σκοράρει τα τέσσερα από τα έξι γκολ, πετυχαίνοντας καρέ τερμάτων για πρώτη φορά στην καριέρα του.

20 Απριλίου 2011: Σχεδόν δύο χρόνια από την έλευσή του στη Μαδρίτη, είχε έρθει η ώρα να πανηγυρίσει το πρώτο του τρόπαιο με τη Ρεάλ. Πρόκειται για το Κύπελλο Ισπανίας, το οποίο το χαρίζει ο ίδιος στην ομάδα του, σκοράροντας με κεφαλιά το μοναδικό γκολ του τελικού κόντρα στη Μπαρτσελόνα στην παράταση.

    Με κεφαλιά νικάει τον Πίντο και πετυχαίνει το γκολ που δίνει το Κύπελλο Ισπανίας στη Ρεάλ

 

21 Μαΐου 2011: Στο 8-1 της Ρεάλ απέναντι στην Αλμερία για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος πετυχαίνει δύο γκολ, φτάνει τα 40 μέσα στη χρονιά και γίνεται ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν στην Primera, ξεπερνώντας Τέλμο Θάρα και Ούγκο Σάντσες.

2 Νοεμβρίου 2011: Η Ρεάλ αντιμετωπίζει τη Λιόν στο «Ζερλάν» στη φάση των ομίλων του Champions League και από τα έντεκα βήματα ο Ρονάλντο σημειώνει το 100ό του τέρμα με τη «βασίλισσα» σε όλες τις διοργανώσεις.

21 Απριλίου 2012: Πετυχαίνει ένα από τα πιο καθοριστικά του γκολ με τη «βασίλισσα», σκοράροντας μέσα στο «Καμπ Νου» για το τελικό 2-1 της Ρεάλ κόντρα στη Μπαρτσελόνα, σφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κατάκτηση του πρώτου του πρωταθλήματος στην Ισπανία.

    "Παγώνει" το "Καμπ Νου" και συνιστά... ηρεμία στους φίλους της Μπαρτσελόνα

 

6 Ιανουαρίου 2013: Φόρεσε για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι το περιβραχιόνιο του αρχηγού, σε αναμέτρηση με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ για το πρωτάθλημα.

5 Μαρτίου 2013: Όπως και στο πρώτο ματς, έτσι και στον επαναληπτικό της φάσης των «16» του Champions League απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ρονάλντο «πληγώνει» την πρώην ομάδα του σκοράροντας στο «Ολντ Τράφορντ», χωρίς όμως να πανηγυρίσει το γκολ.

8 Μαΐου 2013: Βρίσκει δίχτυα κόντρα στη Μάλαγα για το πρωτάθλημα και κάνει 200 τα γκολ του με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

24 Μαΐου 2014: Διαμορφώνει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι το τελικό 4-1 στον τελικό του Champions League με την Ατλέτικο Μαδρίτης στη Λισσαβόνα και πανηγυρίζει το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο με τους «μερένχες», την πολυπόθητη «decima». Ήταν το 17ο γκολ του στη διοργάνωση εκείνης της χρονιάς, με τον Ρονάλντο να γίνεται ο παίκτης που βάζει τα περισσότερα τέρματα σε μία σεζόν στο Champions League, επίδοση που δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί.

5 Απριλίου 2015: Η Ρεάλ σκορπίζει με 9-1 τη Γρανάδα στο «Μπερναμπέου» για το πρωτάθλημα και ο Πορτογάλος σούπερ σταρ πετυχαίνει πέντε γκολ σε ένα ματς για πρώτη φορά στην καριέρα του.

8 Απριλίου 2015: Αμέσως μετά το «πενταρέ» του κόντρα στη Γρανάδα, σκοράρει με κεφαλιά-ψαράκι απέναντι στη Ράγιο Βαγιεκάνο για να σημειώσει το 300ό του γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ.

23 Μαΐου 2015: Κόντρα στη Χετάφε, για την τελευταία αγωνιστική της Primera, πετυχαίνει χατ τρικ και φτάνει τα 61 γκολ μέσα σε εκείνη τη σεζόν, επίδοση που συνιστά την καλύτερή του με τη Ρεάλ αλλά και την κορυφαία όλης της καριέρας του.

12 Σεπτεμβρίου 2015: Πετυχαίνει τα πέντε από τα έξι γκολ της ομάδας του στο «Κορνεγιά Ελ Πρατ» με αντίπαλο την Εσπανιόλ και φτάνει συνολικά τα 230 στο ισπανικό πρωτάθλημα. Έγινε έτσι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Ρεάλ στην Primera, ξεπερνώντας τον θρύλο του συλλόγου, Ραούλ.

15 Σεπτεμβρίου 2015: Με το χατ τρικ του κόντρα στη Σαχτάρ στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League ανεβαίνει μόνος πρώτος στον πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, θέση στην οποία παραμένει μέχρι σήμερα.

30 Σεπτεμβρίου 2015: Πετυχαίνει και τα δύο γκολ της Ρεάλ στη νίκη με 2-0 επί της Μάλμε στη Σουηδία, φτάνοντας τα 500 συνολικά στην καριέρα του, σε επίπεδο συλλόγων και εθνικής ομάδας. Παράλληλα, πιάνει τον Ραούλ στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών για τη «βασίλισσα».

17 Οκτωβρίου 2015: Βρίσκει δίχτυα απέναντι στη Λεβάντε και γράφει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Ρεάλ, καθώς ανεβαίνει μόνος πρώτος στην κορυφή των σκόρερ όλων των εποχών για τους «μερένχες».

28 Μαΐου 2016: Ευστοχεί στο τελευταίο και αποφασιστικό πέναλτι της Ρεάλ στη «ρώσικη ρουλέτα» στον τελικό του Champions League με αντίπαλο και πάλι την Ατλέτικο και κατακτά για δεύτερη φορά την κορυφαία διοργάνωση με τους Μαδριλένους.

    Παρέα με το τρίτο Champions League της καριέρας του και δεύτερο με τη Ρεάλ

 

29 Οκτωβρίου 2016: Σκοράρει απέναντι στην Αλαβές και πετυχαίνει κάτι πολύ ξεχωριστό, αφού πλέον έχει βάλει τουλάχιστον ένα γκολ σε κάθε μία από τις 31 ομάδες με τις οποίες έχει βρεθεί αντιμέτωπος στο ισπανικό πρωτάθλημα.

19 Νοεμβρίου 2016: Σκοράρει τρία γκολ στη νίκη της ομάδας του με 3-0 κόντρα στην Ατλέτικο στο «Βιθέντε Καλντερόν» και γίνεται ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των μαδριλένικων ντέρμπι, φτάνοντας τα 18 τέρματα.

    Γράφει ιστορία στα μαδριλένικα ντέρμπι και παίρνει την ανάλογη... πόζα μπροστά στις κάμερες

 

27 Φεβρουαρίου 2017: Πετυχαίνει γκολ από το σημείο του πέναλτι στη νίκη της Ρεάλ με 3-2 στην έδρα της Βιγιαρεάλ για το πρωτάθλημα και γίνεται ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «μερένχες» από την άσπρη βούλα, ξεπερνώντας τον Ούγκο Σάντσες.

18 Απριλίου 2017: Σημειώνει χατ τρικ στον δεύτερο προημιτελικό του Champions League απέναντι στη Μπάγερν και γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φτάνει τα 100 γκολ στη διοργάνωση των «αστεριών».

2 Μαΐου 2017: Η Ρεάλ Μαδρίτης αναδεικνύεται νικήτρια με 3-0 στον πρώτο ημιτελικό του Champions League κόντρα στην Ατλέτικο, με τον Ρονάλντο να πετυχαίνει και τα τρία γκολ και να γίνεται ο πρώτος παίκτης που σημειώνει δύο συνεχόμενα χατ τρικ σε αγώνες της κορυφαίας διοργάνωσης. Παράλληλα, έγινε και ο μοναδικός που σκοράρει 50 γκολ σε νοκ άουτ αγώνες του θεσμού.

14 Μαΐου 2017: Σκοράρει ένα εύκολο γκολ σε ανυπεράσπιστη εστία κόντρα στη Σεβίλλη και αυτό είναι το τέρμα νούμερο 400 στη μυθική καριέρα του με τη «βασίλισσα».

17 Μαΐου 2017: Σημειώνει τα δύο από τα τέσσερα γκολ της Ρεάλ στο «Μπαλαΐδος» με αντίπαλο τη Θέλτα και γίνεται ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ξεπερνώντας τον Τζίμι Γκριβς.

21 Μαΐου 2017: Η Primera Division ολοκληρώνεται με τη Ρεάλ πρωταθλήτρια και τον Κριστιάνο να πανηγυρίζει το δεύτερό του πρωτάθλημα στην Ισπανία.

3 Ιουνίου 2017: Ο Ρονάλντο σκοράρει τα δύο από τα τέσσερα γκολ στον θρίαμβο της Ρεάλ επί της Γιουβέντους στον τελικό του Champions League, με τους «μερένχες» να γίνονται η πρώτη ομάδα που κατακτά το τρόπαιο δύο συνεχόμενες φορές και τον Πορτογάλο ο μοναδικός που σκοράρει σε τρεις διαφορετικούς τελικούς της διοργάνωσης (είχε πετύχει γκολ και με τη Γιουνάιτεντ στη Μόσχα το 2008).

6 Δεκεμβρίου 2017: Στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League, βρίσκει δίχτυα και με αντίπαλο τη Ντόρτμουντ και γίνεται ο μοναδικός παίκτης που σκοράρει και στα έξι παιχνίδια της πρώτης φάσης στην ιστορία του θεσμού.

13 Δεκεμβρίου 2017: Στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων απέναντι στην Αλ-Τζαζίρα πετυχαίνει το γκολ της ισοφάρισης για τη Ρεάλ και γίνεται ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία και αυτής της διοργάνωσης.

3 Απριλίου 2018: Απέναντι στη νυν ομάδα του, τη Γιουβέντους, σε παιχνίδι για τα προημιτελικά του Champions League, σκοράρει ίσως το ομορφότερό του γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ. Πρόκειται για το εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι με το οποίο διαμόρφωσε το 2-0 μέσα στο Τορίνο, κάνοντας τους φίλους των «μπιανκονέρι» να τον χειροκροτήσουν.

 

11 Απριλίου 2018: Ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι στις καθυστερήσεις του επαναληπτικού με τη «Γιούβε» και χαρίζει στη Ρεάλ την πρόκριση στα ημιτελικά, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3. Αυτό ήταν το δέκατο γκολ του εις βάρος της τωρινής ομάδας του, όντας ο μοναδικός που έχει σκοράρει τόσα τέρματα απέναντι σε μια ομάδα στην ιστορία του Champions League.

19 Μαΐου 2018: Στο ματς με τη Βιγιαρεάλ για την τελευταία αγωνιστική της Primera, ο παλιόφιλός του, Μαρσέλο, του βγάζει μια εξαιρετική σέντρα με εξωτερικό φάλτσο και εκείνος σκοράρει, χωρίς να το γνωρίζει κανείς τότε, το τελευταίο του γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, υπ’ αριθμόν 450.

26 Μαΐου 2018: Η Ρεάλ επικρατεί με 3-1 της Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League και ο Ρονάλντο κατακτά το τέταρτο τρόπαιο με τα «μεγάλα αυτιά» στην πορεία του με τη «βασίλισσα», το τρίτο συνεχόμενο και πέμπτο στην καριέρα του. Για έκτη συνεχόμενη φορά, μάλιστα, αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Αμέσως μετά τη λήξη δηλώνει «ήταν ωραία που έπαιξα για τη Ρεάλ», με αφορμή να ξεκινήσει η φημολογία για την αποχώρησή του από τη Μαδρίτη. Περίπου ενάμιση μήνα αργότερα υπογράφει στη Γιουβέντους και βάζει τέλος σε μια μυθική πορεία με τη 13 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης.



Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Όλα έδειξαν πως έπρεπε να το έχουμε πάρει...»: Ο Αρτέτα ξέρει ότι χάθηκε τεράστια ευκαιρία για την Άρσεναλ (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
04/07 @ 17:31

«Όλα έδειξαν πως έπρεπε να το έχουμε πάρει...»: Ο Αρτέτα ξέρει ότι χάθηκε τεράστια ευκαιρία για την Άρσεναλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η περασμένη σεζόν είτε θα τον στοιχειώνει, είτε θα τον πεισμώσει για τα επόμενα χρόνια. Ο Μικέλ Αρτέτα ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πώς χάθηκε ο τίτλος της Πρέμιερ για το 2024, βλέπει και ξαναβλέπει στοιχεία κι επιδόσεις, αλλά η πραγματικότητα είναι τέτοια που έγραψε ότι η Σίτι θριάμβευσε ξανά...

Νέα ομάδα για τον Γιώργο Δώνη! Οσονούπω η ανακοίνωση...-ThemaSports
04/07 @ 13:50

Νέα ομάδα για τον Γιώργο Δώνη! Οσονούπω η ανακοίνωση...

Σύντομα ο Έλληνας τεχνικός θα βρίσκεται στον πάγκο της Αλ Καλίζ.

ΕΠΙΣΗΜΗ η ανανέωση του Τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - «Πλήρη ενότητα στο όραμα μας»-ThemaSports
04/07 @ 13:39

ΕΠΙΣΗΜΗ η ανανέωση του Τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - «Πλήρη ενότητα στο όραμα μας»

Επίσημη είναι η ανανέωση του συμβολαίου του Έρικ Τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Ολλανδό να υπογράφει μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Έκανε λόγο για πλήρη ταύτιση ιδεών, με τις βλέψεις για την επόμενη διετία να είναι υψηλές!

Ο Κριστιάνο αποφάσισε για το επόμενο Μουντιάλ: «Θέλει να είναι εκεί!»-ThemaSports
04/07 @ 12:13

Ο Κριστιάνο αποφάσισε για το επόμενο Μουντιάλ: «Θέλει να είναι εκεί!»

Μπορεί το 2026 να είναι 41 ετών, μπορεί να μην έχει σκοράρει… ακόμη στο τρέχον EURO, όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο φημολογείται πως θα εκπροσωπήσει την Πορτογαλία και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σε δύο έτη από τώρα!

Αυτή θα είναι η γαλαξιακή παρουσίαση του Εμπαπέ από τη Ρεάλ Μαδρίτης-ThemaSports
04/07 @ 12:00

Αυτή θα είναι η γαλαξιακή παρουσίαση του Εμπαπέ από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εντυπωσιακή παρουσίαση που έχει ετοιμάσει η Ρεάλ Μαδρίτης για τον Κιλιάν Εμπαπέ.

«Ήξερε τι θα γίνει στο Σαχτάρ - Σίτι»: Τεράστια ποινή αποκλεισμού στο «δεξί» χέρι του Κομπανί!-ThemaSports
04/07 @ 08:58

«Ήξερε τι θα γίνει στο Σαχτάρ - Σίτι»: Τεράστια ποινή αποκλεισμού στο «δεξί» χέρι του Κομπανί!

Βάσισε την καριέρα του στη Μάντσεστερ Σίτι, έγινε «δεξί» χέρι του Βινσέντ Κομπανί, βίωσε άνοδο και υποβιβασμό στην Premier League, προβλεπόταν να βρίσκεται στην Championship τη νέα σεζόν. Ωστόσο, ο Ρίτσαρντ Μπρέντις μοιάζει να… κατέστρεψε όσα «έχτιζε» τα τελευταία 11 χρόνια, καθώς κρίθηκε ένοχος για στοιχηματισμό, που σχετίζεται με και με ένα βράδυ στην… Ουκρανία!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ