Πριν καν αρχίσει ο αγώνας με τη Μάντσεστερ Σίτι, ο Ελληνοαυστραλός προπονητής είχε καταλάβει τι θα ακολουθούσε, αλλά δεν μπόρεσε να μετριάσει την οργή του.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα πράγματα ήταν απλά: Η Τότεναμ έψαχνε τις τελευταίες δύο αγωνιστικές της Premier League ένα θαύμα ώστε να τερματίσει στην τέταρτη θέση που θα της εξασφάλιζε την έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν. Συγκεκριμένα, έψαχνε δύο νίκες κόντρα σε Μάντσεστερ Σίτι και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και ταυτόχρονη ήττα της Άστον Βίλα από την Κρίσταλ Πάλας. Η Μάντσεστερ Σίτι με τη σειρά της, ήθελε μόνο νίκη στο Tottenham Hotspur Stadium προκειμένου να ξεπεράσει την Άρσεναλ και να κατακτήσει ακόμη ένα πρωτάθλημα.

 

Έτσι, για μια ήμερα, εκατομμύρια φίλοι των Κανονιέρηδων, φόρεσαν λευκές μπλούζες για να υποστηρίξουν για 90 λεπτά την αιώνια αντίπαλό τους στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου. Έλα όμως που οι φίλοι της Τότεναμ, είχαν βάλει σκοπό να τους στερήσουν τον τίτλο. Ήδη, αφού η Άρσεναλ πέρασε πριν από δύο εβδομάδες από την έδρα της Τότεναμ, η συζήτηση στην Αγγλία είχε μεταφερθεί στο χθεσινό ματς.

Καθώς το μίσος ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες και με την Τότεναμ εβδομάδα με την εβδομάδα να μένει εκτός στόχων, όλοι άρχισαν να συζητούν για το πώς θα συμπεριφερθούν τα «Σπιρούνια» κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Και η συντριπτική πλειονότητα των φίλων της Τότεναμ, ήταν ξεκάθαρη.

Γέλια στα social media και σκοπός ζωής να χαθεί το πρωτάθλημα από την Άρσεναλ

 

© AP Photo/Ian Walton

 

Οι οπαδοί των Spurs που μεγαλώνουν στις ίδιες γειτονιές με εκείνους των κανονιέρηδων, είδαν τη χρονιά να ξεκινά μαγικά και έκαναν όνειρα για μεγάλα πράγματα με τον Άγγελο Ποστέκογλου στον πάγκο, αλλά λίγο πριν τα Χριστούγεννα οι πρώτοι τραυματισμοί ήρθαν και μαζί τους διέλυσαν ταχύτατα και τις φιλοδοξίες τους. Πριν από τον μεγάλο αγώνα με τη Σίτι μετρούσαν 4 ήττες σε 5 παιχνίδια και ο τελευταίος στόχος, δηλαδή η έξοδος στο Champions League απομακρύνθηκε, ενώ η ήττα από την Άρσεναλ τους στέρησε την ευκαιρία να είναι εκείνοι που θα τους ρίξουν στο καναβάτσο. Έτσι, θέλησαν να πάνε από την πλάγια οδό.

Στα social media από την αρχή της εβδομάδας οι οπαδοί της Τότεναμ πικάρουν εκείνους της Άρσεναλ, ενώ οι δεύτεροι απαρνούνταν τις αρχές τους, ψάχνοντας ένα δώρο από τους εχθρούς τους. Εδώ που τα λέμε κιόλας, η Τότεναμ είναι ο μεγαλύτερος μπελάς του Pep Guardiola, καθώς στις τελευταίες επτά αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα, η Σίτι δεν έχει καταφέρει να σκοράρει στο Λονδίνο. Η συζήτηση αυτή δεν άφησε ανεπηρέαστο τον οργανισμό των Spurs.

Ο Άγγελος Ποστέκογλου, γνωστός για τις φαρμακερές του ατάκες, ρωτήθηκε στη συνέντευξη τύπου πριν τον αγώνα για το γεγονός ότι οι οπαδοί μπορεί να χαρούν με ένα αρνητικό αποτέλεσμα και δεν έμεινε ατάραχος. «Πιστεύετε ότι η πλειονότητα των οπαδών μας δεν θα θέλει να νικήσουμε για να μην πάρει η Άρσεναλ το πρωτάθλημα; Δεν το βλέπω έτσι.
Νομίζω ότι η πλειοψηφία των οπαδών μας θα δημιουργήσει την ατμόσφαιρα που δημιουργεί πάντα στους αγώνες μας. Έχουμε ένα παιχνίδι να κερδίσουμε και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε.

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν το έχει κερδίσει ακόμα και αν νομίζετε ότι το έχει κερδίσει, τότε γίνεται θέμα γιατί στρώνουμε κόκκινο χαλί γι’ αυτούς και εγώ δεν πρόκειται να το κάνω αυτό. Δεν πρόκειται απλώς να καθίσω εκεί και να τους παρακολουθήσω να κερδίζουν. Αυτό δεν με βολεύει. Καταλαβαίνω την αντιπαλότητα, ήμουν μέρος σε μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο ανάμεσα σε Σέλτικ και Ρέιντζερς. Αλλά δεν θα καταλάβω ποτέ όταν κάποιος θέλει να χάσει η ομάδα του. Τι θέλετε να κάνουμε αύριο; Δεν θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε; Δεν με απασχολεί το πώς θα αισθανθούν κάποιοι».

Οι ψεύτικες προσδοκίες του Άγγελου Ποστέκογλου

Η ατμόσφαιρα που ονειρευόταν ο Ελληνοαυστραλός προπονητής της Τότεναμ δεν επιβεβαιώθηκε σε καμία περίπτωση. Από την αρχή ως το τέλος της αναμέτρησης στο Tottenham Hotspur Stadium επικρατούσε μια παγωμάρα. Από τη μία εκείνοι που αγαπούν την ομάδα τους και ψάχνουν τη νίκη σε κάθε αναμέτρηση και από την άλλη εκείνοι που επιθυμούν πολύ περισσότερο να κάνουν ζημιά στην Άρσεναλ, παρά να διεκδικήσουν ως το τέλος την έξοδο στο Champions League.

Ο πρώην προπονητής της Παναχαϊκής, δεν μπορούσε να το διαχειριστεί. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, αρπάχτηκε με φίλο της ομάδας που πανηγύρισε το πρώτο γκολ του Erling Haaland και κοιτούσε πολλές φορές απορημένος την εξέδρα. Η Τότεναμ προς το τέλος του αγώνα, λίγο έλειψε να ισοφαρίσει με τον Heung Min Son και τότε το σκηνικό έγινε ακόμη πιο περίεργο. Πολλοί ανακουφίστηκαν από τη χαμένη ευκαιρία, ενώ άλλοι πανηγύριζαν ξανά.

Στο 0-2 του Haaland δε και στο τέλος της αναμέτρησης, είδαμε βίντεο με ανθρώπους που έχουν πληρώσει πανάκριβα εισιτήρια για να υποστηρίξουν την Τότεναμ, να χαίρονται με την ήττα της ομάδας τους. Οι ίδιοι κατέληξαν οριστικά πέμπτοι, χωρίς συμμετοχή στο Champions League, αλλά αυτό είχε τη μικρότερη σημασία για εκείνους.

Ο Άγγελος Ποστέκογλου ήταν δεδομένο ότι δεν θα το άφηνε έτσι. Και έτσι τα έβαλε με όλους, εντός και εκτός ομάδας. «Δυστυχώς τις τελευταίες 28 ώρες μου αποκαλύφθηκε ότι τα θεμέλια του συλλόγου είναι πραγματικά εύθραυστα. Αυτό αισθάνομαι. Μέσα στον σύλλογο, εκτός συλλόγου. Πρέπει να επιστρέψω στο πινακάκι μου για κάποια πράγματα, γιατί είμαι πολύ πικραμένος» δήλωσε στη συνέντευξη μετά τον αγώνα.

Αμέσως μετά πήγε και ένα βήμα παρακάτω, μιλώντας σε δημοσιογράφους της ομάδας: «Πιθανόν να παρερμήνευσα την κατάσταση ως προς το τι θεωρώ σημαντικό στην προσπάθειά σας να γίνετε μια ομάδα που κερδίζει, αλλά αυτό δεν πειράζει. Γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ».

Η πραγματικότητα που καλείται να αλλάξει ο Ποστέκογλου

 

Άγγελος Ποστέκογλου© AP Photo/Dave Shopland

 

Στην ίδια θέση με τον Ελληνοαυστραλό κάθισαν τα τελευταία χρόνια μερικοί από τους σπουδαιότερους προπονητές του 21ου αιώνα. Για τους Jose Mourinho και Antonio Conte, η Τότεναμ υπήρξε το μοναδικό κλαμπ που εργάστηκαν και δεν κατέκτησαν κάποιον τίτλο, κάτι που ο Ποστέκογλου γνώριζε φυσικά όταν πήρε τη δουλειά. Μαζί του στο πρώτο μισό της σεζόν, οι Spurs εντυπωσίασαν. Πήραν παιχνίδια με ανατροπές, έκαναν μεγάλες νίκες και έβαλαν δύσκολα στη Μάντσεστερ Σίτι.

Όταν όμως μια ομάδα βρίσκεται μακριά από οποιονδήποτε τίτλο για 16 συνεχόμενα χρόνια, τα ζητήματα νοοτροπίας είναι το λιγότερο. Αντίθετα, οι αποτυχίες με όλους τους προπονητές ή ότι ο σύλλογος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το θαύμα Pochettino και φυσικά το νέο γήπεδο, μοιάζουν πια, κανονικότητα.

Ο Άγγελος Ποστέκογλου μπορεί να χρειάστηκε μερικούς μήνες για να το διαπιστώσει, αλλά φαίνεται ότι πλέον θα κάνει το αδύνατο, δυνατό για να το αλλάξει. Και αυτό θα είναι το μεγαλύτερο στοίχημα της καριέρας του.

oneman.gr

 
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Όλα έδειξαν πως έπρεπε να το έχουμε πάρει...»: Ο Αρτέτα ξέρει ότι χάθηκε τεράστια ευκαιρία για την Άρσεναλ (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
04/07 @ 17:31

«Όλα έδειξαν πως έπρεπε να το έχουμε πάρει...»: Ο Αρτέτα ξέρει ότι χάθηκε τεράστια ευκαιρία για την Άρσεναλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η περασμένη σεζόν είτε θα τον στοιχειώνει, είτε θα τον πεισμώσει για τα επόμενα χρόνια. Ο Μικέλ Αρτέτα ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πώς χάθηκε ο τίτλος της Πρέμιερ για το 2024, βλέπει και ξαναβλέπει στοιχεία κι επιδόσεις, αλλά η πραγματικότητα είναι τέτοια που έγραψε ότι η Σίτι θριάμβευσε ξανά...

Νέα ομάδα για τον Γιώργο Δώνη! Οσονούπω η ανακοίνωση...-ThemaSports
04/07 @ 13:50

Νέα ομάδα για τον Γιώργο Δώνη! Οσονούπω η ανακοίνωση...

Σύντομα ο Έλληνας τεχνικός θα βρίσκεται στον πάγκο της Αλ Καλίζ.

ΕΠΙΣΗΜΗ η ανανέωση του Τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - «Πλήρη ενότητα στο όραμα μας»-ThemaSports
04/07 @ 13:39

ΕΠΙΣΗΜΗ η ανανέωση του Τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - «Πλήρη ενότητα στο όραμα μας»

Επίσημη είναι η ανανέωση του συμβολαίου του Έρικ Τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Ολλανδό να υπογράφει μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Έκανε λόγο για πλήρη ταύτιση ιδεών, με τις βλέψεις για την επόμενη διετία να είναι υψηλές!

Ο Κριστιάνο αποφάσισε για το επόμενο Μουντιάλ: «Θέλει να είναι εκεί!»-ThemaSports
04/07 @ 12:13

Ο Κριστιάνο αποφάσισε για το επόμενο Μουντιάλ: «Θέλει να είναι εκεί!»

Μπορεί το 2026 να είναι 41 ετών, μπορεί να μην έχει σκοράρει… ακόμη στο τρέχον EURO, όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο φημολογείται πως θα εκπροσωπήσει την Πορτογαλία και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σε δύο έτη από τώρα!

Αυτή θα είναι η γαλαξιακή παρουσίαση του Εμπαπέ από τη Ρεάλ Μαδρίτης-ThemaSports
04/07 @ 12:00

Αυτή θα είναι η γαλαξιακή παρουσίαση του Εμπαπέ από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εντυπωσιακή παρουσίαση που έχει ετοιμάσει η Ρεάλ Μαδρίτης για τον Κιλιάν Εμπαπέ.

«Ήξερε τι θα γίνει στο Σαχτάρ - Σίτι»: Τεράστια ποινή αποκλεισμού στο «δεξί» χέρι του Κομπανί!-ThemaSports
04/07 @ 08:58

«Ήξερε τι θα γίνει στο Σαχτάρ - Σίτι»: Τεράστια ποινή αποκλεισμού στο «δεξί» χέρι του Κομπανί!

Βάσισε την καριέρα του στη Μάντσεστερ Σίτι, έγινε «δεξί» χέρι του Βινσέντ Κομπανί, βίωσε άνοδο και υποβιβασμό στην Premier League, προβλεπόταν να βρίσκεται στην Championship τη νέα σεζόν. Ωστόσο, ο Ρίτσαρντ Μπρέντις μοιάζει να… κατέστρεψε όσα «έχτιζε» τα τελευταία 11 χρόνια, καθώς κρίθηκε ένοχος για στοιχηματισμό, που σχετίζεται με και με ένα βράδυ στην… Ουκρανία!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ