Το αποψινό Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι (14/05, 22:00) θα κρίνει επί της ουσίας και τον πρωταθλητή στην Premier League. Η διάθεση για νίκη από πλευράς των φίλων της Τότεναμ είναι μάλλον στον… αέρα, ο Ποστέκογλου σκέφτεται μόνο το «τρίποντο», ενώ η Σίτι πρέπει να φύγει με το διπλό για να «αγκαλιάσει» το πρωτάθλημα!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η σημερινή ημέρα είναι μάλλον ιδιαίτερη για έναν φίλο της Τότεναμ. Τα «σπιρούνια» αναμετρώνται με την Μάντσεστερ Σίτι στο Λονδίνο (14/05, 22:00),  με φόντο την τετράδα και το εισιτήριο για το Champions League.

Τι άλλο να θέλουν οι οπαδοί της, πέρα από τη νίκη, θα ήταν το εύλογο ερώτημα κάποιου. Κι όμως, αυτή τη φορά, κάποιοι θα «θυσίαζαν» το Champions League μόνο και μόνο για να μην βγει πρωταθλήτρια η… Άρσεναλ!

Ας πάρουμε, όμως τα πράγματα από την αρχή. Με την ισοπαλία της Άστον Βίλα απέναντι στη Λίβερπουλ, μετά από ένα δραματικό φινάλε στο Βίλα Παρκ (13/05, 3-3), η Τότεναμ απέχει πλέον από τους «χωριάτες» πέντε βαθμούς. Με νίκη, πλησιάζει στους τρεις και ελπίζει την τελευταία αγωνιστική, διαφορετικά βγαίνει οριστικά εκτός διεκδίκησης της τετράδας.

Εάν, όμως, πάρει το «τρίποντο», τότε η… μισητή Άρσεναλ γίνεται το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Ακόμη και το «Χ», μπορεί να βολέψει τους «κανονιέρηδες».

Υπό αυτές τις συνθήκες και λαμβάνοντας υπόψη την αντιπαλότητα των δύο ομάδων, μπορεί να εξηγηθεί η πρόθεση των φίλων της Τότεναμ να… χάσει η ομάδα τους, προκειμένου η Σίτι να προσπεράσει την Άρσεναλ και να έχει εκείνη το πάνω χέρι στην υπόθεση τίτλος.

Ίσως σε κάποιους να βγάζει νόημα, αλλά σίγουρα όχι στον Άγγελο Ποστέκογλου, με τον προπονητή της Τότεναμ να ξεκαθαρίζει στη συνέντευξη Τύπου ότι η ομάδα του θα πάει για τη νίκη και μόνο για τη νίκη.

Θεωρεί μάλιστα παράλογο να μην θέλουν οι φίλαθλοι των «σπιρουνιών» να επικρατήσει η ίδια τους η ομάδα:

«Χρειάζονται… συμβουλευτική όσοι θέλουν κάτι τέτοιο. Κατανοώ την αντιπαλότητα, αλλά δεν θα καταλάβω ποτέ κάποιον που επιθυμεί να χάσει η ομάδα του», τόνισε χαρακτηριστικά.


Όπως και να έχει, η Σίτι θα έχει ένα δύσκολο έργο, καθώς πέρα από την πίεση που είναι πλέον στη δική της πλευρά, έχει να νικήσει και την… παράδοση.

Στο νέο γήπεδο της Τότεναμ, οι «πολίτες» μετρούν για το πρωτάθλημα τέσσερις σερί ήττες από το 2020 και μετά, χωρίς μάλιστα να έχουν σκοράρει! Έχουν ηττηθεί δύο φορές με σκορ 2-0 και άλλες δύο με 1-0. Το… ρόδι έσπασε τον περασμένο Ιανουάριο για τον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, με το γκολ του Άκε στο 88’ να δίνει την πρόκριση στην ομάδα του Γκουαρδιόλα.

Αλλά τώρα, μιλάμε για την Premier League και, εάν θέλει να έχει ελπίδες για τίτλο, τότε η Μάντσεστερ Σίτι καλείται απόψε να «λυγίσει» την Τότεναμ, να της χαλάσει τα όνειρα για το Champions League, δίνοντας παραδόξως... χαρά στους φίλους της. Ή, τουλάχιστον, σε μια μερίδα αυτών!

www.bnsports.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Όλα έδειξαν πως έπρεπε να το έχουμε πάρει...»: Ο Αρτέτα ξέρει ότι χάθηκε τεράστια ευκαιρία για την Άρσεναλ (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
04/07 @ 17:31

«Όλα έδειξαν πως έπρεπε να το έχουμε πάρει...»: Ο Αρτέτα ξέρει ότι χάθηκε τεράστια ευκαιρία για την Άρσεναλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η περασμένη σεζόν είτε θα τον στοιχειώνει, είτε θα τον πεισμώσει για τα επόμενα χρόνια. Ο Μικέλ Αρτέτα ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πώς χάθηκε ο τίτλος της Πρέμιερ για το 2024, βλέπει και ξαναβλέπει στοιχεία κι επιδόσεις, αλλά η πραγματικότητα είναι τέτοια που έγραψε ότι η Σίτι θριάμβευσε ξανά...

Νέα ομάδα για τον Γιώργο Δώνη! Οσονούπω η ανακοίνωση...-ThemaSports
04/07 @ 13:50

Νέα ομάδα για τον Γιώργο Δώνη! Οσονούπω η ανακοίνωση...

Σύντομα ο Έλληνας τεχνικός θα βρίσκεται στον πάγκο της Αλ Καλίζ.

ΕΠΙΣΗΜΗ η ανανέωση του Τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - «Πλήρη ενότητα στο όραμα μας»-ThemaSports
04/07 @ 13:39

ΕΠΙΣΗΜΗ η ανανέωση του Τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - «Πλήρη ενότητα στο όραμα μας»

Επίσημη είναι η ανανέωση του συμβολαίου του Έρικ Τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Ολλανδό να υπογράφει μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Έκανε λόγο για πλήρη ταύτιση ιδεών, με τις βλέψεις για την επόμενη διετία να είναι υψηλές!

Ο Κριστιάνο αποφάσισε για το επόμενο Μουντιάλ: «Θέλει να είναι εκεί!»-ThemaSports
04/07 @ 12:13

Ο Κριστιάνο αποφάσισε για το επόμενο Μουντιάλ: «Θέλει να είναι εκεί!»

Μπορεί το 2026 να είναι 41 ετών, μπορεί να μην έχει σκοράρει… ακόμη στο τρέχον EURO, όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο φημολογείται πως θα εκπροσωπήσει την Πορτογαλία και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σε δύο έτη από τώρα!

Αυτή θα είναι η γαλαξιακή παρουσίαση του Εμπαπέ από τη Ρεάλ Μαδρίτης-ThemaSports
04/07 @ 12:00

Αυτή θα είναι η γαλαξιακή παρουσίαση του Εμπαπέ από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εντυπωσιακή παρουσίαση που έχει ετοιμάσει η Ρεάλ Μαδρίτης για τον Κιλιάν Εμπαπέ.

«Ήξερε τι θα γίνει στο Σαχτάρ - Σίτι»: Τεράστια ποινή αποκλεισμού στο «δεξί» χέρι του Κομπανί!-ThemaSports
04/07 @ 08:58

«Ήξερε τι θα γίνει στο Σαχτάρ - Σίτι»: Τεράστια ποινή αποκλεισμού στο «δεξί» χέρι του Κομπανί!

Βάσισε την καριέρα του στη Μάντσεστερ Σίτι, έγινε «δεξί» χέρι του Βινσέντ Κομπανί, βίωσε άνοδο και υποβιβασμό στην Premier League, προβλεπόταν να βρίσκεται στην Championship τη νέα σεζόν. Ωστόσο, ο Ρίτσαρντ Μπρέντις μοιάζει να… κατέστρεψε όσα «έχτιζε» τα τελευταία 11 χρόνια, καθώς κρίθηκε ένοχος για στοιχηματισμό, που σχετίζεται με και με ένα βράδυ στην… Ουκρανία!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ