Το NBA βάζει… φωτιά στις δυναστείες και δίνει την ευκαιρία σε διαφορετική ομάδα να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα! Ποιος νέος σταρ της κορυφαίας λίγκας θα φορέσει το πολυπόθητο δαχτυλίδι;

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το πρωτάθλημα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού είναι αδιαμφισβήτητα όλο και πιο ενδιαφέρον όσο περνούν τα χρόνια. Πολλά μπορούν να γραφτούν για το γεγονός ότι το μπάσκετ κάνει στην… άκρη ένεκα του θεάματος, ωστόσο το αποτέλεσμα άλλα δείχνει.

Το Larry O’ Brien τρόπαιο πάει σε άλλα… χέρια για έκτη συνεχόμενη χρονιά από τότε που εισήχθη στην συναρπαστική λίγκα, δηλαδή το 1977 με το πρωτάθλημα των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς με 4-2 κόντρα στους Σίξερς. Βέβαια, η ονομασία που κυριαρχεί μέχρι και σήμερα καθιερώθηκε το 1984 μετά το κερδισμένο δαχτυλίδι των Σέλτικς κόντρα στους «αιώνιους» αντίπαλους Λέικερς που επήλθε μετά από επτά παιχνίδια.

Κάτι πρωτοφανές συμβαίνει από το 2019 κι έπειτα, απ’ όταν δηλαδή οι Τορόντο Ράπτορς πανηγύρισαν την κατάκτηση του πολυπόθητου δαχτυλιδιού. Έκτοτε, κάθε χρονιά, αναδεικνύεται μία καινούρια, διαφορετική ομάδα πρωταθλήτρια. Το 2020 στην φούσκα του Ορλάντο, το… σήκωσε η αρμάδα του ΛεΜπρόν Τζέιμς με τους Λέικερς, ενώ αμέσως μετά το τρόπαιο του NBA βάφτηκε «γαλανόλευκο» με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Μιλγουόκι Μπακς να το κάνουν δικό τους. Το 2022 το πανηγύρισαν οι Γουόριορς και η παρέα του Στεφ Κάρι που έκανε ένα μικρό come back μετά το διάλειμμα της δυναστείας της. Τέλος, πέρσι, το 2023, οι Ντένβερ Νάγκετς με πρωταγωνιστή ένα απλό και ατσούμπαλο παιδί από το Σόμπορ της Σερβίας, τον Νίκολα Γιόκιτς, έφτασαν στην κορυφή του κόσμου για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Φέτος, οι πρωταθλητές από το Κολοράντο αποκλείστηκαν στα ημιτελικά της Δύσης μετά το εξουθενωτικό Game 7 απέναντι στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς κι έχασαν την ευκαιρία να κάνουν το… repeat. Έτσι για έκτη συνεχόμενη χρονιά μια διαφορετική μερίδα φιλάθλων θα χαρεί το πρωτάθλημα. Μπορεί αυτό από τότε που καθορίστηκε το τρόπαιο Larry O’ Brien στο NBA να συμβαίνει για πρώτη φορά, όμως έχει ξαναπαρουσιαστεί σαν φαινόμενο μερικά χρόνια νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, από το 1975 και μετά, δηλαδή απ’ όταν οι Γουόριορς «σκούπισαν» τους Ουάσινγκτον Μπούλετς (σήμερα Γουίζαρντς). Ακολούθησε το πρωτάθλημα του 1976 των Σέλτικς κι έπειτα των Μπλέιζερς, τότε δηλαδή που καθιερώθηκε και το περίφημο τρόπαιο. Μετά οι Μπούλετς έκαναν το δικό τους come back αποκλείοντας σε έβδομο παιχνίδι τους Σιάτλ Σούπερσονικς το 1978, οι οποίοι πήραν την εκδίκησή τους απέναντι στην ομάδα της Ουάσινγκτον έναν χρόνο αργότερα (4-1). Τον… χορό έκλεισαν οι Λέικερς το 1980 ρίχνοντας στο… καναβάτσο τους Σίξερς, που έκαναν το 4-2 στην σειρά και πανηγύρισαν το πρωτάθλημα.

Πέρα, λοιπόν, από το γεγονός ότι και πάλι μία διαφορετική ομάδα εκ των ΣέλτικςΠέισερςΤίμπεργουλβς και Μάβερικς θα κατακτήσει το τρόπαιο φέτος, ένας νέος σταρ της λίγκας θα στεφθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του πρωταθλητής στο NBA χωρίς να έχει ξεπεράσει τα 26 του χρόνια. Θα είναι ο Τζέισον Τέιτουμ; Θα είναι ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον; Θα είναι ο Άντονι Έντουαρντς; Θα είναι ο Λούκα Ντόντσιτς; Μένει να το δούμε!

www.bnsports.gr

Tags
NBA
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι Τορόντο Ράπτορς καλωσόρισαν τον Σάσα Βεζένκοφ τα ξημερώματα της Τετάρτης-ThemaSports
03/07 @ 08:05

Οι Τορόντο Ράπτορς καλωσόρισαν τον Σάσα Βεζένκοφ τα ξημερώματα της Τετάρτης

Μεταμεσονύκτια δημοσίευση από τους Τορόντο Ράπτορς, που καλωσόρισαν στην πόλη και στην ομάδα τους τον Σάσα Βεζένκοφ.

«Βόμβα» από Μάβερικς: Παίρνουν τον Κλέι Τόμπσον!-ThemaSports
01/07 @ 21:50

«Βόμβα» από Μάβερικς: Παίρνουν τον Κλέι Τόμπσον!

Τη «βόμβα» με τον Κλέι Τόμπσον θα ενεργοποιήσουν οι Μάβερικς, με τον βετεράνο γκαρντ να υπογράφει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, έναντι 50 εκατ. δολαρίων!

Ο Λεμπρόν κάνει… σκόντο στους Λέικερς για να ενισχυθούν με ένα μεγάλο όνομα-ThemaSports
30/06 @ 12:55

Ο Λεμπρόν κάνει… σκόντο στους Λέικερς για να ενισχυθούν με ένα μεγάλο όνομα

Να ανταποδώσει στους Λέικερς την… εξυπηρέτηση της επιλογής του γιου του στο Νο 55 του ντραφτ φαίνεται πως είναι έτοιμος ο Λεμπρόν Τζέιμς.

Ρεπόρτερ Ράπτορς: «Ψευδή τα δημοσιεύματα για Βεζένκοφ - Τον υπολογίζουν κανονικά στο Τορόντο»-ThemaSports
29/06 @ 18:48

Ρεπόρτερ Ράπτορς: «Ψευδή τα δημοσιεύματα για Βεζένκοφ - Τον υπολογίζουν κανονικά στο Τορόντο»

Σύμφωνα με ρεπόρτερ των Ράπτορς στο μεγαλύτερο καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο, τα δημοσιεύματα σχετικά με Σάσα Βεζένκοφ και Ολυμπιακό είναι ψευδή, αφού υπολογίζεται κανονικά από την ομάδα του Τορόντο.

«Βόμβα» από το Sportando: «Κοντά στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό ο Βεζένκοφ!»  -ThemaSports
29/06 @ 15:42

«Βόμβα» από το Sportando: «Κοντά στην επιστροφή του στον Ολυμπιακό ο Βεζένκοφ!»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Σάσα Βεζένκοφ είναι κοντά στην επιστροφή του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό!

Σκέφτονται να κινηθούν για Κλέι Τόμπσον οι Μάβερικς!-ThemaSports
29/06 @ 00:02

Σκέφτονται να κινηθούν για Κλέι Τόμπσον οι Μάβερικς!

Οι Ντάλας Μάβερικς έφτασαν την περασμένη σεζόν στους τελικούς του NBA, πριν ηττηθούν από τους Σέλτικς. Αυτό, φαίνεται, ήταν όμως το... ορεκτικό, αφού ετοιμάζονται να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο, ώστε να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου στην επόμενη αγωνιστική περίοδο!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ