Ποια ομάδα είχε τον μεγαλύτερο μ.ο. και ποια τον μικρότερο;

Ακολουθήστε μας στο Google news

Σχεδόν 1,3 εκατ. εισιτήρια κόπηκαν στους φετινούς αγώνες της Stoiximan Super League, με το ελκυστικό προϊόν να προσελκύει τους φιλάθλους στα γήπεδα. Τον μεγαλύτερο μ.ο. ανά αγώνα κατέγραψε η ΑΕΚ, ενώ τον χειρότερο τον είχε η Κηφισιά.

Το τελικό σφύριγμα στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός σηματοδότησε τη λήξη της φετινής σεζόν στη Stoiximan Super Leagueμε τον ΠΑΟΚ να στέφεται πρωταθλητής Ελλάδας για τη σεζόν 2023-24. Έπειτα από μία συγκλονιστική σεζόν με πολλά σκαμπανεβάσματα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να πάει κόντρα στα προγνωστικά και να πάρει τον τίτλο.

Το αμείωτο ενδιαφέρον της λίγκας μέχρι και την τελευταία αγωνιστική των playoffs προσέλκυσε ουκ ολίγο κόσμο στα γήπεδα. Συγκεκριμένα, συνολικά 1.290.793 εισιτήρια κόπηκαν συνολικά τη φετινή χρονιά και από τις 14 ομάδες του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά, η διάθεση τους ήταν μικρότερη από τη περασμένη σεζόν, εκεί όπου διατέθηκαν συνολικά 1.742.788 «μαγικά» χαρτάκια.

 

Η διαφορά, βεβαίως, είναι πως τη φετινή περίοδο μοιράστηκαν πολλές τιμωρίες, η ΔΕΑΒ έκλεισε πολλά γήπεδα λόγω ακαταλληλότητας, ενώ παράλληλα υπήρξε και το «λουκέτο» διάρκειας σχεδόν δύο μηνών.

Όσο για την ομάδα με τον μεγαλύτερο μ.ο. εισιτηρίων ανά ματς, αυτή ήταν - όπως και πέρυσι - η ΑΕΚ, η οποία φιλοξένησε στην «OPAP Arena» συνολικά 384.082 φιλάθλους (27.434 μ.ο. ανά ματς). Την περασμένη σεζόν, βέβαια, περίπου μισό εκατ. υποστηρικτών πήγε στη Νέα Φιλαδέλφεια, εντούτοις τότε δεν υπήρχαν οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν τη χρονιά 2023-24.

Σημαντική διαφορά σε σχέση με πέρυσι είχε ο Ολυμπιακός, ο οποίος παρά τις τιμωρίες και παρά το αρνητικό διάστημα που βίωσε δέχθηκε 286.695 οπαδούς στο «Γ. Καραϊσκάκης», ήτοι μ.ο. 23.891 ανά παιχνίδι. Την περασμένη σεζόν αυτό το νούμερο ήταν 18.719!

Όσο για τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ, ο «Δικέφαλος του Βορρά» κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου του στο φινάλε, κάτι που αποτυπώθηκε και στα εισιτήρια. Οι Θεσσαλονικείς είχαν μ.ο. εισιτηρίων 14.109 ενώ έκοψαν συνολικά 183.421. Επόμενος στη σειρά ήταν ο Παναθηναϊκός, με μ.ο. 10.293 και συνολικά 144.107 κομμένα εισιτήρια.

Τέλος, η ομάδα με τον χαμηλότερο μέσο όρο σε κάθε ματς ήταν η Κηφισιά, η οποία παρεμπίπτοντος έδινε τους αγώνες της στην Καισαριανή και το «Μιχάλης Κρητικόπουλος». Συγκεκριμένα, 1.027 θεατές έβλεπαν την ομάδα τους ανά ματς και ο σύλλογος είχε συνολική παρουσία 11.297 φιλάθλων.

 

 

Δείτε τη λίστα με τα εισιτήρια που κόπηκαν στη φετινή Stoiximan Super League:

© PS Super League

sportal.gr

 

 

 

 
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το "γράμμα" του Αλεξανδρή στον Ελ Κααμπί: "Μείνε στην ομάδα που σε πίστεψε, ο Ολυμπιακός είναι στο σπίτι σου"-ThemaSports
05/07 @ 15:12

Το "γράμμα" του Αλεξανδρή στον Ελ Κααμπί: "Μείνε στην ομάδα που σε πίστεψε, ο Ολυμπιακός είναι στο σπίτι σου"

Ο Αλέξης Αλεξανδρής έστειλε το δικό του μήνυμα στον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ζητώντας του να παραμείνει στον Ολυμπιακό και τα επόμενα χρόνια.

Ο Αμρ Ουάρντα στο ΣΕΦ με φανέλα Αιγύπτου για το Προολυμπιακό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
04/07 @ 19:58

Ο Αμρ Ουάρντα στο ΣΕΦ με φανέλα Αιγύπτου για το Προολυμπιακό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ο Αμρ Ουάρντα δεν έχασε την ευκαιρία να δει από κοντά την εθνική ομάδα της Αιγύπτου απέναντι στην Ελλάδα στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Εντοπίστηκε και οδηγείται στη φυλακή ο 27χρονος που καταδικάστηκε για τον θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου-ThemaSports
04/07 @ 11:32

Εντοπίστηκε και οδηγείται στη φυλακή ο 27χρονος που καταδικάστηκε για τον θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου

Στη φυλακή οδηγείται ο 27χρονος που καταδικάστηκε την περασμένη Δευτέρα από το Εφετείο για τον θάνατο του 24χρονου Νάσου Κωνσταντίνου, ύστερα από οπαδικό επεισόδιο, τον Απρίλιο του 2017, στη Θεσσαλονίκη.

«Αμπουμπακάρ αντί Ελ Κααμπί στον Ολυμπιακό»!-ThemaSports
04/07 @ 11:24

«Αμπουμπακάρ αντί Ελ Κααμπί στον Ολυμπιακό»!

Eάν ο Ελ Κααμπί αποχωρήσει, τότε τη θέση του στον Ολυμπιακό θα πάρει ο Αμπουμπακάρ της Μπεσίκτας!

The Incredibles movie: Το ντοκιμαντέρ του πρωταθλητή ΠΑΟΚ (BINTEO)-ThemaSports
04/07 @ 11:00

The Incredibles movie: Το ντοκιμαντέρ του πρωταθλητή ΠΑΟΚ (BINTEO)

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έβγαλε στη δημοσιότητα την ταινία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League 2023-24.

 Προβάρει τα «κιτρινόμαυρα» ο Στρακόσα-ThemaSports
04/07 @ 08:04

Προβάρει τα «κιτρινόμαυρα» ο Στρακόσα

Στην τελική ευθεία είναι η μεταγραφή του Αλβανού τερματοφύλακα στην «Ένωση», την ώρα που φουντώνουν οι φήμες για την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ