Στις 30 Μαΐου 1994, ο μεγάλος αρχηγός της Ρόμα, Αγκοστίνο ντι Μπαρτολομέι, που την οδήγησε στο πρώτο της μεταπολεμικό πρωτάθλημα και στον τελικό του Κυπέλλου πρωταθλητριών, έδωσε τέλος στη ζωή του, βυθίζοντας στο πένθος το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Δέκα χρόνια μετά την ήττα του τελικού από τη Λίβερπουλ, στις 30 Μαΐου 1994, αυτοκτόνησε βάζοντας το όπλο στην καρδιά, αφήνοντας ένα μήνυμα που ουρλιάζει όλη του την αγωνία: ''Νιώθω σαν να έχω κλειδωθεί σε μια τρύπα.''

Στη γραμμή των Aρχηγών της Ρόμα, πριν τον Πελεγκρίνι, πριν τον Ντε Ρόσι, πριν τον Τότι, ακόμη και πριν από τον “Πρίγκιπα” Τζιανίνι, υπήρχε ο Αγκοστίνο Ντι Μπαρτολομέι, πιο γνωστός ως “Άγκο”.


Ένα παιδί από το Λούβε, γεννημένο με το δώρο της μπάλας, που στα δεκατέσσερα του, μπαίνει στο προπονητικό κέντρο και στα δεκαοχτώ του, κάνει το ντεμπούτο του στην Σέριε Α, κατά τη διάρκεια της σεζόν 1972-73.
Σημείο εκκίνησης μιας ιστορίας αγάπης που θα έχει κεντρικό σημείο το 1984 αλλά που στις καρδιές όλων, θα διαρκέσει μέχρι την αιωνιότητα.
Μέσος, μετά λίμπερο, ο Aγκο γίνεται αρχηγός της Ρόμα και ξεκινά έναν εξαιρετικό ποδοσφαιρικό κύκλο υπό τη διεύθυνση του Νιλς Λίντχολμ…


3 Κύπελλα Ιταλίας (1980, 1981, 1984)
1 Πρωτάθλημα το 1983 και επίσης το 1984, τελικός Κυπέλλου Πρωταθλητριών εναντίον της Λίβερπουλ στο Ολίμπικο, όπου η Ρόμα έχασε στα πέναλτι.

Μια πίκρα που παραμένει μέχρι και σήμερα στην Ρώμη, μια πληγή μελανιασμένη στις καρδιές των Ρομανίστα.
Κατά την άφιξή του, ο Σβεν Γκόραν Έρικσον, θα τον διώξει από το πρότζεκτ του και ο Άγκο θα αφήσει την αγαπημένη του Ρώμη.

Tο τραγικό του τέλος τον έχει κάνει είδωλο του συλλόγου.


Δέκα χρόνια μετά την ήττα του τελικού από τη Λίβερπουλ, στις 30 Μαΐου 1994, αυτοκτόνησε βάζοντας το όπλο στην καρδιά, αφήνοντας ένα μήνυμα που ουρλιάζει όλη του την αγωνία: «Νιώθω σαν να έχω κλειδωθεί σε μια τρύπα. “
Οι θρηνούντες Ρομανίστι θα εκδηλώσουν όλη τους τη θλίψη με αυτόν τον επιτάφιο…

“Δεν υπάρχουν λόγια… απλά ένα μέρος, βαθιά στην καρδιά μας. Γεια σου Ago”.
Και μέχρι σήμερα οι Giallorossi καλλιεργούν τη μνήμη, του πρώην αρχηγού τους, στην απέραντη αφοσίωση και ειλικρινή αγάπη για τα χρώματα του συλλόγου τους.

 


Με αφορμή τη νίκη στο Conference League, λίγες μέρες πριν την 28η επέτειο του θανάτου του, άνθισε αυτή η μαγευτική τοιχογραφία του Πελεγκρίνι, κρατώντας το τρόπαιο του Conference League, να πανηγυρίζει μαζί με τον Άγκο.
Η νίκη της Ρόμα, είναι και δική του νίκη.
Ένας τίτλος που θα θέλαμε να πιστεύουμε, θα έχει παρηγορήσει αμυδρά την ψυχή του παλιού Αρχηγού, από τον τεράστιο πόνο του χαμένου ευρωπαϊκού θριάμβου το 1984.
Ίσως η μοίρα, με την σημερινή ιδιοκτησία η κάποια άλλη, υπό την ηγεσία του Μουρίνιο, ή κάποιου άλλου ιδιοφυή προπονητή, θα προσφέρει τελικά στην Ρόμα την μεγάλη νίκη που αναζητεί η ομάδα… Το μεγάλο κύπελλο.
Και εκείνο το βράδυ ο Άγκο, θα μπορεί επιτέλους να είναι ήσυχος.
Εκπληκτική και ρομαντική τοιχογραφία, γιατί η Ρόμα, κρύβει μέσα της μεγάλο ρομάντζο!

«Δεν έχω βιώσει ποτέ ζήλια, κακία ή φθόνο, οι συμπαίκτες μου είναι σαν αδέρφια και είμαι ένα απλό αγόρι που ζει με απλά πράγματα, δεν χρειάζεται να με ευχαριστεί o κόσμος, είμαι εγώ που νιώθω ευγνωμοσύνη για όλους εσάς, για την αγάπη σας.

Στο τέλος του παιχνιδιού, αφήστε με να σας σφίξω το χέρι».

Ιστορικός αρχηγός της Ρόμα, καθαρός χαρακτήρας, πολύ ευαίσθητος άνθρωπος!

Για τον Άγκο!

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Όλα έδειξαν πως έπρεπε να το έχουμε πάρει...»: Ο Αρτέτα ξέρει ότι χάθηκε τεράστια ευκαιρία για την Άρσεναλ (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
04/07 @ 17:31

«Όλα έδειξαν πως έπρεπε να το έχουμε πάρει...»: Ο Αρτέτα ξέρει ότι χάθηκε τεράστια ευκαιρία για την Άρσεναλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η περασμένη σεζόν είτε θα τον στοιχειώνει, είτε θα τον πεισμώσει για τα επόμενα χρόνια. Ο Μικέλ Αρτέτα ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πώς χάθηκε ο τίτλος της Πρέμιερ για το 2024, βλέπει και ξαναβλέπει στοιχεία κι επιδόσεις, αλλά η πραγματικότητα είναι τέτοια που έγραψε ότι η Σίτι θριάμβευσε ξανά...

Νέα ομάδα για τον Γιώργο Δώνη! Οσονούπω η ανακοίνωση...-ThemaSports
04/07 @ 13:50

Νέα ομάδα για τον Γιώργο Δώνη! Οσονούπω η ανακοίνωση...

Σύντομα ο Έλληνας τεχνικός θα βρίσκεται στον πάγκο της Αλ Καλίζ.

ΕΠΙΣΗΜΗ η ανανέωση του Τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - «Πλήρη ενότητα στο όραμα μας»-ThemaSports
04/07 @ 13:39

ΕΠΙΣΗΜΗ η ανανέωση του Τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - «Πλήρη ενότητα στο όραμα μας»

Επίσημη είναι η ανανέωση του συμβολαίου του Έρικ Τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Ολλανδό να υπογράφει μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Έκανε λόγο για πλήρη ταύτιση ιδεών, με τις βλέψεις για την επόμενη διετία να είναι υψηλές!

Ο Κριστιάνο αποφάσισε για το επόμενο Μουντιάλ: «Θέλει να είναι εκεί!»-ThemaSports
04/07 @ 12:13

Ο Κριστιάνο αποφάσισε για το επόμενο Μουντιάλ: «Θέλει να είναι εκεί!»

Μπορεί το 2026 να είναι 41 ετών, μπορεί να μην έχει σκοράρει… ακόμη στο τρέχον EURO, όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο φημολογείται πως θα εκπροσωπήσει την Πορτογαλία και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σε δύο έτη από τώρα!

Αυτή θα είναι η γαλαξιακή παρουσίαση του Εμπαπέ από τη Ρεάλ Μαδρίτης-ThemaSports
04/07 @ 12:00

Αυτή θα είναι η γαλαξιακή παρουσίαση του Εμπαπέ από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εντυπωσιακή παρουσίαση που έχει ετοιμάσει η Ρεάλ Μαδρίτης για τον Κιλιάν Εμπαπέ.

«Ήξερε τι θα γίνει στο Σαχτάρ - Σίτι»: Τεράστια ποινή αποκλεισμού στο «δεξί» χέρι του Κομπανί!-ThemaSports
04/07 @ 08:58

«Ήξερε τι θα γίνει στο Σαχτάρ - Σίτι»: Τεράστια ποινή αποκλεισμού στο «δεξί» χέρι του Κομπανί!

Βάσισε την καριέρα του στη Μάντσεστερ Σίτι, έγινε «δεξί» χέρι του Βινσέντ Κομπανί, βίωσε άνοδο και υποβιβασμό στην Premier League, προβλεπόταν να βρίσκεται στην Championship τη νέα σεζόν. Ωστόσο, ο Ρίτσαρντ Μπρέντις μοιάζει να… κατέστρεψε όσα «έχτιζε» τα τελευταία 11 χρόνια, καθώς κρίθηκε ένοχος για στοιχηματισμό, που σχετίζεται με και με ένα βράδυ στην… Ουκρανία!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ