Πολλά και σημαντικά γεγονότα πραγματοποιήθηκαν Σαν Σήμερα στον κόσμο της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ακολουθούν τα κυριότερα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Σαν σήμερα το 1960, ο Τζακ Μπράμπαμ κυριάρχησε στο GP Ολλανδίας και κέρδισε τον πρώτο του αγώνα στη σεζόν, σε μια μέρα όπου ο Τζιμ Κλαρκ έκανε το ντεμπούτο του στην F1. Ο poleman, Στέρλινγκ Μος, αρχικά κυνήγησε τον Αυστραλό της Cooper αλλά έχασε πολύ έδαφος όταν είχε κλατάρισμα ελαστικού στον 17ο γύρο. Επέστρεψε στην πίστα και κινήθηκε σε γυρολόγιο-ρεκόρ ώστε να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, χάνοντας οριακά την τρίτη θέση του βάθρου, στον τελευταίο γύρο από τον Γκρέιαμ Χιλ. Ο Ινές Άιρλαντ της Lotus, κατέλαβε τη δεύτερη θέση για να καταγράψει το πρώτο βάθρο για την ομάδα του Κόλιν Τσάπμαν στην F1.

Σαν σήμερα το 1982, πραγματοποιήθηκε το πρώτο Grand Prix της F1 στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, σε ένα σιρκουί πόλης που δεν είχε καν ολοκληρωθεί, ενώ υπήρχαν προβλήματα και στο οργανωτικό κομμάτι. Έτσι, οι οδηγοί είχαν περιοριστεί σε ελάχιστες έως μηδαμινές δοκιμές και ο αγώνας διακόπηκε μετά από μόλις 7 γύρους, ύστερα από ένα σοβαρό ατύχημα ανάμεσα στους Έλιο Ντε Άντζελις, Ρομπέρτο Γκερέρο και Ρικάρντο Πατρέζε. Την παράσταση έκλεψε η McLaren του Τζον Ουάτσον, ο οποίος είχε εκκινήσει μόλις 17ος και προσπέρασε τους πάντες με ακρίβεια και μεθοδικότητα, κάνοντας μάλιστα μια τριπλή προσπέραση στον 33ο γύρο. για να βρεθεί δεύτερος. Έπειτα, πλησίασε με δαιμονιώδη ρυθμό τον επικεφαλής, Κέκε Ρόσμπεργκ της Williams και τον πέρασε στον 37ο γύρο, κατακτώντας μια φανταστική νίκη. Το βάθρο τελικά «έκλεισε» με τον Έντι Τσίβερ της Ligier και τον Ντιντιέ Πιρονί της Ferrari.

Σαν σήμερα το 2004, ο Βαλεντίνο Ρόσι επικράτησε στο GP Ιταλίας και κατέκτησε την δεύτερη νίκη του στη σεζόν. Ο αγώνας στο Μουτζέλο διεκόπη στο 17ο γύρο λόγω έντονης βροχόπτωσης. Όταν βελτιώθηκαν οι συνθήκες, η δράση συνεχίστηκε με πληθώρα αναβατών να μάχονται για τη νίκη. Εν τέλει ο «Γιατρός» πήρε την καρό σημαία, με τους Σέτε Ζιμπερνάου και Μαξ Μπιάτζι να τον ακολουθούν.

Σαν σήμερα το 2010, διεξήχθη ακόμα ένα GP Ιταλίας στην πίστα του Μουτζέλο για το MotoGP. Στον αγώνα δεν συμμετείχε ο Βαλεντίνο Ρόσι, καθώς ο «Γιατρός» είχε υποστεί κάταγμα στη δεξιά του κνήμη έπειτα από μια άσχημη πτώση στις ελεύθερες δοκιμές. Ο Ντάνι Πεντρόσα κυριάρχησε και κατέκτησε τη νίκη για τη Honda, αφήνοντας πίσω του τους Χόρχε Λορένθο και Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

V. Tziortzis/Έδειξε μαχητικότητα σε οβάλ πίστα-ThemaSports
01/07 @ 16:33

V. Tziortzis/Έδειξε μαχητικότητα σε οβάλ πίστα

Μάχιμος ο Τζιωρτζής στην οβάλ πίστα της Ολλανδίας, πέτυχε σημαντικό πλασάρισμα

Όταν οι Σουμάχερ και Ιρβάιν έκαναν 1-2 για τη Ferrari μετά από 8 χρόνια-ThemaSports
28/06 @ 15:51

Όταν οι Σουμάχερ και Ιρβάιν έκαναν 1-2 για τη Ferrari μετά από 8 χρόνια

Διαβάστε παρακάτω τα πιο σημαντικά γεγονότα που έλαβαν χώρα σαν σήμερα, στον κόσμο της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ατελείωτες μάχες σε Σπα, Λε Μαν και Καταλονία-ThemaSports
14/06 @ 16:36

Ατελείωτες μάχες σε Σπα, Λε Μαν και Καταλονία

Γεμάτο με σπουδαία γεγονότα από τον κόσμο της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι το «μενού» του Σαν Σήμερα.

Τζιωρτζής:«Προσθέσαμε σημαντικούς βαθμούς στη Μεγάλη Βρετανία»-ThemaSports
10/06 @ 15:22

Τζιωρτζής:«Προσθέσαμε σημαντικούς βαθμούς στη Μεγάλη Βρετανία»

«Ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο, προσθέσαμε εξαιρετικά σημαντικούς βαθμούς και αποδείξαμε ότι και με το Νο1 μπορώ να διεκδικήσω πράγματα» δηλώνει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής μετά την προσπάθειά του στο διήμερο του τρίτου αγώνα της σεζόν στο EURO NASCAR PRO, στην πίστα του Brands Hatch.

Στη Βρετανία η νέα προσπάθεια του Τζιωρτζή-ThemaSports
06/06 @ 12:45

Στη Βρετανία η νέα προσπάθεια του Τζιωρτζή

Στη Μεγάλη Βρετανία, έχοντας στο πλευρό του τον Χρυσό χορηγό του, την εταιρεία HTFX, βρίσκεται ο Βλαδίμηρος   Τζιωρτζής, εκφράζοντας αποφασιστικότητα για μία καινούργια αρχή στον τρίτο αγώνα της χρονιάς στο EURO NASCAR  PRO, μετά τις ατυχίες στους δυο πρώτους  αγώνες  σε Ισπανία και Ιταλία. Οι δυο κούρσες του αγώνα στην πίστα του Brands Hatch θα γίνουν το Σαββατοκύριακο, 8 & 9 Ιουνίου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ