Διαβάστε παρακάτω τα πιο σημαντικά γεγονότα που έλαβαν χώρα σαν σήμερα, στον κόσμο της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Σαν σήμερα το 1964, ελάχιστες μέρες μετά την ατυχία του στο Βέλγιο, ο Νταν Γκέρνι πήρε πρώτος την καρό σημαία στην πίστα της Ρουέν στη Γαλλία. Αυτός ήταν ο πρώτος θρίαμβος για την ιστορική ομάδα της Brabham στην F1. Δεύτερος ήταν ο Γκρέιαμ Χιλ, ενώ ο Τζακ Μπράμπαμ έκλεισε το βάθρο.

Σαν σήμερα το 1998, η Ferrari έκανε το 1-2 στο GP Γαλλίας. Αυτό ήταν το πρώτο της 1-2 μετά το Grand Prix Ισπανίας του 1990, με τον Μίκαελ Σουμάχερ να ξεπερνά άνετα τον Έντι Ιρβάιν. Ο Γερμανός ξεπέρασε τον poleman, Μίκα Χάκινεν στην εκκίνηση και έκτοτε εξαφανίστηκε στον ορίζοντα. Εν τέλει ο οδηγός της McLaren τερμάτισε στην 3η θέση της κατάταξης.

Σαν σήμερα το 2003, ο Σέτε Ζιμπερνάου κατέκτησε την τρίτη του νίκη στη σεζόν του MotoGP κάνοντας μια επιβλητική εμφάνιση στο Άσεν, για το GP Ολλανδίας. Ο Μαξ Μπιάτζι πάλεψε μέχρι τέλους απέναντι στον Ζιμπερνάου, όμως έμεινε δεύτερος. Τρίτος ήταν ο Βαλεντίνο Ρόσι.

Σαν σήμερα το 2008, ο πρωταθλητής, Κέισι Στόνερ, εκκίνησε από την pole position στο GP Ολλανδίας και κυριάρχησε απόλυτα για την τρίτη του νίκη στη σεζόν. Το έργο του Αυστραλού έγινε ευκολότερο έπειτα από πτώση που είχε ο Βαλεντίνο Ρόσι στον πρώτο γύρο.

Σαν σήμερα το 2014, ο Μαρκ Μάρκεθ έγινε ο πρώτος αναβάτης μετά τον Τζάκομο Αγκοστίνι το 1971 που κέρδισε στους πρώτους 8 αγώνες της σεζόν για την μεγάλη κατηγορία μοτοσικλετών. Η επίδοση αυτή σημειώθηκε στο Άσεον της Ολλανδίας, με την εκκίνηση του Grand Prix να αναβάλλεται προσωρινά λόγω βροχής. Το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε τους αναβάτες αντιμέτωπους με μεικτές συνθήκες πίστας. Ο Μάρκεθ προσαρμόστηκε καλύτερα από όλους και πήρε πρώτος την καρό σημαία. Δεύτερος τερμάτισε ο Ντάνι Πεντρόσα, ενώ τρίτος ήταν ο Αλέιξ Εσπαργκαρό.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

V. Tziortzis/Έδειξε μαχητικότητα σε οβάλ πίστα-ThemaSports
01/07 @ 16:33

V. Tziortzis/Έδειξε μαχητικότητα σε οβάλ πίστα

Μάχιμος ο Τζιωρτζής στην οβάλ πίστα της Ολλανδίας, πέτυχε σημαντικό πλασάρισμα

Ατελείωτες μάχες σε Σπα, Λε Μαν και Καταλονία-ThemaSports
14/06 @ 16:36

Ατελείωτες μάχες σε Σπα, Λε Μαν και Καταλονία

Γεμάτο με σπουδαία γεγονότα από τον κόσμο της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι το «μενού» του Σαν Σήμερα.

Τζιωρτζής:«Προσθέσαμε σημαντικούς βαθμούς στη Μεγάλη Βρετανία»-ThemaSports
10/06 @ 15:22

Τζιωρτζής:«Προσθέσαμε σημαντικούς βαθμούς στη Μεγάλη Βρετανία»

«Ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο, προσθέσαμε εξαιρετικά σημαντικούς βαθμούς και αποδείξαμε ότι και με το Νο1 μπορώ να διεκδικήσω πράγματα» δηλώνει ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής μετά την προσπάθειά του στο διήμερο του τρίτου αγώνα της σεζόν στο EURO NASCAR PRO, στην πίστα του Brands Hatch.

Στη Βρετανία η νέα προσπάθεια του Τζιωρτζή-ThemaSports
06/06 @ 12:45

Στη Βρετανία η νέα προσπάθεια του Τζιωρτζή

Στη Μεγάλη Βρετανία, έχοντας στο πλευρό του τον Χρυσό χορηγό του, την εταιρεία HTFX, βρίσκεται ο Βλαδίμηρος   Τζιωρτζής, εκφράζοντας αποφασιστικότητα για μία καινούργια αρχή στον τρίτο αγώνα της χρονιάς στο EURO NASCAR  PRO, μετά τις ατυχίες στους δυο πρώτους  αγώνες  σε Ισπανία και Ιταλία. Οι δυο κούρσες του αγώνα στην πίστα του Brands Hatch θα γίνουν το Σαββατοκύριακο, 8 & 9 Ιουνίου.

Όταν ο Ουάτσον άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό-ThemaSports
06/06 @ 13:00

Όταν ο Ουάτσον άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό

Πολλά και σημαντικά γεγονότα πραγματοποιήθηκαν Σαν Σήμερα στον κόσμο της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ακολουθούν τα κυριότερα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ