Η Ελένα Κουλιτσένκο έγινε η πρώτη Κύπρια αθλήτρια στίβου, που εξασφάλισε επισήμως τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η εκπληκτική Κύπρια πρωταθλήτριά και αθλήτρια του Πανεπιστημίου της Τζιόρτζια μοιράστηκε το χρυσό μετάλλιο στους τελικούς του NCAA με την Γκανέζα Ρόουζ Αμοαμίνα Γεμπόα του Ιλινόι, στο οποίο επικεφαλής προπονητής είναι ο Πέτρος Κυπριανού.

Τα δύο κορίτσια πέρασαν με την τρίτη προσπάθειά τους τα 1,97μ. (νέα ατομική επίδοση και για τις δύο), αποτυγχάνοντας τρεις φορές στα 2,00μ. Κι επειδή είχαν τις ίδιες αποτυχημένες προσπάθειες προηγουμένως (από τρεις), μοιράστηκαν το χρυσό μετάλλιο, αφού αυτό προνοεί ο κανονισμός στο NCAA. Η ΚΟΕΑΣ θυμίζει ότι στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα του 2023 η Γεμπόα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο με 1,94μ., αφήνοντας 2η την Κουλιτσένκο με 1,91μ.

Στον τελικό στο NCAA, πέρασε το 1,97μ. με την τρίτη προσπάθεια και η Νιγηριανή Τεμιτόπε Αντεσίνα (επίσης ατομική επίδοση), όμως πήρε το χάλκινο μετάλλιο, εξαιτίας του ότι είχε τέσσερα άκυρα άλματα προηγουμένως.

Το 1,97μ. είναι ακριβώς και το όριο απευθείας πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η Κουλιτσένκο απέδειξε πως άξια θα βρεθεί στο Παρίσι.

Προτού καν συμπληρώσει 22 χρόνια ζωής έχει ήδη έναν τελικό Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης κάτω των 23 ετών, είναι από τώρα χρυσή πρωταθλήτρια στα πολύ δύσκολα Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα των ΗΠΑ και έχει ήδη κλείσει θέση για την πρώτη παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το 1,97μ. αποτελεί και νέο παγκύπριο ρεκόρ γυναικών και κάτω των 23 ετών, με την Ελένα Κουλιτσένκο να καταρρίπτει το 1,95μ., που δημιούργησε φέτος στις 11 Μαΐου.

«Χίλια μπράβο Ελένα Κουλιτσένκο Για τη σπουδαία αυτή πολλαπλή επιτυχία σου και στον προπονητή σου Ryan Baily», αναφέρει στην ανάρτησή της η ΚΟΕΑΣ.

Δείτε το επιτυχημένο άλμα της στο 1,97μ., που την έστειλε στο… Παρίσι:

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάει Παρίσι ο Ντε Λούκας-ThemaSports
30/06 @ 09:33

Πάει Παρίσι ο Ντε Λούκας

Στην αποστολή της Δομινικανής Δημοκρατίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού βρίσκεται ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Λουίτζι Ντε Λούκας.

Τέταρτη στην Ευρώπη η Κάλια Αντωνίου! Έχασε στο τσακ το μετάλλιο...-ThemaSports
18/06 @ 20:31

Τέταρτη στην Ευρώπη η Κάλια Αντωνίου! Έχασε στο τσακ το μετάλλιο...

Ένα εκατοστό του δευτερολέπτου μακριά από το χάλκινο μετάλλιο και την τρίτη θέση έμεινε η Κάλια Αντωνίου στον τελικό των 100μ. ελεύθερο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης που διεξάγεται στο Βελιγράδι.

Με Λακαζέτ η προεπιλογή της εθνικής Γαλλίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων-ThemaSports
11/06 @ 22:00

Με Λακαζέτ η προεπιλογή της εθνικής Γαλλίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων

Τη λίστα με τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα είναι διαθέσιμοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου, ανακοίνωσε η εθνική Γαλλίας!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ