Ένας Παναθηναϊκός εμφανίστηκε με ενέργεια και αέρα… ανατροπής στον τρίτο τελικό της Basket League στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του ματς (εκτός της τρίτης περιόδου) και με τη βοήθεια των Κέντρικ Ναν και Ματίας Λεσόρ μείωσαν την σειρά σε 2-1 παίρνοντας την βαρυσήμαντη νίκη (83-76).

Ακολουθήστε μας στο Google news

 

Το κλίμα ήταν βαρύ στο ΟΑΚΑ λίγο πριν την έναρξη του τρίτου τελικού της Basket League ανάμεσα στον Παναθηναϊκό AKTOR και τον Ολυμπιακό εξαιτίας του πρόσφατου χαμού του φροντιστή της «πράσινης» ΚΑΕ, Πάρη Δερμάνη, αλλά και της συμπλήρωσης έξι χρόνων από τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Καμία ομάδα πλην της ΑΕΚ το 2002 κόντρα στους Πειραιώτες δεν έχει καταφέρει να γυρίσει σειρά τελικών πρωταθλήματος από το 2-0 και ο Παναθηναϊκός πλέον μετά τη νίκη του στο Game 3 των τελικών (83-76) μείωσε στο 2-1 έκανε το σημαντικό βήμα θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ιστορία.

Για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν κορυφαίοι ήταν ο Κέντρικ Ναν με 21 πόντους και ο Ματίας Λεσορ με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Το ματς ξεκίνησε, όπως αναμενόταν, πολύ σκληρό με τους «πράσινους» να προσπαθούν σιγά σιγά να… χτίσουν μία διαφορά  από τους φιλοξενούμενους (11-6, στο 4ο λεπτό του αγώνα). Ωστόσο, οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Σακίλ ΜακΚίσικ ισοφάρισαν γρήγορα για τον Ολυμπιακό με το σκορ να πηγαίνει έπειτα χέρι-χέρι.

 

Ο Ματίας Λεσόρ ήταν ο πιο αποτελεσματικός παίκτης της ομάδας του Εργκίν Αταμάν που έβαλε τον Παναθηναϊκό μπροστά με +6 στο 8’ (19-13), όμως ο Τόμας Γουόκαπ με τρίποντο και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ κράτησαν… όρθιο τον Ολυμπιακό (19-18). Ο Κέντρικ Ναν μαζί με τον Λεσόρ ήταν ξανά εκεί για να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα πέντε πόντων για τους γηπεδούχους (23-18).

Το σκληρό παιχνίδι συνεχίστηκε και στην δεύτερη περίοδο με τις άμυνες να πρωταγωνιστούν. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να παίξει με το μυαλό των αντιπάλων και ο Κέντρικ Ναν εμφανίστηκε πιο βελτιωμένος σε αυτό το πρώτο μέρος του αγώνα όσο το «Τριφύλλι» έχτιζε διαφορά εννιά πόντων (29-20, 14’). Το μομέντουμ του Αμερικανού συνεχίστηκε μετά το εκπληκτικό του κόψιμο στον Νάιτζελ Γουίλιαμς - Γκος.

 

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο έφερε την απαραίτητη ενέργεια από τον πάγκο και συμπλήρωσε ιδανικά τον Ναν βάζοντας μπροστά τους «πράσινους» με διψήφιο προβάδισμα πια (31-20, 15’). Οι «ερυθρόλευκοι» δε μπορούσαν να αντιδράσουν και αντιμετώπιζαν το παιχνίδι φοβισμένα. Οι Αντετοκούνμπο και Ναν αποτελούσαν ξεκάθαρα τους «x-factor» του Παναθηναϊκού που σε συνδυασμό και με την σκληρή του άμυνα «εκτόξευσε» πια την διαφορά στο +16 (40-24, στο 17’).

 

Εκεί που Μιλουτίνοφ και Πίτερς προσπαθούσαν να… ροκανίσουν τη διαφορά (40-30), ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ευστόχησε από τα 6.75 διατηρώντας την υπεροχή των «πράσινων» (43-30), όμως ο Ολυμπιακός έριξε εκ νέου τη διαφορά στους 9 πόντους πριν το ημίχρονο (43-34).

Μετά την ανάπαυλα, ο Ματίας Λεσόρ συνέχισε το φοβερό παιχνίδι του έχοντας όλους τους πόντους του Παναθηναϊκού στα πρώτα τέσσερα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου (49-41). Μία… βροχή από τρίποντα ακολούθησε στο ΟΑΚΑ με ΠαπαπέτρουΚάνααν και Ναν να… πυροβολούν από την περιφέρεια για το 55-44 στο 25ο λεπτό. Ο… ανεβασμένος Κάνααν μοιράζει και ο Μιλουτίνοφ σκοράρει για να μειώσει ο βελτιωμένος Ολυμπιακός στους 6 (55-49, στο 27’).

Ο Λεσόρ «φόρτωσε» με φάουλ τον Σέρβο ψηλό των Πειραιωτών και ο Παναθηναϊκός ανέκτησε και πάλι το προβάδισμά του (59-49). Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπορεί να βρισκόταν πίσω στο σκορ όμως ήταν εμφανώς καλύτερη σε αυτό το δεύτερο μέρος με τον Φιλίπ Πετρούσεφ να μειώνει στους 7 από τα 6.75μ. (59-52, στο 28’). Οι Πειραιώτες έδειξαν πως έχουν τα πνευματικά αποθέματα να αντιδράσουν στην ενέργεια των «πράσινων» και με ένα επιμέρους σερί 1-10 μείωσαν στο καλάθι πριν την καθοριστική τελευταία περίοδο (61-59).

 

 

Ένα παιχνίδι για γερά... νεύρα συνέχισε να εξελίσσεται και στην τέταρτη περίοδο με τον Ολυμπιακό να ασκεί τεράστια πίεση στον Παναθηναϊκό που δενμ είχε άλλη επιλογή πέρα από νίκη. Οι Πειραιώτες στο 32ο λεπτό του ματς έδειχναν να αλλάζουν το μομέντουμ με τον ΜακΚίσικ να ισοφαρίζει (64-64) στο πιο κρίσιμο σημείο.Ο Κώστας Σλούκας το πήρε πάνω του διατηρώντας έστω και για λίγο το προβάδισμα για το «Τριφύλλι» (70-66).

Παρά την ψυχραιμία που έδειχναν οι γηπεδούχοι, ο Ολυμπιακός έβρισκε τον τρόπο να τους... φοβίζει με τον Κάνααν να ευστοχεί με τρίποντο για το 72-69 στο 35'. Το κάρφωμα του Μιλουτίνοφ που ακολούθησε συνέχισε το 7-0 σερί των Πειραιωτών που πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο ματς (72-73, στο 36'). Το γκολ - φάουλ του Λεσόρ έδωσε πνοή ξανά στο ΟΑΚΑ και με το τρίποντο του Παπαπέτρου ο Παναθηναϊκός πέρασε ξανά μπροστά (78-73, στο 37'). Η άμυνα των «πράσινων» μίλησε την κατάλληλη στγμή και ακόμη κι αν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο η παρέα του κόουτς Αταμάν είχε τα ψυχικά αποθέματα στο φινάλε του παιχνιδιού για να πάρει τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 43-34, 61-59, 83-76

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άνετη νίκη χωρίς Αντετοκούνμπο με Αίγυπτο και… έφυγε για «τελικούς»-ThemaSports
04/07 @ 22:46

Άνετη νίκη χωρίς Αντετοκούνμπο με Αίγυπτο και… έφυγε για «τελικούς»

Ένα… χαλαρό βράδυ είχε η Εθνική ομάδα νικώντας με 93-71 την Αίγυπτο στο κατάμεστο ΣΕΦ και εξασφαλίζοντας τυπικά την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο του Προολυμπιακού Τουρνουά. Πλέον ετοιμάζεται για τον πρώτο από τους… έναν συν έναν τελικούς, το Σάββατο στις 17:30 απέναντι στην Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς, ελπίζοντας πως θα βρεθεί την Κυριακή στον τελικό κόντρα στο νικητή του Κροατία-Δομινικανή Δημοκρατία (Σάββατο, 21:00).

Νίκησε το Καμερούν, προκρίθηκε κι η Βραζιλία-ThemaSports
04/07 @ 22:41

Νίκησε το Καμερούν, προκρίθηκε κι η Βραζιλία

Στα ημιτελικά του προ-Ολυμπιακού τουρνουά της Ρίγα βρίσκονται από την Πέμπτη Καμερούν και Βραζιλία. Οι Αφρικανοί επικράτησαν της «σελεσάο» 77-74 σε ένα συναρπαστικό ματς για την τρίτη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου, όμως αμφότερες οι ομάδες πήραν την πρόκριση.

«Ο Νικ την δίνει, ο Γιάννης καρφώνει, η Εθνική θα είναι στους Ολυμπιακούς»: Η φάση που… θέλουμε να δούμε ξανά! -ThemaSports
04/07 @ 08:58

«Ο Νικ την δίνει, ο Γιάννης καρφώνει, η Εθνική θα είναι στους Ολυμπιακούς»: Η φάση που… θέλουμε να δούμε ξανά!

Φάση που θέλουμε να δούμε ξανά, μία δυάδα που ξέρει να συνεργάζεται και να προσφέρει θέαμα. Νικ Καλάθης και Γιάννης Αντετοκούνμπο, part 1 για την Ελλάδα…

Ονειρικός Αντετοκούνμπο, σπουδαία Εθνική Ελλάδα σε μαγική ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ-ThemaSports
03/07 @ 23:09

Ονειρικός Αντετοκούνμπο, σπουδαία Εθνική Ελλάδα σε μαγική ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ

Εξαιρετική εμφάνιση από την Εθνική, που συνέτριψε με 109-82 την μαχητική Δομινικανή Δημοκρατία στην πρεμιέρα της στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Πειραιά. Μεγαλειώδης παράσταση από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (32 πόντοι σε 18 λεπτά χωρίς να χάσει σουτ), σπουδαίος και ο Κρις Ντουάρτε.

Γιαννακόπουλος σε Βιλντόσα: «Είσαι πολύ μάγκας ρε Λούκα»-ThemaSports
02/07 @ 21:20

Γιαννακόπουλος σε Βιλντόσα: «Είσαι πολύ μάγκας ρε Λούκα»

Ο Λούκα Βιλντόσα με μήνυμά του στα social media αναφέρθηκε στη μεταγραφή του Λούκα Βιλντόσα από τον Ολυμπιακό.

Επίσημο: Βιλντόσα διετίας στον Ολυμπιακό!-ThemaSports
02/07 @ 19:50

Επίσημο: Βιλντόσα διετίας στον Ολυμπιακό!

Από τα πράσινα στα… κόκκινα ο Λούκα Βιλντόσα!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ