Το Μουντιάλ είναι η παγκόσμια γιορτή του ποδοσφαίρου και η τελετή έναρξης πρέπει να είναι εξίσου φαντασμαγορική. Όμως ακόμη και σε τόσο σπουδαία γεγονότα μπορεί να υπάρξουν… ατυχίες, με την Νταϊάνα Ρος να το γνωρίζει ίσως καλύτερα από όλους αυτό.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Το Μουντιάλ του 1994 ανέλαβε να το διοργανώσει μία χώρα που «γέννησε» το Hollywood και το Las Vegas, ο λόγος φυσικά για την Αμερική. Είναι γνωστό πως οι Αμερικάνοι σε τέτοιου είδους events είναι «μανούλες» και βγάζουν τον καλύτερο τους εαυτό, άλλωστε ζουν για να δημιουργούν φαντασμαγορικά show που τραβούν όλα τα βλέμματα πάνω τους.

Η τελετή έναρξης του Μουντιάλ είχε όλες τις προδιαγραφές για να «ξεδιπλωθεί» διάπλατα όλο το ταλέντο των Αμερικάνων σε μία διοργάνωση που θα την παρακολουθούσε κυριολεκτικά ολόκληρος ο πλανήτης.

Έτσι και έγινε, με την Όπρα Γουίνφρεϊ να αποτελεί μία από τις πλέον γνωστές προσωπικότητες στην χώρα (και όχι μόνο) να έχει αναλάβει τον ρόλο της παρουσιάστριας. 

Oprah Looks Back on the Most Embarrassing Moment of Her Entire Career

Όλα λειτουργούσαν όπως ακριβώς έπρεπε. Το Σόλντερ Φιλντ του Σικάγο ήταν κατάμεστο από χιλιάδες οπαδούς που παρακολουθούσαν χορούς και μουσικές αντικατοπτρίζοντας τα ήθη και τα έθιμα κάθε χώρας που λάμβανε συμμετοχή, η Όπρα με την χαρακτηριστική της άνεση μαγνήτιζε τον κόσμο στις κερκίδες και την τηλεόραση, ενώ επιπλέον μίλησαν και οι (τότε) πρόεδροι της FIFA, Ζοάο Χαβελάνζε αλλά και της Αμερικής, Μπιλ Κλίντον.

Στο αποκορύφωμα της τελετής η Νταϊάνα Ρος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ενώ την ακολουθούσαν δεκάδες χορευτές με την ίδια να τραγουδάει το «I’m coming out».

Μέσα σε όλο αυτό το μουσικοχορευτικό ρεσιτάλ η Νταϊάνα έπρεπε να εκτελέσει ένα πέναλτι (σε μικρότερη απόσταση από την κανονική) και αφού έστελνε την μπάλα στα δίχτυα θα περνούσε μέσα από το τέρμα ενώ αυτό θα άνοιγε στα δύο. Η πραγματικότητα βέβαια απείχε πολύ από την φαντασία.

Η Νταϊάνα έστησε την μπάλα στο σωστό σημείο, πήρε φόρα και μετά από μερικές προσποιήσεις εκτέλεσε το πέναλτι. Για κακή της τύχη όμως στόχευσε πολλά μέτρα μακριά από το δεξί δοκάρι χαρίζοντας μας το μεγαλύτερο blooper που έχουμε δει σε τελετή έναρξης Μουντιάλ.

Φαίνεται δεν είχε κάνει καλή προπόνηση ή απλός την κατέβαλε το άγχος, εδώ έχει συμβεί σε τεράστια ποδοσφαιρικά ινδάλματα να χάσουν ένα κρίσιμο πέναλτι στην Νταϊάνα Ρος δεν θα συνέβαινε;

Η τελετή έναρξης του 1994 ήταν σαν μία παραοικονομία για τον μεγάλο τελικό μερικές εβδομάδες μετά, εκεί όπου ο Ρομπέρτο Μπάτζιο θα έχανε το κρισιμότερο πέναλτι της καριέρας χρίζοντας εν τέλει Παγκόσμια Πρωταθλήτρια την Βραζιλία.

Πάντως στο Μουντιάλ η Νταϊάνα είχε 0% ευστοχία από την λευκή βούλα.


www.bnsports.gr  

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Όλα έδειξαν πως έπρεπε να το έχουμε πάρει...»: Ο Αρτέτα ξέρει ότι χάθηκε τεράστια ευκαιρία για την Άρσεναλ (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
04/07 @ 17:31

«Όλα έδειξαν πως έπρεπε να το έχουμε πάρει...»: Ο Αρτέτα ξέρει ότι χάθηκε τεράστια ευκαιρία για την Άρσεναλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η περασμένη σεζόν είτε θα τον στοιχειώνει, είτε θα τον πεισμώσει για τα επόμενα χρόνια. Ο Μικέλ Αρτέτα ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πώς χάθηκε ο τίτλος της Πρέμιερ για το 2024, βλέπει και ξαναβλέπει στοιχεία κι επιδόσεις, αλλά η πραγματικότητα είναι τέτοια που έγραψε ότι η Σίτι θριάμβευσε ξανά...

Νέα ομάδα για τον Γιώργο Δώνη! Οσονούπω η ανακοίνωση...-ThemaSports
04/07 @ 13:50

Νέα ομάδα για τον Γιώργο Δώνη! Οσονούπω η ανακοίνωση...

Σύντομα ο Έλληνας τεχνικός θα βρίσκεται στον πάγκο της Αλ Καλίζ.

ΕΠΙΣΗΜΗ η ανανέωση του Τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - «Πλήρη ενότητα στο όραμα μας»-ThemaSports
04/07 @ 13:39

ΕΠΙΣΗΜΗ η ανανέωση του Τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - «Πλήρη ενότητα στο όραμα μας»

Επίσημη είναι η ανανέωση του συμβολαίου του Έρικ Τεν Χαγκ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Ολλανδό να υπογράφει μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Έκανε λόγο για πλήρη ταύτιση ιδεών, με τις βλέψεις για την επόμενη διετία να είναι υψηλές!

Ο Κριστιάνο αποφάσισε για το επόμενο Μουντιάλ: «Θέλει να είναι εκεί!»-ThemaSports
04/07 @ 12:13

Ο Κριστιάνο αποφάσισε για το επόμενο Μουντιάλ: «Θέλει να είναι εκεί!»

Μπορεί το 2026 να είναι 41 ετών, μπορεί να μην έχει σκοράρει… ακόμη στο τρέχον EURO, όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο φημολογείται πως θα εκπροσωπήσει την Πορτογαλία και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σε δύο έτη από τώρα!

Αυτή θα είναι η γαλαξιακή παρουσίαση του Εμπαπέ από τη Ρεάλ Μαδρίτης-ThemaSports
04/07 @ 12:00

Αυτή θα είναι η γαλαξιακή παρουσίαση του Εμπαπέ από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εντυπωσιακή παρουσίαση που έχει ετοιμάσει η Ρεάλ Μαδρίτης για τον Κιλιάν Εμπαπέ.

«Ήξερε τι θα γίνει στο Σαχτάρ - Σίτι»: Τεράστια ποινή αποκλεισμού στο «δεξί» χέρι του Κομπανί!-ThemaSports
04/07 @ 08:58

«Ήξερε τι θα γίνει στο Σαχτάρ - Σίτι»: Τεράστια ποινή αποκλεισμού στο «δεξί» χέρι του Κομπανί!

Βάσισε την καριέρα του στη Μάντσεστερ Σίτι, έγινε «δεξί» χέρι του Βινσέντ Κομπανί, βίωσε άνοδο και υποβιβασμό στην Premier League, προβλεπόταν να βρίσκεται στην Championship τη νέα σεζόν. Ωστόσο, ο Ρίτσαρντ Μπρέντις μοιάζει να… κατέστρεψε όσα «έχτιζε» τα τελευταία 11 χρόνια, καθώς κρίθηκε ένοχος για στοιχηματισμό, που σχετίζεται με και με ένα βράδυ στην… Ουκρανία!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ