Εγχώριοι σύνδεσμοι ποδοσφαιριστών, μέλη της FIFPRO Europe, υπέβαλαν σήμερα αγωγή κατά της FIFA, αμφισβητώντας τη νομιμότητα των αποφάσεων της για μονομερή καθορισμό του διεθνούς ημερολογίου αγώνων και ειδικότερα την απόφαση για τη νέα δημιουργία και προγραμματισμό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων της FIFA 2025.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Αγγλική ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (PFA) και η Γαλλική ένωση παικτών (UNFP), με την υποστήριξη της FIFPRO Europe, ζητούν από το Εμπορικό Δικαστήριο των Βρυξελλών να παραπέμψει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Οι σύνδεσμοι ποδοσφαιριστών πιστεύουν ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα των παικτών και των σωματείων τους σύμφωνα με τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, ενώ δυνητικά παραβιάζουν τη νομοθεσία της ΕΕ για τον ανταγωνισμό.

Ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ εγγυάται στους εργαζόμενους και στα συνδικάτα τους διάφορα θεμελιώδη δικαιώματα όπως την απαγόρευση της καταναγκαστικής ή υποχρεωτικής εργασίας, την ελευθερία εργασίας, το δικαίωμα διαπραγμάτευσης και σύναψης συλλογικών συμβάσεων, το δικαίωμα σε υγιείς συνθήκες εργασίας και το δικαίωμα σε ετήσια περίοδο άδειας μετ’ αποδοχών. Τα δικαιώματα αυτά καλύπτονται από τα άρθρα 5, 15, 28 και 31 του Χάρτη.

Το νέο τουρνουά θα έχει 32 συλλόγους και οι παίκτες τους θα πρέπει να λάβουν μέρος σε αυτή τη νέα διοργάνωση στις ΗΠΑ από τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Ιουλίου 2025.

Το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων είναι πιθανό να δημιουργήσει έως και έξι εβδομάδες πρόσθετης εργασίας που πρέπει να προστεθεί σε ένα ήδη γεμάτο και βεβαρημένο πρόγραμμα.

Ουσιαστικά για τους ποδοσφαιριστές που ανήκουν σε πετυχημένους ευρωπαϊκούς συλλόγους και εθνικές ομάδες, το δικαίωμα σε εγγυημένο ετήσιο διάλειμμα έχει γίνει ανύπαρκτο.

Επιπλέον, οι σύνδεσμοι ποδοσφαιριστών πιστεύουν ότι, υπό το φως της απόφασης του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την «Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα», τέτοιες μονομερείς και διακριτικές αποφάσεις – που δεν είναι αποτέλεσμα σαφών, αντικειμενικών, διαφανών, αμερόληπτων και δημοκρατικών νομικών πλαισίων – παραβιάζουν τον ανταγωνισμό.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες έχει ποσοστό... 50% στα πέναλτι που εκτέλεσαν αντίπαλοι της Αργεντινής!-ThemaSports
05/07 @ 08:22

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ: Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες έχει ποσοστό... 50% στα πέναλτι που εκτέλεσαν αντίπαλοι της Αργεντινής!

Μόνο τα μισά πέναλτι που έχουν εκτελέσει οι αντίπαλοι της Αργεντινής απέναντι στον Εμιλιάνο Μαρτίνες έχουν μπει γκολ.

Τα χρειάστηκε η Αργεντινή, αλλά πέρασε με δραματικό τρόπο στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα!-ThemaSports
05/07 @ 07:44

Τα χρειάστηκε η Αργεντινή, αλλά πέρασε με δραματικό τρόπο στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα!

Με ήρωα τον Εμιλιάνο Μαρτίνες, ο οποίος είχε δύο αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι, η Αργεντινή κατάφερε να αποκλείσει τον Ισημερινό 1-1 (4-2 πεν.) και να προκριθεί στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα.

Η προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών για τα ματς με Λιθουανία και Λευκορωσία-ThemaSports
04/07 @ 15:58

Η προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών για τα ματς με Λιθουανία και Λευκορωσία

Σε ρυθμούς επίσημων υποχρεώσεων η Εθνική μας ομάδα Γυναικών με δύο παιχνίδια που θα διεξαχθούν εντός Ιουλίου.

Δεν το κουνάει από την Εθνική Ιταλίας ο Μπουφόν-ThemaSports
03/07 @ 21:00

Δεν το κουνάει από την Εθνική Ιταλίας ο Μπουφόν

Η Εθνική Ιταλίας θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος αποφάσισε εν τέλει να μην αποχωρήσει από την ομάδα, με τον ίδιο να δηλώνει χαρούμενος που του δίνεται αυτή η ευκαιρία.

Τα ζευγάρια των «8» στο Κόπα Αμέρικα-ThemaSports
03/07 @ 08:28

Τα ζευγάρια των «8» στο Κόπα Αμέρικα

Δείτε τα ζευγάρια για τα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα.

ΦΡΕΝΑΡΕ τη Βραζιλία και την έστειλε στην Ουρουγουάη η Κολομβία - Νίκη χωρίς αντίκρισμα για Κόστα Ρίκα-ThemaSports
03/07 @ 08:17

ΦΡΕΝΑΡΕ τη Βραζιλία και την έστειλε στην Ουρουγουάη η Κολομβία - Νίκη χωρίς αντίκρισμα για Κόστα Ρίκα

Ισόπαλες 1-1 ήρθαν Βραζιλία και Κολομβία στην αυλαία του 4ου ομίλου του Κόπα Αμέρικα.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ