Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έρχονται αντιμέτωποι στο ΟΑΚΑ για το Game 5 των τελικών, που θα κρίνει τον πρωταθλητή της Stoiximan Basket League!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Μετά από μία καταπληκτική σειρά ανάμεσα σε δύο από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, ο πρωταθλητής θα κριθεί οριστικά στο ΟΑΚΑ, όπου θα λάβει χώρα το Game 5 των τελικών της Stoiximan Basket League.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR φιλοξενεί στην κατάμεστη έδρα του τον Ολυμπιακό (21:15, ΕΡΤ3, sport-fm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6), με τις δύο ομάδες να έχουν έναν και μοναδικό κοινό στόχο: τη νίκη που θα τις φέρει στην κορυφή της Ελλάδας!

Οι «πράσινοι», αρχικά, βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση στην αρχή της σειράς, καθώς έχασαν τα δύο πρώτα ματς σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έδειξε για μία ακόμη φορά χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο και να ισοφαρίσει τη σειρά σε 2-2.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει φέρει τα πράγματα στα μέτρα του, αφού θα παίξει το ματς που θα κρίνει τον τίτλο μέσα στην «καυτή» έδρα του, έχοντας ξεκάθαρο μομέντουμ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί μία τελευταία καλή εμφάνιση για την εξασφάλιση του τίτλου. Σε περίπτωση που τα καταφέρει, το «τριφύλλι» θα γράψει ιστορία, αφού η τελευταία ανατροπή από το 0-2 σε σειρά ήταν το μακρινό 2002, με «θύτη» την ΑΕΚ και «θύμα» τον Ολυμπιακό στους τελικούς

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός υπέστη μία μικρή «ψυχρολουσία» και καλείται να αντιδράσει. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δύο match ball σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ, όμως δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στην «πίεση», με αποτέλεσμα να καλούνται πλέον να «σπάσουν» ξανά την έδρα του Παναθηναϊκού ΑΚΤΟR έτσι ώστε να κατακτήσουν τον τίτλο.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα καλείται πλέον να ξανακάνει αυτό που έκανε πριν λίγους μήνες στη Βαρκελώνη, όταν και πέρασε από την έδρα της Μπαρτσελόνα σε Game 5 και προκρίθηκε στο Final Four. Αξίζει να σημειωθεί, ότι «διπλό» σε Game 5 τελικών έχει γίνει μόνο δύο φορές (1999, 2017) και αμφότερες από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά νέα, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να επιλέξει και πάλι τον 7ο ξένο που θα «κοπεί» από το ρόστερ (Βιλντόσα ή Μπαλτσερόφσκι). Από την άλλη, ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα πέρα από το γνωστό του Μουσταφά Φαλ.

Τη τριάδα της αναμέτρησης αποτελούν οι Πουρσανίδης, Καρπάνος και Κατραχούρας. Αυτό που θα πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι δεν ακολουθήθηκε η συνήθης διαδικασία, δηλαδή, κλήρωση από την οποία θα προέκυπταν τα ονόματα των διαιτητών, αλλά έγινε ορισμός. Μια απόφαση από την ΕΟΚ που βρήκε και τις δύο ομάδες να διαφωνούν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των τελικών:

Game 1: Παναθηναϊκός AKTOR - Ολυμπιακός 84-89
Game 2: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός AKTOR 92-86
Game 3: Παναθηναϊκός AKTOR - Ολυμπιακός 83-76
Game 4: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός AKTOR 85-88
Game 5: Παναθηναϊκός AKTOR - Ολυμπιακός (14/06, 21:15, ΕΡΤ3)

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο νοσοκομείο για μαγνητική ο Κώστας Αντετοκούνμπο-ThemaSports
05/07 @ 00:13

Στο νοσοκομείο για μαγνητική ο Κώστας Αντετοκούνμπο

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο πήγε στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε μαγνητική, όπως δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα της Ελλάδας με την Αίγυπτο.

Άνετη νίκη χωρίς Αντετοκούνμπο με Αίγυπτο και… έφυγε για «τελικούς»-ThemaSports
04/07 @ 22:46

Άνετη νίκη χωρίς Αντετοκούνμπο με Αίγυπτο και… έφυγε για «τελικούς»

Ένα… χαλαρό βράδυ είχε η Εθνική ομάδα νικώντας με 93-71 την Αίγυπτο στο κατάμεστο ΣΕΦ και εξασφαλίζοντας τυπικά την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο του Προολυμπιακού Τουρνουά. Πλέον ετοιμάζεται για τον πρώτο από τους… έναν συν έναν τελικούς, το Σάββατο στις 17:30 απέναντι στην Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς, ελπίζοντας πως θα βρεθεί την Κυριακή στον τελικό κόντρα στο νικητή του Κροατία-Δομινικανή Δημοκρατία (Σάββατο, 21:00).

Νίκησε το Καμερούν, προκρίθηκε κι η Βραζιλία-ThemaSports
04/07 @ 22:41

Νίκησε το Καμερούν, προκρίθηκε κι η Βραζιλία

Στα ημιτελικά του προ-Ολυμπιακού τουρνουά της Ρίγα βρίσκονται από την Πέμπτη Καμερούν και Βραζιλία. Οι Αφρικανοί επικράτησαν της «σελεσάο» 77-74 σε ένα συναρπαστικό ματς για την τρίτη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου, όμως αμφότερες οι ομάδες πήραν την πρόκριση.

«Ο Νικ την δίνει, ο Γιάννης καρφώνει, η Εθνική θα είναι στους Ολυμπιακούς»: Η φάση που… θέλουμε να δούμε ξανά! -ThemaSports
04/07 @ 08:58

«Ο Νικ την δίνει, ο Γιάννης καρφώνει, η Εθνική θα είναι στους Ολυμπιακούς»: Η φάση που… θέλουμε να δούμε ξανά!

Φάση που θέλουμε να δούμε ξανά, μία δυάδα που ξέρει να συνεργάζεται και να προσφέρει θέαμα. Νικ Καλάθης και Γιάννης Αντετοκούνμπο, part 1 για την Ελλάδα…

Ονειρικός Αντετοκούνμπο, σπουδαία Εθνική Ελλάδα σε μαγική ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ-ThemaSports
03/07 @ 23:09

Ονειρικός Αντετοκούνμπο, σπουδαία Εθνική Ελλάδα σε μαγική ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ

Εξαιρετική εμφάνιση από την Εθνική, που συνέτριψε με 109-82 την μαχητική Δομινικανή Δημοκρατία στην πρεμιέρα της στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Πειραιά. Μεγαλειώδης παράσταση από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (32 πόντοι σε 18 λεπτά χωρίς να χάσει σουτ), σπουδαίος και ο Κρις Ντουάρτε.

Γιαννακόπουλος σε Βιλντόσα: «Είσαι πολύ μάγκας ρε Λούκα»-ThemaSports
02/07 @ 21:20

Γιαννακόπουλος σε Βιλντόσα: «Είσαι πολύ μάγκας ρε Λούκα»

Ο Λούκα Βιλντόσα με μήνυμά του στα social media αναφέρθηκε στη μεταγραφή του Λούκα Βιλντόσα από τον Ολυμπιακό.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ