Η Ιταλία αποκλείστηκε από τη συνέχεια του EURO 2024 με κατεβασμένα τα χέρια χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση των Ελβετών, δίνοντας έτσι συνέχεια σε μια αρνητική παράδοση που θέλει την κάτοχο του τροπαίου να αποκλείεται στη φάση των «16».

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η «σκουάντρα ατζούρα» μετά και την ήττα με 2-0 από την Ελβετία «αποχαιρετάει τη διοργάνωση» στους «16» με μια εμφάνιση που μόνο ελπιδοφόρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ωστόσο, δεν αποτελεί τη πρώτη κάτοχο του τροπαίου που της συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ήταν η τρίτη συνεχόμενη φορά που ο προηγούμενος νικητής, δεν καταφέρνει να υπερασπιστεί το στέμμα του και αποκλείεται πριν τα προημιτελικά.

Στο προηγούμενο τουρνουά το 2021, η Πορτογαλία είχε αποκλειστεί από το Βέλγιο των ΛουκάκουΝτε Μπρούινε και Αζάρ καθώς ηττήθηκαν με 1-0 και γκολ του Θοργκάν Αζάρ.

Όσον αφορά το EURO 2016, η Ισπανία, μετά και τη «χρυσή» εποχή της, με ομάδες που «ξεχείλιζαν» από ποιότητα, εμπειρία και ταλέντο, βρέθηκε στον δρόμο των Ιταλών. Εκείνοι, τους απέκλεισαν στους «16» με σκορ 2-0 χάρη στα γκολ των Κιελίνι και Πελέ.

Για να είμαστε ακριβείς, το να κάνει μια ομάδα repeat, να υπερασπιστεί δηλαδή επιτυχώς τον τίτλο της, είναι κάτι ασυνήθιστο στο EURO. Η «φούρια ρόχα» είναι η μόνη ομάδα που έχει καταφέρει να κάνει το back to back, το 2008 και 2012!

Η αμέσως καλύτερη εμφάνιση από ευρωπαϊκό πρωταθλητή που έχει πραγματοποιηθεί από το 1996 και μετά που οι ομάδες έγιναν 16, είναι από τους Γάλλους το 2004.

Οι «τρικολόρ», μετά τον θρίαμβό τους στο EURO 2000, στην επόμενη διοργάνωση κι στη φάση των «8», είχαν την… ατυχία να πέσουν πάνω στο «πειρατικό» του Ότο Ρεχάγκελ. Έγιναν έτσι μέρος της πιο γλυκιάς ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το EURO 2024 συνεχίζεται με τεράστια αγωνία αλλά ταυτόχρονα και χωρίς τον κάτοχο του τροπαίου στα προημιτελικά, για τρίτο συνεχόμενο τουρνουά. Άραγε το αρνητικό αυτό σερί, για πόσο θα συνεχιστεί;

www.bnsports.com

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι ενδεκάδες του αγώνα Αυστρία-Τουρκία-ThemaSports
02/07 @ 21:00

Οι ενδεκάδες του αγώνα Αυστρία-Τουρκία

Δείτε τις ενδεκάδες με τις οποίες θα παραταχθούν Αυστρία και Τουρκία στην τελευταία «μάχη» της φάσης των «16» του Euro 2024!

LIVE: Αυστρία-Τουρκία-ThemaSports
02/07 @ 21:12

LIVE: Αυστρία-Τουρκία

Αυστρία και Τουρκία κοντράρονται το βράδυ της Τρίτης (2/7, 22:00) στη Λειψία, σε μία αμφίρροπη αναμέτρηση που θα δώσει το τελευταίο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Euro 2024 και το ThemaSports.com θα σας μεταφέρει ζωντανά την εξέλιξη της.

Σκούπισε τους Ρουμάνους με Χάκπο και Μάλεν και πέρασε πανάξια στους «8» η Ολλανδία-ThemaSports
02/07 @ 20:56

Σκούπισε τους Ρουμάνους με Χάκπο και Μάλεν και πέρασε πανάξια στους «8» η Ολλανδία

Η Ολλανδία πραγματοποίησε την κορυφαία εμφάνισή της στο Euro 2024 και καθοδηγούμενη από έναν εντυπωσιακό Χάκπο (γκολ και ασίστ) και έναν αφηνιασμένο Μάλεν (σκόραρε δις ως αλλαγή), επιβλήθηκε 3-0 της Ρουμανίας και προκρίθηκε άξια στους "8".

Euro 2024, Αυστρία - Τουρκία: Οι Τούρκοι με "όπλο" τους την απειλή, οι Αυστριακοί την υψηλή πίεση-ThemaSports
02/07 @ 12:50

Euro 2024, Αυστρία - Τουρκία: Οι Τούρκοι με "όπλο" τους την απειλή, οι Αυστριακοί την υψηλή πίεση

Η Αυστρία και η Τουρκία μονομαχούν στη φάση των 16 του Euro 2024. Ας δούμε μερικά χρήσιμα στοιχεία, για να είστε πανέτοιμοι για την μεγάλη αναμέτρηση

Ρονάλντο: "Και οι πιο δυνατοί άνθρωποι έχουν αυτές τις ημέρες, αυτό θα είναι το τελευταίο μου Euro"-ThemaSports
02/07 @ 10:08

Ρονάλντο: "Και οι πιο δυνατοί άνθρωποι έχουν αυτές τις ημέρες, αυτό θα είναι το τελευταίο μου Euro"

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μιλώντας μετά την πρόκριση επί της Σλοβενίας εξήγησε τους λόγους που συγκινήθηκε, αλλά και την επιθυμία του να εκτελέσει εκείνος πρώτος το πέναλτι.

Πλάνταξε στο κλάμα ο Ρονάλντο μετά το χαμένο πέναλτι, προσπαθούσαν να τον συνεφέρουν (Φωτογραφία)-ThemaSports
02/07 @ 09:10

Πλάνταξε στο κλάμα ο Ρονάλντο μετά το χαμένο πέναλτι, προσπαθούσαν να τον συνεφέρουν (Φωτογραφία)

Απίστευτες σκηνές στην παράταση της Πορτογαλίας με την Σλοβενία, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να βάζει τα κλάματα μετά το χαμένο πέναλτι

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ